Jelenlegi hely

Időutazás a középkorba csütörtökönként az Élménybirtokon

július 29. (csütörtök) 11:00–18:00

Csöppenj bele egy mesevilágba, ahol garantáljuk, hogy a család semelyik tagja sem fog unatkozni! Barangolj az Óváros kanyargó utcáin, tekints be a középkori iparosok műhelyeibe, kóstolj ínycsiklandozó ételeket a Fogadóban, szórakozz egyedülálló előadásainkon és izgulj kedvenc lovagodért a lovagi tornán! A gyerekeket boszorkányház, interaktív állatudvar, mesemozi és játék várja Uni világában!

A program a következő nyitva tartási napokra érvényes: 2021. július 15., 22., 29. augusztus 5., 12., 26.

Élményteli időutazást kívánunk!

PROGRAMOK

 • 11:00 - Nyitás
 • 11:00-18:00 - Interaktív házak a Faluban: Varázsfestő háza, Kovácsműhely, Boszorkányház és a Tündérkert
 • 11:00-18:00 - Állatudvar – Hallgasd meg egy magyar népmesénket A kiskakas gyémánt félkrajcárját illetve, La Fontaine híres tanmeséjét, A róka és a holló történetét
 • 11:00-18:00 - Nézz be a birtok összes kézműves műhelyébe, tekints bele a mesteremberek munkájába és vásárolj portékáik közül! Várnak a Mesefaluban egy kis kézműveskedéssel a “Zöld Diófa Csárda” – Kézműves Udvarban és Vízimalomban. Az óvárosi műhelyekben szívesen lát a mézeskalács készítő, a karikatúra készítő, a bőrműves, az ötvös, tűzzománc és üvegkép készítő, az ólomkatona festő, a könyvkötő, a szabóműhelyben a reneszánsz ruha készítő, kanál díszítő, valamint a városka egy kanyaros fordulatában a fafaragó.
 • 11:00-15:30 - „Labirintus” játék a Birtok területén – Fedezd fel a 7,5 hektáron elterülő Birtokot, s közben keresd a középkori világ emblematikus képeit ábrázoló kártyákat!
 • 11:00-15:30 - Titkos jelek, talányos helyek – Fejtsd meg a rejtélyes kódot a kincses térkép segítségével! A játékra a Mézeskalácsos műhelyben jelentkezz!
 • 11:00-12:00 - Kézművesek órája – Légy te is kézműves egy órára, tedd próbára képességed!
 • 12:00-12:30 - Fegyverbemutató – György lovag ismeretterjesztő előadása a középkori harcászatról a Puchner Pódiumon
 • 12:00-15:00 - Finom falatok órája a Fehér Hattyú Fogadóban
 • 13:00-13:30 - Hercegnőképző Virág kisasszonnyal – Vegyél részt egy játékos foglalkozáson a Puchner Pódiumon és nyerj bepillantást a hercegnők életébe és a mesék varázslatos világába! A játékon való részvétel 4 éves kortól ajánlott!
 • 14:30-15:30 - Úr-kurzus – szerelmi okosítás uraknak és érdeklődő hölgyeknek, középkori párkapcsolati stand up comedy az Apródképző Színháztermében. „Babukák, ne késsetek, szigorú tanár vagyok!” Zina
 • 14:30-15:30 - Mesemozi és játék Uni Világában – gyermekfelügyelet az Apródképző déli termében, 2 Fabatka/fő fejében, maximális létszám 25 fő, 3 éves kortól.
 • 16:00-16:45 - Lovagok csatája – igazi harcos küzdelem, látványos lovas előadás a Lovagi Arénában
 • 17:00-18:00 - Kézművesek órája – Vásárfia vár a műhelyekben!
 • 18:00 - Zárás

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Helyszín: Puchner Birtok, Bikal, Rákóczi u. 22.JÓ TUDNI!

 • Az Élménybirtok rendezvényei és programjai védettségi igazolvány nélkül is látogathatóak. Kivételt képez ez alól a Kurtizánképző (vagy Úr- kurzus) c. stand up comedy, amelyet kizárólag belső, zárt színházi terünkben játszunk. Az igazolvánnyal nem rendelkező vendégeink számára az előadással párhuzamosan minden esetben biztosítunk egy szabadtéri előadást is.
 • Az Élménybirtokra kizárólag előzetes bejelentkezést követően tudjuk a helyet biztosítani. Ezt minden programunk előtti nap 16:00 óráig szükséges megtenni a +36 72/459-547 telefonszámon, vagy a info@elmenybirtok.hu e-mail címen.

Programjaink minden időjárási körülményben megtartásra kerülnek.

Legújabb programjainkért megéri rendszeresen visszajárni hozzánk – értesüljön első kézből: iratkozzon fel Facebook oldalunkra!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

„Elereszti a hasizmokat úgy, hogy a hasa kissé lesüllyedjen, majd elgondolkozik azon, hogy már megint milyen kövér lett az utóbbi időben”- avagy a nő és férfi közötti különbségek

Szégyenlős vagy csábító - avagy a nő és a férfi közötti különbségek a zuhanyzóban

Micsoda rendkívüli kihívást jelent az, ha valaki úgy dönt, megosztja sorsát, vagy inkább a fürdőszobáját egy ellenkező neművel... 
Hol zöldebb?

Zöldnek lenni trendi! Magyarország zöld térképe

Egy nagyon kedves olvasónk, Gábor kérésére most egy olyan hazai gyűjteményt hoztam el Nektek, amiben térképes és tematikus kereső segítségével tudjátok fellelni azokat a helyeket és szolgáltatókat, akik egy kicsit zöldebbé teszik mindennapjaitokat.
Amit mond és amit gondol - 15 férfi-mondat

Amit mond és amit gondol - 15 férfi-mondat

A férfiak sohasem fogják megérteni a nőket, és a nők sohasem fogják megérteni a férfiakat...
Pöttöm Fürdő Program - Újház Centrum

Pöttöm Fürdő Program - Újház Centrum

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2021. július 31.
Ugrás az oldal tetejére