Jelenlegi hely

Testápolás a hideg időszakban – hogyan csináljuk?

Az egyre fagyosabb időjárás és a fűtés miatti száraz levegő a bőrünkre is hatással van. Pont emiatt kicsit máshogy kell ápolnunk a bőrünket, hogy garantáltan rugalmas és élettel teli maradjon.


Forrás:Freepik

Megfelelő tusfürdők és szappanok

Vegyük figyelembe, hogy a hideg idő beálltával a benti hőmérséklet is megváltozik, ahogyan fűteni kezdünk. A levegő sokkal szárazabb lesz, ami egyáltalán nem tesz jót a bőrünknek. Ezért érdemes direkt kicsit olajosabb tusfürdőket is használunk erre az időszakra. A szappanokkal is ugyanez a helyzet. A szappan alapvetően szárító hatású, ezért mindenképp olyat vásároljunk, amely krémes jellegű és tele van mindenféle tápláló olajjal.

Testápoló helyett testvaj

A fentebb említett szárazabb levegő miatt érdemes az eddigi könnyed testápoló helyett valamilyen koncentráltabb testvajat használnunk. Nem fogjuk megbánni, ugyanis amíg nyáron az ilyen nehéz krémek érthetően kényelmetlenek voltak, a fűtési szezonban úgy fogja majd beszívni a bőrünk, mint még soha. Ezért meg sem fogjuk érezni a koncentráltabb testvajak túlzott zsírosságát.

Testpermet és kézkrém – amiket bárhol elővehetünk

Szokatlan lehet a testpermetet említeni egy olyan témában, ami a hideg időről szól. Megszoktuk ugyanis, hogy a testpermeteket a legnagyobb kánikulában használjuk egyfajta tápláló frissítőként. Azonban télen a hideg és a száraz fűtött levegő is megkezdi a bőrünket, ezért a testpermet – mint egyfajta gyorssegély – napközben is hathatós megoldást jelent ezen problémák orvosolására. Válasszunk olyan testpermet típust, amit tápláló olajokkal készítettek. Ha nincs időnk a testápolót használni, vagy a városban érezzük szükségét befújni kicsit magunkat vele, remek megoldást nyújthat. A kézkrémet se felejtsük ebben az esetben otthon. A kezünk ugyanis szinte állandó jelleggel ki van téve a hűvös időnek, ezért érdemes ősztől folyamatosan a táskánkban tartani. Ezzel akár az arcunkat is bekenhetjük kicsit, ha úgy érezzük, szükséges.

A megfelelő illatoktól kevésbé fogunk fázni. De tényleg!

A fentebb felsorolt testápolási lehetőségek között akadnak olyan illatok is, amelyek kifejezetten ősziesek lehetnek és kellemes lelki felüdüléssel szolgálnak. Keressünk belőlük finom desszertillatokat, például mézes vagy vaníliás tartalmúakat. Ezek az illatok a frissítő virágos illatokkal ellentétben ugyanis már a pszichénk számára is adnak egyfajta melegségérzetet, amitől szó szerint kevésbé fogjuk érezni a hideget.

Szponzorált tartalom

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Szeretethiányban felnőni

Szeretethiányban felnőni

Amikor anyává válunk, minden megváltozik. Lelkünk egy része „testünkön kívülre” kerül, megtapasztaljuk, hogy a szeretetünk sosem fogy el, hanem egyre nagyobb és több lesz. Szülőként az élet legtermészetesebb dolga, hogy bármit megtennénk a gyermekünkért, ő számunkra a legfontosabb, születésétől kezdve úgy próbálunk élni, cselekedni, hogy neki majd jobb és könnyebb élete legyen, mint a miénk volt.
Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Ugrás az oldal tetejére