Jelenlegi hely

Márton nap és Lovagok csatája Bikalon – INGYENES PROGRAM

2022. november 12-én, Márton napján vétek lenne otthon maradni! Mennyei libás fogásokkal, lebilincselő előadásokkal, valamint kreatív kézműveskedéssel készülünk.

A nap folyamán részt vehettek a Kurtizánképzés Zinával című középkori párkapcsolati stand up comedy-n. A garantált jó kedvről a finom italok és színészeink gondoskodnak. Márton napját a Lovagok csatájával zárjuk, amikor végre kiderül, ki nyeri el a megtisztelő “év lovagja” címet!

Kézműveskedj és kapcsolódj ki családoddal a különleges, Márton napi programokon. Ha ellátogatsz hozzánk, kemencében készült ételek, frissítő italok és hamisítatlan, középkori kalandozás vár!

Ez a programunk ingyenes, ha szeretnéd biztosítani a helyed az eseményre, jelentkezz a +36 72 459-547 telefonszámon, vagy az info@elmenybirtok.hu e-mail címen.

A Márton napi fesztivált a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.

PROGRAM:

11:00 Nyitás

11:00-17:00 Megújult interaktív házak a FalubanVarázsfestő házaKovácsműhelyBoszorkányház és a Tündérkert

11:00-17:00 Állatudvar – Hallgasd meg egy magyar népmesénket A kiskakas gyémánt félkrajcárját, illetve La Fontaine híres tanmeséjét, A róka és a holló történetét

11:00-17:00 Nézz be a birtok összes kézműves műhelyébe, tekints bele a mesteremberek munkájába és vásárolj portékáik közül!

11:00-14:00 „Labirintus” játék a Birtok területén – Fedezd fel a 7,5 hektáron elterülő Birtokot, s közben keresd a középkori világ emblematikus képeit ábrázoló kártyákat!

11:00-14:00 Titkos jelek, talányos helyek – Fejtsd meg a rejtélyes kódot a kincses térkép segítségével! A játékra a Mézeskalácsos műhelyben jelentkezz!

12:00-12:45 Tárulj Szezám! – zenemesék egy titokzatos utazó batyujából az Apródképző Színháztermében

13:00-13:30 Fegyverbemutató – György lovag ismeretterjesztő előadása a középkori harcászatról az Apródképző Színháztermében

13:00-13:30 Királykisasszony nevelde – Vegyél részt egy játékos foglalkozáson és nyerj bepillantást a hercegnők életébe és a mesék varázslatos világába! A játékon való részvétel 4 éves kortól ajánlott! a György teremben

14:00-15:00 Kurtizánképzés Zinával – középkori párkapcsolati stand up comedy, szerelmi okosítás hölgyeknek és érdeklődő uraknak az Apródképző Színháztermében 

17:00 Zárás


Programok térítési díj ellenében:

11:00-12:00 12:30-17:00 Kézműves foglalkozások és szolgáltatások térítési díj ellenében (Fabatka, vagy készpénz)
Vár a Mesefaluban egy kis kovácsolással a kovácsmester. Az Apródképzőben szívesen látnak többféle Fabatkás kézművességgel, mint például Márton napi lámpás készítéssel, kőfestéssel és mézeskalács sütéssel és díszítéssel.
Az óvárosi műhelyekben pedig megtaláljátok a bőrművest, az ötvöst, tűzzománc és üvegkép készítőt, ahol hagyományőrző kézműves programokon vehettek részt! A mézárusnál finom mézeket vásárolhattok, a Szabóműhelyben a reneszánsz ruhákba bújhattok, a karikatúra készítő egyedi rajzokat készít Rólatok! Külön térítési díj ellenében, árakról érdeklődj a helyszínen.

15:30-16:15 Lovagok csatája – igazi harcos küzdelem, látványos lovas előadás a Lovagi Arénában –
Külön térítési díj ellenében 2 Fabatka (1.000Ft)/fő  


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Jó tudni!

  • Belépés napi látogatóinknak az Élménybirtok főbejáratnál lehetséges (Bikal, Rákóczi utca 22.), szállóvendégeink pedig a Puchner Kastélyszálló Recepcióján vehetik át a programfüzetet.
  • Kérjük, ha szeretnéd biztosítani a helyed az eseményre, jelentkezz a +36 72 459-547 telefonszámon, vagy az info@elmenybirtok.hu e-mail címen.
  • Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy egyes szolgáltatások térítési díj ellenében, a Bikalon használatos középkori fizetőeszközzel, fabatkával vehetőek igénybe. A bikali fabatkához az Óváros szívében található Gagyizdában juthat a látogató: átváltási árfolyama 500 forint.
  • Programjaink minden időjárási körülmények között megtartásra kerülnek.
  • Legújabb programjainkért megéri rendszeresen visszajárni hozzánk – értesülj első kézből: kövesd Facebook oldalunkat és iratkozz fel hírlevelünkre!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Rajzpályázat a Föld napja alkalmából fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok számára

Rajzpályázat a Föld napja alkalmából fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok számára

Pályázat típusa: alkotópályázat fogyatékossággal élő gyermekek és fiatalok számára Beküldési határidő: 2023. április 23.
Rajzverseny III. Károly király koronázása alkalmából

Rajzverseny III. Károly király koronázása alkalmából

Pályázat típusa: alkotópályázat több korcsoportban Beküldési határidő: 2023. április 23.
Kockashop alkotói verseny felnőtteknek

Kockashop alkotói verseny felnőtteknek

Pályázat típusa: alkotópályázat felnőtteknek Beküldési határidő: 2023. április 23.
Kockashop rajzverseny: „A Föld napja!”

Kockashop rajzverseny: „A Föld napja!”

Pályázat típusa: alkotópályázat óvodásoknak és alsósoknak Beküldési határidő: 2023. április 23.
Ugrás az oldal tetejére