Jelenlegi hely

Damjanich utcai Tagóvoda

Cím: 7400 Kaposvár, Damjanich u.38.
Telefon: 82/512-168
E-mail: damjanich.ovoda@gmail.com
Webhttp://www.festetics-ovodak.hu/bemutatkozas-1.html

Nyitvatartás: 6.30 – 17.30

Óvodaigazgató: Bekesné Porczió Margit
Tagóvoda igazgató: Illésné Tóth Szilvia

Fenntartó: Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata
A Damjanich utcai Tagóvoda a Festetics Karolina Központi Óvoda egyik Tagintézménye

Kedves Szülők!

Óvodánk a Kaposvári Festetics Karolina Központi Óvoda tagóvodájaként működik.

A három csoportos, 75 kisgyermeknek biztonságot nyújtó családias jellegű óvoda társasházakkal, körülvett zöldövezetes környezetben található. Az épületet nagyméretű udvar öleli körül, mely esztétikusan kialakított, s elegendő helyet biztosít a gyerekek szabad mozgásvágyának kielégítéséhez. A sokoldalú mozgásfejlesztés érdekében a gyermekek 5 éves kortól ingyenes úszás-, korcsolyaoktatáson és Ovi-foci programon vehetnek részt.

Csoportszobáink tágasak, jól felszereltek, melyeket a művészeti tereknek megfelelően kialakított kuckók tesznek otthonossá.

A pedagógiai munkát olyan pedagógusok és nevelést segítő társak végzik, akikre jellemző a kiváló szakmai felkészültség mellett az elköteleződés, a gyermekszeretet, az empátia, a humánum.

A családokkal való kapcsolat alakítása során fontosnak tartjuk, hogy olyan bizalomra épülő, őszinte kapcsolatot alakítsunk ki, amelynek középpontjában a gyermek és közössége áll. Szükségét érezzük, hogy a szülők elegendő információt kapjanak gyermekeik fejlődéséről, s hogy lehetőséget nyújtsunk számukra ahhoz, hogy intézményünk életébe betekintsenek, rendezvényeinken, ünnepeinken, egyéb eseményeinken részt vegyenek (pl. Mikulás, Őszi sportnap, Karácsony, Farsang hete, Szülők bálja, kirándulás, stb.).

Mindennapi életünk szervezésében a változatos, élményekben gazdag tevékenységek és az önfeledt játék által biztosított fejlesztő lehetőségek mellett a tehetséggondozásnak is teret biztosítunk. A nagycsoportos gyermekek többféle tehetséggondozó műhely munkájában vehetnek részt legjobb adottságuknak, képességüknek megfelelően. A szakszolgálatok tevékenysége révén a gyermekek szükség esetén gyógytestnevelés foglalkozásra járhatnak és logopédiai fejlesztésük is biztosított.

A művészeti program által nyújtott élményeket kihasználva a népi hagyományok és a kultúra közvetítését is igyekszünk megvalósítani Évszakzáró koncertjeink, Ovi-galériánk, bábszínházi, színházi, könyvtári látogatásaink során.

A boldog gyermeki mosoly, a derű, a jókedv igazolja, hogy jó Damjanich utcai óvodásnak lenni.

Óvodai nyílt napunkat a tavasz folyamán az óvodai beiratkozás előtti időszakban tartjuk. Szeretettel várunk minden érdeklődő szülőt, leendő kis óvodást a Damjanich utcai óvodába.  

Damjanich utcai tagóvoda nevelő közössége
 

A Kaposvárimami 2012 őszi "A mi óvodánk" című pályázata keretében 480 szülő osztotta meg gyermeke óvodájával kapcsolatos tapasztalatait. Az akkor beküldött véleményeket ITT OLVASHATOD
 

Hozzászólások

A Kaposvárimami 2012 őszi és 2015/16. évi "A mi óvodánk" című pályázatában több száz szülő osztotta meg gyermeke óvodájával kapcsolatos tapasztalatait. A 2012. évi véleményeket ITT OLVASHATOD, 2015/16-ban erről az óvodáról az alábbiakat írták:

 

Szép, nagy az udvar, a csoportszobák is kellemesek. A Margaréta csoport óvónői tapasztalt, türelmes pedagógusok, megtanítják a gyerekeknek a szabálykövetést, de ha kell, dajkálják is őket. A szülőket mindig tájékoztatják a napi eseményekről. Még csak pár hónapja kezdtük az ovit, de már nagyon szereti a gyerek. 

Gyerkőcöm szeret ide járni! Az óvónénik és a dadusok kiváló szakemberek, figyelnek a gyerekekre és következetesek.

Tavaly nyáron kerültünk át egy máik óvodából. Teljesen zökkenőmentes volt a beilleszkedés-köszönhető az óvonénik,dadusok hozzáértésének. GYerkőc imád járni, csak ajánlani tudom.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

"Miért nem tudok fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Ugrás az oldal tetejére