Jelenlegi hely

Autóülések, gyermekbiztonság az autóban

A megfelelő gyerekülés kiválasztása nem gyerekjáték. Persze azért túlaggódni sem kell a feladatot. Egyrészt a jelölések megléte kulcsfontosságú tény, ugyanis az ellenőrzött típusok kivétel nélkül rendelkeznek szabványelismeréssel. Ez egyfajta bizonyíték, ami a minőség mellett szól. A jelölést nélkülöző alternatívák nemcsak, hogy gyanúsak, de ildomos őket messziről elkerülni. Másrészt a gyermek testsúlya, magassága és életkora az a három adat, ami mérvadó, és amire a sikeres vásárlás alapozható.

A gyerekülés alkalmazása nem csupán a kényelemről szól!

Miről ismerhető fel a legjobb gyerekülés? Komfortos? Kényelmes közeget teremt? Színes? Vonzó megjelenéssel büszkélkedik? Vagy valamilyen más paraméter árulkodik a minőségről, a megbízhatóságról? Az igazság az, hogy a külső, illetve belső kellem csak egy dolog. Kétségtelenül lényeges kitételek, ez nem képezheti vita tárgyát. Ugyanakkor, ahogy arra fentebb is utaltunk, a különböző szabályozások nem véletlenül korlátozzák ezt a területet. A korlátok a biztonságot szolgálják és azt, hogy a nem ellenőrzött, azaz minősítés nélküli modellek ne kerülhessenek be a lehetséges jelentkezők közé. Ez kiemelkedően fontos az általános biztonság garantálásánál, hiszen gyermeke épsége múlhat azon, hogy az ülés milyen jellemvonásokat testesít meg.

Ha a minősítés stimmel, és ha a fent említett adatok fényében már megvannak az esélyes jelentkezők, akkor következhet a mustra és előtérbe kerülhetnek a megjelenésre vonatkozó tulajdonságok. Mert bizony ezek is fontosak!

A stílusosság kinek az elvárása?

Úgy tűnhet, hogy a gyerekeknek mindegy, milyen ülésbe huppannak bele az autózás kezdetén. De ez bizony hatalmas tévedés. Nagyon is sokat nyom a latba, hogy hogyan néz ki az a bizonyos befutó termék. Úgyhogy nem pusztán szülői szemmel érdekes a stílusosság. Kifizetődő ötlet az autó kisugárzását is alapul venni a kiválasztás folyamatában, de a jó hangulatú utazások bebiztosításaként a lehető legjobb, ha az utolsó szó a gyerkőcöké. Vásárlásra fel!

A fotó forrása:
Trendsetter Images / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ti ünneplitek még a pedagógusnapot?

Ugye ti is ünneplitek még a pedagógusnapot?

Idén 70 éve, pontosan 1952 június 7-e óta ünnepeljük Magyarországon június első vasárnapján a Pedagógusnapot. Belépünk az óvoda ajtaján és akár évtizedekig elkísérnek minket, velünk vannak, míg tanulunk. Sőt, sokszor tovább. Köszönjük!
Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás akár két év előnyt jelenthet?

Tapasztalatok szerint már az anyuka hasában lévő magzatnak is érdemes verseket olvasni. Az itt hallott ritmusokkal, később az adott korosztály számára készült könyvek segítségével akár másfél-két év előnyre is szert tehetnek a gyerekek az iskola első évére kortársaikhoz képest.
Nyáron is tanuljon a gyerek?

Nyáron is tanuljon a gyerek?

Buta kérdés, igaz? Hiszen iskolaidőben sem tanul! Titkos (és aljas de jó szándékkal vezérelt) szülői trükkök, praktikák az észrevétlen nyári tanuláshoz nem csak szülőknek.
Ugrás az oldal tetejére