Jelenlegi hely

Almalét a fáról – A legfinomabb téli vitaminbevitel, házhozszállítással

Lassan véget ér az őszi zöldség-gyümölcs kánaán. A télire eltett lekvár, vagy szörp pedig nem pótolja az „igazi” gyümölcs ízét – sem a vitamintartalmát. A legkitartóbb gyümölcs az alma, de még az is megfogyatkozik, vagy elromlik, ha nem megfelelően lett leszedve. Az egyik megoldás a gyümölcslé ‒ de nem mindegy, milyen!

Mi alapvetően vízivó család vagyunk. A cukrozott, bolti üdítőket nem szeretik a gyerekek sem, a valódi gyümölcstartalmú italokat pedig aranyárban mérik.

Egyetlen olyan gyümölcslé van, amit évek óta bármikor (és literszámra) szívesen iszunk: a „Daniék féle” 100%-os almalé.

Azon túl, hogy a gyerekek élvezik, hogy a levet az ötliteres dobozba helyezett speciális zacskóból egy csapon keresztül lehet kiengedni (nem nekem kell őket kiszolgálni), igazi vitaminbomba, és fenséges ‒ valódi alma ‒ íze van.

Mitől más (szerintünk sokkal jobb és finomabb) ez az almalé, mint a bolti?  Erről kérdeztem Dani Viktóriát, a családi vállalkozás oszlopos tagját.

Az almalé teljes egészében natúr termék, 100%-ban a préselt alma leve. Nem tartalmaz hozzáadott összetevőket (cukor, tartósító szer, víz, stb.). Egy liter almalé megközelítően másfél kilogramm almából készül. Az alma fajtánként kerül feldolgozásra, ily módon lehetséges, hogy a legsavanykásabb ízű gyümölcslétől a legédesebbig mindenki ízlése szerint választhat.

Az almalé nem csak finom lesz, hanem nagyon egészséges – minden káros vagy fölösleges anyagtól mentes, tele vitaminnal.

A férjemnek egyszer volt szerencséje ellátogatni egy gyümölcslégyártó nagyüzembe. Ő azóta nem hajlandó dobozos üdítőt inni. Gyanítom, nálatok más körülmények között, máshogy dolgozzátok fel a gyümölcsöt.

Igen. A tisztaság és a gyümölcs jó minősége nagyon fontos. A mi levünk alapanyaga étkezési minőségű alma (nem hulladék, nem rohadt), melyet kézzel válogatunk. Az almát fajtánként külön préseljük, majd magas hőmérsékleten hőkezeljük.

A préselést és pasztőrözést követően a rostos gyümölcslevet még forrón zacskókba töltjük. Ezek a „bag-in-box” tasakok, melyek légmentesen záródó csapjuk segítségével biztosítják az almalé kiváló minőségét. Utolsó lépésként az ötliteres műanyag zsákok dobozokba kerülnek. E tárolási forma kezelése egyszerű és praktikus. A termék felbontott állapotban, normál szobahőmérsékleten 2 hétig eláll.

Honnan származik az alma, amit feldolgoztok, és mióta foglalkoztok a lé készítéssel?

Magunk termesztjük, a Dani család gyümölcsös kertjében, ami itt Somogy megyében, Kutas határában található.

Több mint 20 éve foglalkozunk almatermesztéssel, a gyümölcslékészítésre csak később álltunk rá.

Évekkel ezelőtt, amikor a natúr lé gyártás kisebb üzemekben elindult, mi is máshol készíttettünk a saját almánkból 100%-os levet. Eleinte csak saját fogyasztásra, aztán már továbbértékesítésre is, sokak nagy örömére. Innen már csak egy lépés volt, hogy a saját feldolgozóüzemünket megvalósítsuk.

Nagyon fontos volt számunkra, hogy a gyümölcsök termesztése környezetkímélő technológiával történjen, ezért az almaültetvény szerepel az agrárkörnyezet-gazdálkodás, integrált gyümölcstermesztési célprogramjában. Ennek működésére a legjobb példa az, hogy közvetlenül az almás mellett vannak méheink is, akik nagy segítségünkre vannak a beporzások során. A csomagolás is újrahasznosítható: a zsák polietilénből, a doboz pedig hullámkartonból készül.

