Jelenlegi hely

Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola II. Rákóczi Ferenc Tagiskolája

Cím: 7400 Kaposvár, Kanizsai u. 67.
Telefon: 82/ 512-960
E-mail: rakocziiskola.kaposvar@gmail.com
Web: https://rafeisk08.webnode.hu/
OM azonosító: 033966

Tagintézmény-vezető: Andrássy Tiborné

Fenntartó: Kaposvári Tankerületi Központ

Bemutatkozó videó- Katt ide!

 

 

Az iskola a tüskevári városrészben helyezkedik el, Kaposvár nyugati, kertvárosi részén.
Az iskolánk küldetése: a gyermekszereteten alapuló, a gyermeki jogokat tiszteletben tartó, gyermekközpontú pedagógia megteremtése.
Az óvoda és az iskola közötti átmenet megkönnyítése érdekében alsó tagozaton a "Lépésről-lépésre" iskolai programmal dolgozunk, mely program a mindennapos testnevelés keretén belül kiegészül a labdarúgással és a művészi mozgásfejlesztéssel. 1-2. évfolyamon kislétszámú fejlesztő osztályt is indítunk.

2006-tól a HEFOP 3.1.3 nyertes pályázatunk alapján felmenő rendszerben bevezettük a kompetencia alapú oktatást.
Ezáltal új fajta módszerekkel és az info-kommunikációs kultúra legújabb vívmányaival (interaktív táblák, laptopok, projektorok) gazdagodott iskolánk.

Integrált oktatást biztosítunk látás és mozgássérült, valamint SNI-s tanulóinknak.

Iskolánkban kiemelt szerepet játszik a labdarúgás: 1984 óta labdarúgó osztályok indulnak 5. évfolyamtól a Rákóczi FC támogatásával. A tanulók számára minden délután edzést szervezünk és biztosítjuk a versenyeztetést is. Eredményeink és korosztályos válogatottjaink bizonyítják e képzés létjogosultságát.
A következő lehetőségeket nyújtjuk még tanulóink számára: a német és az angol nyelv tanulása, úszásoktatás, mindennapos testnevelés, iskolapszichológus, logopédus, Góliát FC futballklub az alsó tagozatosoknak, leány torna alsó és felső tagozatosoknak, informatika-oktatás jól felszerelt számítástechnikai tanteremben, 10 féle szakkör, erdei iskola, igény szerint különböző táborok szervezése.


A Kaposvárimami 2012 őszi "A mi iskolánk" című pályázata keretében 260 szülő osztotta meg gyermeke iskolájával kapcsolatos tapasztalatait. Az akkor beküldött véleményeket ITT OLVASHATOD

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Amikor jön a kérdés: Tényleg van Mikulás?

Amikor jön a kérdés: Tényleg van Mikulás?

Mindannyian szembetaláltuk már magunkat ezzel a kérdéssel. Első alkalommal, mikor mi magunk szerettük volna tudni, most meg a ló másik oldalán állva. Amennyire gyerekként szerettük volna tudni, épp annyira szeretnénk most elkerülni a válaszadást.
Szeretethiányban felnőni

Szeretethiányban felnőni

Amikor anyává válunk, minden megváltozik. Lelkünk egy része „testünkön kívülre” kerül, megtapasztaljuk, hogy a szeretetünk sosem fogy el, hanem egyre nagyobb és több lesz. Szülőként az élet legtermészetesebb dolga, hogy bármit megtennénk a gyermekünkért, ő számunkra a legfontosabb, születésétől kezdve úgy próbálunk élni, cselekedni, hogy neki majd jobb és könnyebb élete legyen, mint a miénk volt.
Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Ugrás az oldal tetejére