Jelenlegi hely

Örökké

Amikor ott áll az ember az éjszaka közepén, és próbálja álomba ringatni a pár hónapos babát.... Amikor a pár órán belüli negyedik hisztiroham közben megpróbálja megőrizni a hidegvérét.... Amikor jó tíz évvel később képtelenség lerobbantani a fejéről a fejhallgatót.... Nos, akkor érdemes ezt a négy szót mondogatni magunknak: semmi sem tart örökké! /forrás:csalad.hu/

Ezt persze nehéz elhinni akkor, amikor sorozatban már a sokadik éjszakát nem tudjuk végigaludni, vagy amikor hetvenhetedszer kerül a falra a főzelék, esetleg amikor 114. alkalommal kell meghallgatni ugyanazt a Kaláka lemezt (pedig a Kaláka jó, a Kalákát szeretjük, de rántott húsból is lehet túladagolást kapni).

Pedig semmi sem tart örökké.

Kétségtelen, hogy kell némi önuralom és optimista jövőkép akkor is, amikor a barátok a Facebook-on éppen bejelentkeznek valamelyik moziba, színházba, vagy romantikus éttermi képeket osztanak meg, miközben nekünk halványan dereng, hogy valamikor 8-9 hónappal korábban egyszer eljutottunk moziba, ahol éppen az egyik csekély értelemmel bíró sikerfilmet néztük meg, mert az ember a ritka alkalmak egyikén nem kockáztat, ugye.

De ez sem tart örökké.

Nem árt, ha ezt mantraként ismételgetjük magunkban a nem mindig könnyű és madárénektől hangos időkben. Például akkor, amikor a pelenkacserét és az éjszakai ébrenléteket más jellegű problémák váltják fel – és akármilyen közhelyesen hangzik, ezek a problémák az évek múlásával csak komolyabbak lesznek.

Kész szerencse, hogy semmi sem tart örökké.

Valamikor az iskola tájékán elkezdenek felgyorsulni az évek, a barátok már legalább olyan fontosak lesznek, mint mi, szülők, aztán fontosabbak, és már ciki, ha ott vagyunk, aztán az is, ha mi visszük őket. Egyszer csak nem bújnak már oda, nem engedik, hogy kézen fogva menjünk az utcán, elmaradnak az esti közös olvasások, és egyre ritkábbak lesznek a közös pillanatok – pedig ezek fontosak és meg kellene őket tartani.

Mert semmi sem tart örökké!

Forrás: csalad.hu

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Nőnap idézetek: Rólunk szól

Nőnap idézetek: Rólunk szól

A nemzetközi nőnapot először 1911-ben ünnepelték meg Clara Zetkin javaslatára, majd rá 2 évre március 8. lett a napja. Hazánkban 1914 óta emlékeznek meg hivatalosan is a nőkről. Virág, bombon, apró ajándékok helyett álljon itt néhány idézet, ami rólunk, nőkről szól.
Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Pályázat típusa:  rajz, versíró és fotópályázatBeküldési határidő: 2024. március 8.Korcsoport: általános és középiskolás diákok, akik az EDUVIZIG területén tanulnak (Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom Vármegye valamint Vas és Veszprém Vármegye egy része)
„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2024. április 15.Korcsoport: 8 - 15 év közötti általános iskolás diákok 2 kategóriában
Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Ugrás az oldal tetejére