Jelenlegi hely

Állítsuk meg az iskolai zaklatást! - előadások és workshop Kaposváron

Ezúttal nagyon komoly témával foglalkozunk Kaposvárimami napunkon. Az iskolai bántalmazás, zaklatás sajnos napjainkban egyre több gyermeket, kiskamaszt, kamaszt érint.

Hogyan ismerjük fel?

Mit tehetünk ellene?

STOP BULLYING! - Állítsuk meg az iskolai zaklatást! címmel szervezünk megoldásokat kínáló napot pedagógusoknak és szülőknek 2022. október 8-án, szombaton, a könyvtárban.

Az előadásokon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Figyelj arra, hogy a délelőtti és délutáni programokra külön kell, hogy regisztrálj!

Időpont: 2022. október 8. (szombat)
Helyszín: Takáts Gyula Könyvtár, Kamaraterem
7400 Kaposvár, Csokonai u. 4.

 

10.00 A gyerektársadalmak működésének sötét oldala

Teveliné Horváth Melinda, szakpszichológus - előadás

Mi valójában a bullying? Az iskolai zaklatás típusai, tünetei, következményei. Kik a zaklatás folyamatának résztvevői, milyen reagálási módok ismertek? Milyen megoldási stratégiák vannak?

 

13.00 Észrevesszük? – Vegyük észre!!!

Szigeti Mónika, szakpszichológus, pszichoterapeuta - előadás

Mit lehet tenni, ha felmerül a bullying gyanúja? Egyáltalán, milyen jelei lehetnek annak, ha egy gyerek, kamasz iskolai zaklatásnak, bántalmazásnak van kitéve? Hogyan segíthetjük a bullying megállítását pedagógusként, szülőként vagy akár diáktársként? Ezekre a kérdésekre keressük a választ az előadásban.

 

14.00 Észrevettük… 

Szigeti Mónika, szakpszichológus, pszichoterapeuta 
- Pszichodráma workshop a bullying ellen

A workshop elsősorban azoknak szól, akik pedagógusként vagy szülőként részesei voltak tanítványaik, gyermekeik révén, vagy akár saját iskolai éveikben valamilyen bullying eseménynek. Önismereti fókusszal, pszichodramatikus eszközökkel segítjük a résztvevőket abban, hogy a bullyinghoz kapcsolódó élményeik, érzéseik, tapasztalataik reparálódni tudjanak, és ezáltal segíthessék a későbbiekben az ehhez hasonló szituációk elkerülését vagy megoldását.

 

Szeretettel várunk!

A Kaposvárimami csapata


A program a Kaposvárimami Egyesület szervezésében, a Nemzeti Együttműködési Alap, a Bethlen Gábor Alapkezelő és a Miniszterelnökség támogatásával valósul meg.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Gyermekkori karácsonyok emléke a 80-as évekből

Gyermekkori karácsonyok emléke a 80-as évekből

Habcsók az ágon, csillagszóró, képeslapok, Rubik kocka, bakelit lemezről szóló „Mennyből az angyal” és a szülői ház karácsonyfadíszei… Múltidézés retro képekkel.
SOS KARÁCSONY 2020 -  Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

SOS KARÁCSONY - Adventi tippek, ingyenes nyomtatható tervezők az Imamitól!

Az idei karácsony megint egy kicsit más lesz: tudatosabb, pazarlásmentesebb, visszafogottabb, talán bensőségesebb is. Már most is érezzük, ha ránk is zúdul minden oldalról a karácsony marketingje, nem rohanunk boltról-boltra, meggondoljuk, átgondoljuk és még egyszer, vagy ezerszer végiggondoljuk. Pont ezért hoztuk létre ezt a tervezőt, hogy ezzel is segítsük a tudatosabb jelenlétet.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható Eta néni elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaháza

Eta néni 2022-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Ugrás az oldal tetejére