Jelenlegi hely

Fontos tudás, amit otthon is hasznosítani kell!

Elsősegélynyújtás Önkénteseknek és Anyukáknak

Februárban három nap (21.,22.,23.) az elsősegélynyújtás jegyében telt a Miskolci Otthon Segítünk Alapítvány szervezésében, a lelkes önkéntesek és az érdeklődő Anyukák számára.
A Magyar Vöröskereszt Önkéntes Központ ingyenes elsősegélynyújtó tanfolyamára meghívtuk a felelősségtudatos szülőket is. A tanfolyam költségének fedezetét a NEA 2017 Szakmai pályázata tette lehetővé az Alapítvány számára.

A kiváló szakértelemmel rendelkező előadó az interaktív képzésen a résztvevőket egytől egyig bevonta a gyakorlati oktatásba is, hogy a megszerzett tudást még ott a helyszínen elmélyíthessék. Mondhatni, bedobtak minket a mélyvízbe, de hősiesen álltuk a sarat.
Az Otthon Segítünk önkéntesei a szülőkkel együtt így sajátították el az elsősegélynyújtás alapjait, amely többek között magában foglalja azt, hogy a mentők hívásakor mi az az öt legfontosabb dolog, amit közölnünk kell, hogy a megfelelő segítség érkezzen a megfelelő időben; a vérző sebek, csonttörések, égési sérülések szakszerű ellátását, a légutakba kerülő idegentest gyors és kíméletes eltávolítását, valamint az életmentő újraélesztés folyamatát.
Mindezen tudás megszerzésére a tevékenységeik során lehet szükségük az alapítvány önkénteseinek, akik kisgyermekes családoknak nyújtanak segítő kezet. A szülők pedig a mindennapokban vehetik nagy hasznát.

A szakszerű elsősegélynyújtás életet menthet!

Programjainkon és képzéseinken megtanulhatod, hogy mi a teendő, ha mások sürgős segítségre szorulnak - olvashatjuk a Magyar Vöröskereszt honlapján, ahogy azt is, hogy a Vöröskereszt az országban egyedüliként, egységes szabályozás szerint végzi a közúti elsősegélynyújtás vizsgáztatását.

A társadalmi és közúti elsősegélynyújtó képzések és vizsga mellett a Vöröskereszt szakképzett munkatársai különféle lakossági programokat, versenyeket, és baleseti imitációt is szerveznek, hogy Magyarországon minél többen ismerjék és alkalmazzák a szakszerű elsősegélynyújtás módszereit.  

Tudtad?

Szeptember második szombatján ünnepeljük Az elsősegélynyújtás világnapját, tizenhat európai ország vöröskereszt szervezetének 2000-es kezdeményezésére. 

Így szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy kívánatos lenne az elsősegélynyújtás minél szélesebb körű ismerete a laikusok körében, mert az idejében és szakszerűen elvégzett beavatkozás sok esetben életmenthető lehet.

- A magyarok mindössze 0,3 százaléka tud szakszerűen elsősegélyt nyújtani - hívja fel a figyelmet a Magyar Vöröskereszt a honlapján.
Pedig egy baleset, rosszullét során egy jól felkészült elsősegélynyújtó gyors és szakszerű beavatkozása életet menthet.
A vészhelyzetben gyakran a legnagyobb gond a bizonytalanság: sokan nem hiszik el magukról, hogy tudnak segíteni.

Egy ilyen képzés után a kezdeti önbizalomhiányos résztvevők is azonnal alkalmazható szaktudással felvértezve távozhattak, hogy az esetlegesen útjukba kerülő, mások életét veszélyeztető helyzetekben magabiztosan állják meg a helyüket.
Köszönjük az előadónak a színvonalas szakképzést és az életmentő munkájukat, amit önzetlenül tesznek embertársaikért nap mint nap.  

 

Dobránszki Tímea

A Miskolci Otthon Segítünk Alapítvány egyik büszke önkéntes tagja 

Forrás: http://voroskereszt.hu/elsosegely/

http://.gportal.hu/gindex.php?pg=35251379

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére