Jelenlegi hely

Az ünnepre hangolódást nem lehet elég korán elkezdeni!

Nincs az a korai időpont, ami túlzásnak mondható, ha a karácsonyi ráhangolódásról van szó. Na jó, elképzelhető, hogy azért nyáron kicsit érdekesen mutatnának a téli díszek, de amúgy az őszben már benne rejlik a lépésenkénti készülődés. Aminek szerves részét alkotják az ajándékok kitalálása, beszerzése, és a díszítés részleteinek megálmodása.

Gömböket mindenhova?

A csillogó-villogó karácsonyi gömbök népszerűsége nem meglepő módon évről-évre nő. A szimbolikájukat kevesen ismerik, pedig elvileg a gömb, mint forma a végtelent, a sokoldalúságot képviseli, s persze a Földre is utal. Megannyi variációban: színben, mintával, motívummal ékesítve elérhető, úgyhogy kizárólag egyéni ízlés függvénye, hogy melyek azok a darabok, amik kihagyhatatlanok.

De a gömbök vajon bárhol jól mutatnak? Ahol a rendelkezésükre áll elegendő tér, ott igen. Ahhoz, hogy maga a forma ne üssön el a környezetétől elengedhetetlen a szabad hely, a szó szerinti kiteljesedéshez. A túlzsúfoltságot pedig érdemes elkerülni, a kevesebb néha több elv ebben az esetben is érvényes.

Tovább is van, mondjuk még?

A sokszínű karácsonyi dekoráció motívumainak összerakása művészi, aprólékos, kreatív feladat. Hasonlóan az ajándékok megvásárlásához. Bár utóbbi egy jó nagy adag stresszt is magában hordozhat. Most akkor kinek-mit-honnan-mennyiért? Kevesen szeretnek haszontalan meglepetésekkel élni, s ez így van rendjén. De ha egyszer a megajándékozott félnek úgy tűnik megvan mindene, akkor miben érdemes gondolkodni?

Az elektronikai eszközök kitűnő válaszként szolgálhatnak ezekre a kínzó kérdésekre. Ki ne örülne egy okos háztartási gépnek például? De mondhatnánk nyilván a mobiltelefonokat, az okos órákat, az egyéb kütyüket is, amik emberek millióit varázsolják el - a karácsony szelleméhez hasonlóan.

Alapvetően, ami a beruházás mértékét illeti nem kell súlyos kiadásoktól tartani. Ugyanakkor a praktikusság egy az egyben borítékolható. Ha lehetőség adódik némi információ gyűjtésre, akkor jó ötlet kipuhatolni kinek-milyen berendezés segítené jelenleg a legjobban a mindennapjait. Az aktuális telefon típusának kiderítése sem elvetendő, mert így az esetleges fennakadások teljesen elkerülhetőek. S amúgy meg, a mobilos kiegészítők kivétel nélkül mindenkor jól teljesítenek, már ami a meglepni kívánt felek örömét illeti. Mert ez az a mérce, ami minden szónál többet mond, és ér.

A fotó forrása:
Ewalds.hu

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Ugrás az oldal tetejére