Jelenlegi hely

Klebelsberg Középiskolai Kollégium

Cím: 7401 Kaposvár, Álmos vezér u. 1. Pf.: 205.
Tel.: 82/555-900
E-mail: titkarsag@klebi.sulinet.hu
Web: www.klebi.sulinet.hu

Kollégiumunk 2003. szeptemberétől kezdte meg működését. A közgyűlési határozat alapján, a városban tanuló vidéki, elsősorban gimnáziumi tanulókat fogadja intézményünk. Jelenleg a Táncsics Mihály Gimnáziumból, a Munkácsy Mihály Gimnáziumból, a Toldi Általános Iskola és Gimnáziumból, továbbá - szabad férőhely esetében, - a Noszlopy Gáspár Szakközépiskolából érkeztek tanulóink. A döntést motiválta, hogy ezen intézményeknek nincs kollégiumi lehetősége, és ebből a tanulókörből kerülhet ki a legtöbb továbbtanulást választó, - így számukra különösen fontos biztosítani a legjobb feltételeket.

Kollégiumunk is részt vállal a hátrányos helyzetű tanulók Arany János Tehetséggondozó Programjában.

Kollégiumunkban 448 fő kulturált elhelyezésére van mód, ebből 16 fő mozgáskorlátozott hely. Szobáink 4 ágyasak. Két szoba között fürdőszobával és WC-vel. 20 tanulószoba szolgálja a nyugodt tanulás feltételeit. 13 ezer köteles könyvtárat, számítógéptermet vehetnek még igénybe diákjaink az alapos felkészüléshez. A sportolási lehetőséget a 30 x 18 m-es tornaterem, 25 x 16 m-es uszoda, 2 db kondicionáló terem, valamint szabadtéri foci, tenisz- és kosárlabdapálya biztosítja. A tanulóink étkezését az épületben lévő 600 adagos konyha és étterem szolgálja. A pedagógiai munkát 19 pedagógus, 2 igazgatóhelyettes és az igazgató végzi, ezt segíti a gazdasági-, technikai csoport, takarító- és konyhai személyzet. Iskolai szünetekben szállásvendégeket és sportolni vágyókat is fogadunk létesítményeinkben.

 
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

Rázva, keverve... jeges tea és kávé italok forró napokra

A nagy nyári melegben gyakran úgy érezzük, hogy könnyebb lenne egy kávéval, vagy teával. Forró helyzetekre jól jön néhány jeges korty akár mindkettőből.
Bolhazsákok és könyvmolyok

Bolhazsákok és könyvmolyok

Emlékszel még gyerekkorodból az összebújós meseolvasásokra? Az első kiböngészett betűkre, mikor végre összeállt egy szó? A takaró alatt zseblámpával olvasott regényekre? A könyvek világába belépés élménye egy életre elkísér bennünket.
Így lesz ügyes kezű gyereked

Így lesz ügyes kezű gyereked

Sok szülő csak az iskolaérettségi vizsgálatok során szembesül azzal, hogy óvodás gyermekének a rajzkészsége, vonalvezetése még nagyon távol áll attól, amilyen készségekre az első osztályban szüksége lesz. Kézenfekvőnek tűnhet ilyenkor színezők és feladatlapok garmadájával elárasztani a gyereket, ám a mozgások finomodásához nem erre van szükség.
Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

Grillszezonban az édességet is együk grillezve!

A gyümölcsök magas cukortartalma szinte kiabál a grillezésért. Imádnivaló ízt ad a finom karamellizált réteg mindenféle gyümölcsnek.
Ugrás az oldal tetejére