Csak almalevetek van?

Most már nem. Az alma mellett más gyümölcsritkaságok, pl. fekete berkenye termesztésével is kísérletezünk. A saját prés lehetővé teszi, hogy az almán kívül más gyümölcsökből és zöldségekből is készítsünk leveket.

Ezekhez az olyan alapanyagokat, amelyek a mi kertünkben nincsenek, más környékbeli termelőktől vásároljuk, akik szintén környezettudatos módon termesztik őket.

Ezek a termékek elsődleges préslevek különböző arányú keverékei. Ez azért fontos, mert így általában csak egyszer vannak felmelegítve és jobban megőrződnek az értékes összetevők.

 

 

Kinek ajánljátok a „Dani” gyümölcsleveket?

Mindazoknak, akiknek fontos, hogy értékes, minőségi terméket fogyasszanak. Olyat, aminek az alapanyagának ismerik a termesztési helyét. Ahol biztosak lehetnek abban, hogy a termesztés során betartják az előírásokat és csak megfelelő minőség kerül feldolgozásra.

Bátran ajánljuk gyermekeknek is, mivel nem tartalmaz hozzáadott anyagot.

Idén milyen leveket rendelhetünk tőletek?

Almalevek, 5 literes kiszerelésben:

Egyéb gyümölcslé, 3 literes kiszerelésben:

  • Fuji (édes)
  • Golden (édes)
  • Jonagold (édes)
  • Idared (félédes)
  • Braeburn (félédes)
  • Elstar (félédes)
  • Jonathan (félédes- savanykás)
  • Granny Smith (savanykás)
  • Meggy 
  • Alma- Fekete berkenye 65:35
  • Alma- Homoktövis 90:10
  • Alma- Fekete bodza 65:35
  • Meggy – Alma (50:50)
  • Cékla - -Alma (50:50)

Még több termék a webshopban itt.

Hogyan és hol tudjuk legegyszerűbben megvásárolni a leveket?

Telefonon vagy emailben lehet leadni a rendeléseket. Kaposvár és környékén lehetőség van házhoz szállításra is, ennek részleteit is személyesen egyeztetjük. 

Hívjátok Viktóriát, vagy írjatok neki:

Dani Viktória

7541 Kutas, Táncsics u. 73.

Telefon: 06/70/453-6020

E-mail: almalevek@gmail.com

Web: www.almalevek.hu

Facebook: https://www.facebook.com/almalevek/

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A mi adventi naptárunk Nektek: 24 talányos és találós kérdés kicsiknek és nagyoknak

A mi adventi naptárunk Nektek: 24 talányos és találós kérdés kicsiknek és nagyoknak

Tanító nénik, kisgyerekes szülők, most főleg rátok gondoltunk! Idén egy újdonságot készítettünk olvasóinknak. Fókuszban a találos és talányos kérdések!
2025 és az 5 hosszú hétvége - versbe faragva hoztuk nektek

2025 és az 5 hosszú hétvége - versbe faragva hoztuk nektek

A tervezést soha nem lehet elég korán elkezdeni! Mutatjuk a 2025-ös ünnepeket és a hosszú hétvégéket rímekbe szedve:
Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Élő adventi naptárrá változnak azok a települések, ahol a házak ablakait ünnepi fénybe és díszbe öltöztetik, számmal jelölve a napokat december elsejétől karácsonyig. A várakozás izgalma igazi közösségi élménnyé válik. Testi-lelki egészséget szolgáló program lehet ilyenkor az esti séta lakóhelyünk utcáin. 
Azok a titokzatos tanulási képességek

Azok a titokzatos tanulási képességek

Miért lenne fontos már az oviban a tanulási képességekkel foglalkozni? Hiszen fényévekre van még a suli! Pedig nagyon is az! Cikksorozatunk második része ezt a témát járja körbe.
Ugrás az oldal tetejére