Jelenlegi hely

Az ünnepre hangolódást nem lehet elég korán elkezdeni!

Nincs az a korai időpont, ami túlzásnak mondható, ha a karácsonyi ráhangolódásról van szó. Na jó, elképzelhető, hogy azért nyáron kicsit érdekesen mutatnának a téli díszek, de amúgy az őszben már benne rejlik a lépésenkénti készülődés. Aminek szerves részét alkotják az ajándékok kitalálása, beszerzése, és a díszítés részleteinek megálmodása.

Gömböket mindenhova?

A csillogó-villogó karácsonyi gömbök népszerűsége nem meglepő módon évről-évre nő. A szimbolikájukat kevesen ismerik, pedig elvileg a gömb, mint forma a végtelent, a sokoldalúságot képviseli, s persze a Földre is utal. Megannyi variációban: színben, mintával, motívummal ékesítve elérhető, úgyhogy kizárólag egyéni ízlés függvénye, hogy melyek azok a darabok, amik kihagyhatatlanok.

De a gömbök vajon bárhol jól mutatnak? Ahol a rendelkezésükre áll elegendő tér, ott igen. Ahhoz, hogy maga a forma ne üssön el a környezetétől elengedhetetlen a szabad hely, a szó szerinti kiteljesedéshez. A túlzsúfoltságot pedig érdemes elkerülni, a kevesebb néha több elv ebben az esetben is érvényes.

Tovább is van, mondjuk még?

A sokszínű karácsonyi dekoráció motívumainak összerakása művészi, aprólékos, kreatív feladat. Hasonlóan az ajándékok megvásárlásához. Bár utóbbi egy jó nagy adag stresszt is magában hordozhat. Most akkor kinek-mit-honnan-mennyiért? Kevesen szeretnek haszontalan meglepetésekkel élni, s ez így van rendjén. De ha egyszer a megajándékozott félnek úgy tűnik megvan mindene, akkor miben érdemes gondolkodni?

Az elektronikai eszközök kitűnő válaszként szolgálhatnak ezekre a kínzó kérdésekre. Ki ne örülne egy okos háztartási gépnek például? De mondhatnánk nyilván a mobiltelefonokat, az okos órákat, az egyéb kütyüket is, amik emberek millióit varázsolják el - a karácsony szelleméhez hasonlóan.

Alapvetően, ami a beruházás mértékét illeti nem kell súlyos kiadásoktól tartani. Ugyanakkor a praktikusság egy az egyben borítékolható. Ha lehetőség adódik némi információ gyűjtésre, akkor jó ötlet kipuhatolni kinek-milyen berendezés segítené jelenleg a legjobban a mindennapjait. Az aktuális telefon típusának kiderítése sem elvetendő, mert így az esetleges fennakadások teljesen elkerülhetőek. S amúgy meg, a mobilos kiegészítők kivétel nélkül mindenkor jól teljesítenek, már ami a meglepni kívánt felek örömét illeti. Mert ez az a mérce, ami minden szónál többet mond, és ér.

A fotó forrása:
Ewalds.hu

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

13+1 tipp az influenza ellen az otthonunkhoz

13+1 tipp az influenza ellen az otthonunkhoz

Minden évben drukkolunk, hogy idén ne kapjuk el az influenzát, és most már a covid is erre a listára került. Tudtad, hogy az omikron vírus műanyag felületen akár 200 órán keresztül is életképes? 13+1 tipp, amire eddig nem is figyeltünk, hogyan védekezzünk ellene otthon.
100 DIY jelmezötlet kartonból - avagy varrni nem tudó anyuk figyelem

100 DIY jelmezötlet kartonból - avagy varrni nem tudó anyuk figyelem

Tételezzük fel, hogy te is abba a táborba tartozol, aki nem vesz bolti jelmezt farsangra a gyerkőcnek, hanem magának varr egyet. De tételezzük fel, hogy nem tudsz varrni és ez örökké csak álom marad…
Nem hajlandó köszönni a büdös kölke!? Kell neki egyáltalán?

Nem hajlandó köszönni a büdös kölke!? Kell neki egyáltalán?

Előfordult már veled, hogy bármennyire is szeretted volna, drága gyermeked nem nyitotta ki a száját és nem köszönt ismerősnek, barátnak, szomszéd néninek, bárkinek? Felhúztad magad vagy elfogadtad, hogy ő ilyen és kész? Teveliné Horváth Melinda szakpszichológus véleményét kérdeztük a "nemköszönés" jelenségről.
Felsőoktatási Képzőművészeti Ösztöndíj

Felsőoktatási Képzőművészeti Ösztöndíj

Pályázat típusa: ösztöndíjBeküldési határidő: 2022. február 10.Korcsoport: felsőoktatásban tanulók részére
Ugrás az oldal tetejére