Jelenlegi hely

Klebelsberg Középiskolai Kollégium

Cím: 7401 Kaposvár, Álmos vezér u. 1. Pf.: 205.
Tel.: 82/555-900
E-mail: titkarsag@klebi.sulinet.hu
Web: www.klebi.sulinet.hu

Kollégiumunk 2003. szeptemberétől kezdte meg működését. A közgyűlési határozat alapján, a városban tanuló vidéki, elsősorban gimnáziumi tanulókat fogadja intézményünk. Jelenleg a Táncsics Mihály Gimnáziumból, a Munkácsy Mihály Gimnáziumból, a Toldi Általános Iskola és Gimnáziumból, továbbá - szabad férőhely esetében, - a Noszlopy Gáspár Szakközépiskolából érkeztek tanulóink. A döntést motiválta, hogy ezen intézményeknek nincs kollégiumi lehetősége, és ebből a tanulókörből kerülhet ki a legtöbb továbbtanulást választó, - így számukra különösen fontos biztosítani a legjobb feltételeket.

Kollégiumunk is részt vállal a hátrányos helyzetű tanulók Arany János Tehetséggondozó Programjában.

Kollégiumunkban 448 fő kulturált elhelyezésére van mód, ebből 16 fő mozgáskorlátozott hely. Szobáink 4 ágyasak. Két szoba között fürdőszobával és WC-vel. 20 tanulószoba szolgálja a nyugodt tanulás feltételeit. 13 ezer köteles könyvtárat, számítógéptermet vehetnek még igénybe diákjaink az alapos felkészüléshez. A sportolási lehetőséget a 30 x 18 m-es tornaterem, 25 x 16 m-es uszoda, 2 db kondicionáló terem, valamint szabadtéri foci, tenisz- és kosárlabdapálya biztosítja. A tanulóink étkezését az épületben lévő 600 adagos konyha és étterem szolgálja. A pedagógiai munkát 19 pedagógus, 2 igazgatóhelyettes és az igazgató végzi, ezt segíti a gazdasági-, technikai csoport, takarító- és konyhai személyzet. Iskolai szünetekben szállásvendégeket és sportolni vágyókat is fogadunk létesítményeinkben.

 
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Amikor jön a kérdés: Tényleg van Mikulás?

Amikor jön a kérdés: Tényleg van Mikulás?

Mindannyian szembetaláltuk már magunkat ezzel a kérdéssel. Első alkalommal, mikor mi magunk szerettük volna tudni, most meg a ló másik oldalán állva. Amennyire gyerekként szerettük volna tudni, épp annyira szeretnénk most elkerülni a válaszadást.
Szeretethiányban felnőni

Szeretethiányban felnőni

Amikor anyává válunk, minden megváltozik. Lelkünk egy része „testünkön kívülre” kerül, megtapasztaljuk, hogy a szeretetünk sosem fogy el, hanem egyre nagyobb és több lesz. Szülőként az élet legtermészetesebb dolga, hogy bármit megtennénk a gyermekünkért, ő számunkra a legfontosabb, születésétől kezdve úgy próbálunk élni, cselekedni, hogy neki majd jobb és könnyebb élete legyen, mint a miénk volt.
Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Ugrás az oldal tetejére