Jelenlegi hely

3 hobbi, amit mindenképp érdemes megismertetned gyermekeddel!

A tanórákon kívüli hobbi tevékenységek – ha jól választjuk meg ezeket -, akkor szórakoztatóak és építő jellegűek is lehetnek. Mindig úgy érdemes hobbit választani a gyerekeknek, hogy az szórakoztassa és segítse őt a tehetsége kibontakoztatásában. A zenei képzések zöme ide sorolható.

Miben segíthet a zenélés?

A zene segíti az agy fejlődését, hiszen már tudományosan is bizonyított tény, hogy azok a gyerekek, akik zenélnek, sokkal eredményesebbek a tanulásban is. A muzsikálás szórakoztató elfoglaltság, hiszen nagyon élvezetes megszólaltatni egy-egy hangszert. Emellett a zene oldja a stresszt, és segít az elme megnyugtatásában is. Ha az iskolában esetleg túl nagy a nyomás a tanulás miatt, akkor mindenképpen érdemes zenetanárhoz beíratni a gyerekeket. Több tanulmány szintén kimutatta, hogy a matematika is sokkal jobban megy azoknak a tanulóknak, akik zenét tanulnak, hiszen itt is ritmust és arányokat kell megtanulniuk.

Mindezek mellett a zene segít a lurkóknak abban is, hogy sokkal jobban kezeljék érzelmeiket és jobban ki tudják fejezni magukat. A zenélést gyakorta csoportban is űzik, így a csoportos foglalkozásnak hála, a harmonikus együttműködést is elsajátítják a fiatalok.

Milyen 3 zenei hobbit érdemes választani?

A digitális zongora, az akusztikus gitár és a dob tökéletes választásnak bizonyulhat, ha gyermekünk zenei oktatása a cél. 

A zongoratanulás hatására jobb lesz a véráram az agyban, emellett javítja a verbális memóriát, valamint az olvasási képességet is. Ha gyermekünknek olvasási problémái vannak, akkor érdemes beíratni zongoraórákra. 

A gitározás szintén pozitívan hathat a kicsikre, hiszen sokkal jobb lesz a felfogóképességük, a memóriájuk és még az összpontosításuk is javulni fog. 

A dobolás során minden egyes ütésnél berezonál az egész test, ezáltal a sejteket is mobilitásra készteti. A dobolás ezen túlmenően fejleszti a finommotorikát, valamint a szem és a kéz koordinációját. Amikor gyerekünk még kicsi és azt látjuk, hogy folyton dobol valamivel, akkor érdemes hagyni kibontakozni. Ha nagyobbacska már, akkor írassuk be a megfelelő zenetanárhoz, aki a dobolás minden csínját-bínját megtanítja neki. Ha jól kapcsolódik érzelmileg a tanárral, akkor az alkotás vágya is ki fog teljesedni, így érdemes jól választani. A dobolást mindezeken túlmenően egyfajta mozgásformának is tekinthetjük, hiszen intenzív mozgással jár, így a testi fejlődést is támogatja.

Amikor azt érezzük, hogy sportolás helyett a gyerekünk jobban érezné magát egy zenetanárnál, akkor érdemes a sport mellett a gitár, zongora vagy egyéb órákra is fókuszálni. Ezzel ugyanis nem csupán elindíthatjuk a lelkes csemete zenei karrierjét, de a megfelelő agyi, testi és mentális fejlődését is támogathatjuk.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Nem akar több gyereket? Akkor "kikapjuk"!

Már négy éve nem lenne méhem, ha a nőgyógyászom lesújtó mondatai után nem találok rá véletlenül az inteneten a mióma embolizáció lehetőségére.
Min múlik gyermeked sikere?

Min múlik gyermeked sikere?

Saját magunkról alkotott hiedelmeink befolyásolják a személyiségünkről alkotott képünket, illetve, hogy mit akarunk és mit tudunk elérni az életünkben. Gondolkodásmódunk hatással van teljesítményünkre, motiváltságunkra. Sokan azt gondolják, hogy a tehetség, az intelligencia alapvetően garantálja a sikert. Bizonyosan nagy hatása van, de csak ezen múlhat, hogy ki mire viszi az életben?
A jó szó öröme

A jó szó öröme

Hiánycikk. Semmibe sem kerül, mégis nagyon sokat ér. Nélküle nehezen lehetne túlélni a hétköznapokat.
Tippek, hogyan legyen élményekkel teli már az utazás is vonattal, ha gyerekkel indultok el

Tippek, hogyan legyen élményekkel teli már az utazás is vonattal, ha gyerekkel indultok el

Évek óta vonattal megyünk nyaralni. Először csak kettesben a férjemmel, majd csatlakozott a fiúnk 12 éve, 7 éve a lányunk is. Ehhez hoztam jól bevált „praktikákat”, hogy stressz helyett valóban élményekkel legyen teli már az utazás is.
Ugrás az oldal tetejére