Jelenlegi hely

Fontos tudás, amit otthon is hasznosítani kell!

Elsősegélynyújtás Önkénteseknek és Anyukáknak

Februárban három nap (21.,22.,23.) az elsősegélynyújtás jegyében telt a Miskolci Otthon Segítünk Alapítvány szervezésében, a lelkes önkéntesek és az érdeklődő Anyukák számára.
A Magyar Vöröskereszt Önkéntes Központ ingyenes elsősegélynyújtó tanfolyamára meghívtuk a felelősségtudatos szülőket is. A tanfolyam költségének fedezetét a NEA 2017 Szakmai pályázata tette lehetővé az Alapítvány számára.

A kiváló szakértelemmel rendelkező előadó az interaktív képzésen a résztvevőket egytől egyig bevonta a gyakorlati oktatásba is, hogy a megszerzett tudást még ott a helyszínen elmélyíthessék. Mondhatni, bedobtak minket a mélyvízbe, de hősiesen álltuk a sarat.
Az Otthon Segítünk önkéntesei a szülőkkel együtt így sajátították el az elsősegélynyújtás alapjait, amely többek között magában foglalja azt, hogy a mentők hívásakor mi az az öt legfontosabb dolog, amit közölnünk kell, hogy a megfelelő segítség érkezzen a megfelelő időben; a vérző sebek, csonttörések, égési sérülések szakszerű ellátását, a légutakba kerülő idegentest gyors és kíméletes eltávolítását, valamint az életmentő újraélesztés folyamatát.
Mindezen tudás megszerzésére a tevékenységeik során lehet szükségük az alapítvány önkénteseinek, akik kisgyermekes családoknak nyújtanak segítő kezet. A szülők pedig a mindennapokban vehetik nagy hasznát.

A szakszerű elsősegélynyújtás életet menthet!

Programjainkon és képzéseinken megtanulhatod, hogy mi a teendő, ha mások sürgős segítségre szorulnak - olvashatjuk a Magyar Vöröskereszt honlapján, ahogy azt is, hogy a Vöröskereszt az országban egyedüliként, egységes szabályozás szerint végzi a közúti elsősegélynyújtás vizsgáztatását.

A társadalmi és közúti elsősegélynyújtó képzések és vizsga mellett a Vöröskereszt szakképzett munkatársai különféle lakossági programokat, versenyeket, és baleseti imitációt is szerveznek, hogy Magyarországon minél többen ismerjék és alkalmazzák a szakszerű elsősegélynyújtás módszereit.  

Tudtad?

Szeptember második szombatján ünnepeljük Az elsősegélynyújtás világnapját, tizenhat európai ország vöröskereszt szervezetének 2000-es kezdeményezésére. 

Így szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy kívánatos lenne az elsősegélynyújtás minél szélesebb körű ismerete a laikusok körében, mert az idejében és szakszerűen elvégzett beavatkozás sok esetben életmenthető lehet.

- A magyarok mindössze 0,3 százaléka tud szakszerűen elsősegélyt nyújtani - hívja fel a figyelmet a Magyar Vöröskereszt a honlapján.
Pedig egy baleset, rosszullét során egy jól felkészült elsősegélynyújtó gyors és szakszerű beavatkozása életet menthet.
A vészhelyzetben gyakran a legnagyobb gond a bizonytalanság: sokan nem hiszik el magukról, hogy tudnak segíteni.

Egy ilyen képzés után a kezdeti önbizalomhiányos résztvevők is azonnal alkalmazható szaktudással felvértezve távozhattak, hogy az esetlegesen útjukba kerülő, mások életét veszélyeztető helyzetekben magabiztosan állják meg a helyüket.
Köszönjük az előadónak a színvonalas szakképzést és az életmentő munkájukat, amit önzetlenül tesznek embertársaikért nap mint nap.  

 

Dobránszki Tímea

A Miskolci Otthon Segítünk Alapítvány egyik büszke önkéntes tagja 

Forrás: http://voroskereszt.hu/elsosegely/

http://.gportal.hu/gindex.php?pg=35251379

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Nőnap idézetek: Rólunk szól

Nőnap idézetek: Rólunk szól

A nemzetközi nőnapot először 1911-ben ünnepelték meg Clara Zetkin javaslatára, majd rá 2 évre március 8. lett a napja. Hazánkban 1914 óta emlékeznek meg hivatalosan is a nőkről. Virág, bombon, apró ajándékok helyett álljon itt néhány idézet, ami rólunk, nőkről szól.
Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Víz Világnapja 2024 - Rajz, versíró és fotópályázat gyerekenek!

Pályázat típusa:  rajz, versíró és fotópályázatBeküldési határidő: 2024. március 8.Korcsoport: általános és középiskolás diákok, akik az EDUVIZIG területén tanulnak (Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom Vármegye valamint Vas és Veszprém Vármegye egy része)
„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek!”

Pályázat típusa: rajzpályázatBeküldési határidő: 2024. április 15.Korcsoport: 8 - 15 év közötti általános iskolás diákok 2 kategóriában
Az egyszülős család - nehézségek és segítség

Az egyszülős család - nehézségek és segítség

A KSH jelentése szerint jelenleg közel félmillió olyan szülő van Magyarországon, akik egyedül nevelnek körülbelül 700 ezer gyermeket, akik naponta számos kihívással néznek szembe. Sokszor még most is láthatatlanok a magyar társadalom számára.
Ugrás az oldal tetejére