Jelenlegi hely

Rántott harcsa zöldségekkel - hétköznapokra és karácsonyra is

Rántott harcsa: akár karácsonyra is ünnepi étel lehet. A harcsa nagy hal, ezért többnyire egy-egy darabot lehet venni. Szépen szeletelhető, ezért könnyű vele dolgozni.

Rántott harcsa zöldségekkel – recept

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 80 dkg harcsa
  • 2-3 evőkanál liszt (nem pontos mennyiség)
  • 2 db tojás
  • 6 evőkanál zsemlemorzsa (nem pontos mennyiség)
  • só, esetleg kevés fehér bors, szárított bazsalikom (ízlés dolga)
  • 0,5 liter napraforgó olaj a sütéshez (nem pontos mennyiség)

Előkészítés

  • A harcsát szeleteld fel ujjnyi vastag szeletekre. Halból ez a vastagság is gyorsan átsül.
    (Nem kell klopfolni!)

  • A szeletek szélén levő vékony, bőrszerű réteget vágd be több helyen egy éles késsel. Ha ezt nem teszed meg, sütés közben kissé összeugrik és nem lesznek szép sima rántott hal szeletek.
  • Sütés előtt közelítőleg fél órával sózd meg a szeleteket. Tehetsz rá más fűszereket is, ez egyéni ízlés kérdése. A fűszerek olyanok legyenek, amelyek illenek a hal finom, gyenge ízéhez. (olvasd el erről a Hal fűszerezése c. cikkemet.
  • Készítsd össze 3 megfelelő méretű tálban/tányérban a panírozáshoz szükséges lisztet, tojást és zsemlemorzsát. A tojást villával verd fel.

Rántott harcsa elkészítése

Panírozás:

  • Az előkészített halszeleteket forgasd bele a panírozó anyagokba: lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába. A zsemlemorzsát ne nyomogasd bele a halba, ne tedd egymásra a panírozott halszeletek, mert nem lesz szép sütés után, sőt le is válhat a halról. Helyezd egy tálcára, egymás mellé.

Rántott harcsa sütése:

  • Melegítsd fel a sütéshez az olajat. Az olajnak forrónak kell lennie, mert különben a panír magába szívja az olajat és a kész hal szinte ehetetlenül olajos lesz. A melegítésnél egy idő után az olaj kicsit kivilágosodik, de nem szabad füstölnie. (Ha ez mégis megtörténik, vedd le a melegítő forrásról és hagyd kicsit visszahűlni.)
  • Próbaképpen beledobhatsz egy kis hal- vagy kenyér darabot. Ha ezek szépen sülnek, beleteheted a halszeleteket is. Fél perc után fordítsd meg, hogy mindkét oldalon süljön meg a panír, akkor nem fog olajat felszívni.
  • Vedd a hőmérsékletet kicsit lejjebb, hogy a hal belseje is átsüljön.
  • Sütés közben többször is átfordíthatod. Használj fogót, ne szúrd át villával a halhúst, mert sok értékes anyag folyik ki belőle. Fedőt nem kell használnod. A hal gyorsan sül, 6 – 7 perc alatt készen lesz.

Megjegyzés:

Időt nyerhetsz, ha az első adagot (ami belefér a sütő edénybe) panírozás után elkezded sütni, és amíg sül, panírozod a következő adagot.

Rántott harcsa tálalása

Többféle körettel tálalhatod:

  • majonézes krumplival
  • remulád mártással
  • sült céklával
  • hasáb burgonyával
  • zöldségekkel.

Háztartás Ma: http://www.haztartas-ma.hu

https://www.haztartas-ma.hu/index.php/fuszerezes-izesites/hal-fuszerezese/
https://www.haztartas-ma.hu/index.php/etelreceptek/koret/majonezes-krumpli/
https://www.haztartas-ma.hu/index.php/etelreceptek/martas/remulad-martas/
https://www.haztartas-ma.hu/index.php/etelreceptek/zoldseges-etelek/hasa...

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan ünnepelhetitek meg a hóemberek világnapját?

Hogyan ünnepelhetitek meg a hóemberek világnapját?

A hóemberek világnapját január 18-án ünnepelhetjük, és ez kiváló alkalom arra, hogy kreatívan és vidáman töltsük el a napot. Íme néhány ötlet, hogyan lehet ezt a napot emlékezetessé tenni:
Ünnepeld Te is a hóemberek világnapját!

Ünnepeld Te is a hóemberek világnapját!

A hóemberek világnapját január 18-án ünneplik. Azért esett erre a napra a választás, mert a 18-as szám vizuálisan emlékeztet egy hóember formájára: a "1" a kezében lévő seprűre, a "8" pedig a két hógolyóból álló testére.
Nem kérek sokat, csak hogy vigyázz rám! - Így vigyázz rám szilveszter éjjelén!

Nem kérek sokat, csak hogy vigyázz rám! - Így vigyázz rám szilveszter éjjelén!

Tudom hihetetlen, hogy én ennyire félek tőle…, persze, mert te tudod, hogy nem bánt, látod, hogy szép és színes, és fel is készülsz rá, de én nem! Én minden felkészülés nélkül kapom ezeket a hangokat, amire nem úgy reagálok, mint egy ember, hanem szaladok… hogy hová? Nem tudom!
Szilveszteri kényeztetés: házi likőrök egyszerűen

Szilveszteri kényeztetés: házi likőrök egyszerűen

Az ünnepi időszak tökéletes alkalom arra, hogy különleges finomságokkal lepjük meg magunkat és szeretteinket. Mi lehetne jobb, mint egy saját készítésű likőr, ami egyszerre melengeti a szívet és csempész egy kis luxust a mindennapokba? Négy egyszerű, de ínycsiklandó receptet hoztunk, amelyek garantáltan feldobják a szilvesztert – akár egy vidám összejövetel, akár egy meghitt, kanapén töltött este a terv.
Ugrás az oldal tetejére