Jelenlegi hely

Babával a vízben – Ezekre figyelj az első strandoláskor!

A kisbabák élete másról sem szól, mint az első élményekről. Amikor először a hasára fordul vagy felül, kúszni kezd, aztán az első lépteit gyakorolja. Mind óriási mérföldkövek a gyermek és a szülő életében egyaránt. Ahogy minden más új helyzetben, akkor is rengeteg apróságra kell odafigyelnünk, amikor életében először elvisszük a strandra.

Óvd a napfénytől! – minden, amit megtehetsz a káros sugarak ellen

A pici babák még sokkal érzékenyebbek mindenre, így a napfénytől és az UV-sugárzástól is jobban kell óvni őket. Emiatt mindenképp érdemes olyan strandot választani, ahol bőven van árnyékos hely, ha pedig erre nincs lehetőség, mindenképpen vigyünk magunkkal valamilyen árnyékolót vagy legyen nálunk egy játék sátor!

Hiába rakjuk le árnyékos helyen a plédet, a kicsiknek további védelemre van szükségük, amit igazán csak a gyerek sátor képes megadni.

Ezen kívül, a vízben és a parton is fontos, hogy legyen rajtuk sapka, lehetőleg olyan, ami a fülüket és az arcukat is árnyékolja. Emellett a naptej is elengedhetetlen strandkellék, de ne feledjük: minél magasabb faktorú, annál több benne a kemikália, ami szintén nem tesz jót a babáknak. Válasszunk kifejezetten kisbabák számára készült termékeket!

Unalom ellen: játékokkal a strandon

Mielőtt elkezdünk a strandra készülődni, nem árt, ha ellátogatunk a játék webáruház oldalára, és felszerelkezünk strandra vihető játékokkal. Gyakran a legnagyobb klasszikusok okozzák a legnagyobb örömet: a homokozó készlet és a pöttyös labda semmiképpen ne maradjon otthon! Az egészen piciknek pedig érdemes bekészíteni a kedvenc játékokat is a babakocsiba.

A sok inger, a napsütés, a pancsolás és a játék gyorsan kifárasztja a babákat. Ilyenkor alkalmunk nyílik végre pihenni egy kicsit és teret adni saját magunk szórakoztatásának. Végre a kezünkbe vehetünk egy könyvet vagy egy magazint és élvezhetjük a strandot. A védelmen kívül tehát a szórakozásra és a pihenésre is alkalmas lehet a játszósátor.

Biztonságban a vízben is: úszómellény és úszógumi babáknak

A babaúszás egyébként is népszerű foglalkozás, de annál jobb tényleg nincs, mint amikor együtt lubickolunk a Balatonban vagy a strand medencéjében. Azonban ilyenkor is fontos a biztonság, ezért a baba úszógumi, az úszómellény és a karúszó – kortól függően – elengedhetetlen kellékei a strandolásnak.

Amennyiben nagyobb testvérek is vannak a családban, jó, ha van nálunk gyerek úszógumi is, hiszen hiába gyakorolják már az úszást, a vízben az ő biztonságuk is mindennél fontosabb. Ráadásul egy színes úszógumi feldobja a hangulatot és bátortalanabb gyermekeknek is segítségül szolgálhat.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Gyermekkori karácsonyok emléke a 80-as évekből

Gyermekkori karácsonyok emléke a 80-as évekből

Habcsók az ágon, csillagszóró, képeslapok, Rubik kocka, bakelit lemezről szóló „Mennyből az angyal” és a szülői ház karácsonyfadíszei… Múltidézés retro képekkel.
SOS KARÁCSONY 2020 -  Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

SOS KARÁCSONY - Adventi tippek, ingyenes nyomtatható tervezők az Imamitól!

Az idei karácsony megint egy kicsit más lesz: tudatosabb, pazarlásmentesebb, visszafogottabb, talán bensőségesebb is. Már most is érezzük, ha ránk is zúdul minden oldalról a karácsony marketingje, nem rohanunk boltról-boltra, meggondoljuk, átgondoljuk és még egyszer, vagy ezerszer végiggondoljuk. Pont ezért hoztuk létre ezt a tervezőt, hogy ezzel is segítsük a tudatosabb jelenlétet.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható Eta néni elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaháza

Eta néni 2022-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Ugrás az oldal tetejére