Jelenlegi hely

Damjanich utcai Tagóvoda

Cím: 7400 Kaposvár, Damjanich u.38.
Telefon: 82/512-168
E-mail: damjanich.ovoda@gmail.com
Webhttp://www.festetics-ovodak.hu/bemutatkozas-1.html

Nyitvatartás: 6.30 – 17.30

Óvodavezető: Bekesné Porczió Margit
Tagóvodavezető: Illésné Tóth Szilvia

Fenntartó: Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata
A Damjanich utcai Tagóvoda a Festetics Karolina Központi Óvoda egyik Tagintézménye

Kedves Szülők!

Óvodánk a Kaposvári Festetics Karolina Központi Óvoda tagóvodájaként működik.

A három csoportos, 75 kisgyermeknek biztonságot nyújtó családias jellegű óvoda társasházakkal, körülvett zöldövezetes környezetben található. Az épületet nagyméretű udvar öleli körül, mely esztétikusan kialakított, s elegendő helyet biztosít a gyerekek szabad mozgásvágyának kielégítéséhez. A sokoldalú mozgásfejlesztés érdekében a gyermekek 5 éves kortól ingyenes úszás-, korcsolyaoktatáson és Ovi-foci programon vehetnek részt.

Csoportszobáink tágasak, jól felszereltek, melyeket a művészeti tereknek megfelelően kialakított kuckók tesznek otthonossá.

A pedagógiai munkát olyan pedagógusok és nevelést segítő társak végzik, akikre jellemző a kiváló szakmai felkészültség mellett az elköteleződés, a gyermekszeretet, az empátia, a humánum.

A családokkal való kapcsolat alakítása során fontosnak tartjuk, hogy olyan bizalomra épülő, őszinte kapcsolatot alakítsunk ki, amelynek középpontjában a gyermek és közössége áll. Szükségét érezzük, hogy a szülők elegendő információt kapjanak gyermekeik fejlődéséről, s hogy lehetőséget nyújtsunk számukra ahhoz, hogy intézményünk életébe betekintsenek, rendezvényeinken, ünnepeinken, egyéb eseményeinken részt vegyenek (pl. Mikulás, Őszi sportnap, Karácsony, Farsang hete, Szülők bálja, kirándulás, stb.).

Mindennapi életünk szervezésében a változatos, élményekben gazdag tevékenységek és az önfeledt játék által biztosított fejlesztő lehetőségek mellett a tehetséggondozásnak is teret biztosítunk. A nagycsoportos gyermekek többféle tehetséggondozó műhely munkájában vehetnek részt legjobb adottságuknak, képességüknek megfelelően. A szakszolgálatok tevékenysége révén a gyermekek szükség esetén gyógytestnevelés foglalkozásra járhatnak és logopédiai fejlesztésük is biztosított.

A művészeti program által nyújtott élményeket kihasználva a népi hagyományok és a kultúra közvetítését is igyekszünk megvalósítani Évszakzáró koncertjeink, Ovi-galériánk, bábszínházi, színházi, könyvtári látogatásaink során.

A boldog gyermeki mosoly, a derű, a jókedv igazolja, hogy jó Damjanich utcai óvodásnak lenni.

Óvodai nyílt napunkat a tavasz folyamán az óvodai beiratkozás előtti időszakban tartjuk. Szeretettel várunk minden érdeklődő szülőt, leendő kis óvodást a Damjanich utcai óvodába.  

Damjanich utcai tagóvoda nevelő közössége
 

A Kaposvárimami 2012 őszi "A mi óvodánk" című pályázata keretében 480 szülő osztotta meg gyermeke óvodájával kapcsolatos tapasztalatait. Az akkor beküldött véleményeket ITT OLVASHATOD
 

Hozzászólások

A Kaposvárimami 2012 őszi és 2015/16. évi "A mi óvodánk" című pályázatában több száz szülő osztotta meg gyermeke óvodájával kapcsolatos tapasztalatait. A 2012. évi véleményeket ITT OLVASHATOD, 2015/16-ban erről az óvodáról az alábbiakat írták:

 

Szép, nagy az udvar, a csoportszobák is kellemesek. A Margaréta csoport óvónői tapasztalt, türelmes pedagógusok, megtanítják a gyerekeknek a szabálykövetést, de ha kell, dajkálják is őket. A szülőket mindig tájékoztatják a napi eseményekről. Még csak pár hónapja kezdtük az ovit, de már nagyon szereti a gyerek. 

Gyerkőcöm szeret ide járni! Az óvónénik és a dadusok kiváló szakemberek, figyelnek a gyerekekre és következetesek.

Tavaly nyáron kerültünk át egy máik óvodából. Teljesen zökkenőmentes volt a beilleszkedés-köszönhető az óvonénik,dadusok hozzáértésének. GYerkőc imád járni, csak ajánlani tudom.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Amikor jön a kérdés: Tényleg van Mikulás?

Amikor jön a kérdés: Tényleg van Mikulás?

Mindannyian szembetaláltuk már magunkat ezzel a kérdéssel. Első alkalommal, mikor mi magunk szerettük volna tudni, most meg a ló másik oldalán állva. Amennyire gyerekként szerettük volna tudni, épp annyira szeretnénk most elkerülni a válaszadást.
Szeretethiányban felnőni

Szeretethiányban felnőni

Amikor anyává válunk, minden megváltozik. Lelkünk egy része „testünkön kívülre” kerül, megtapasztaljuk, hogy a szeretetünk sosem fogy el, hanem egyre nagyobb és több lesz. Szülőként az élet legtermészetesebb dolga, hogy bármit megtennénk a gyermekünkért, ő számunkra a legfontosabb, születésétől kezdve úgy próbálunk élni, cselekedni, hogy neki majd jobb és könnyebb élete legyen, mint a miénk volt.
Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Ugrás az oldal tetejére