Jelenlegi hely

Márton nap és Lovagok csatája Bikalon – INGYENES PROGRAM

2022. november 12-én, Márton napján vétek lenne otthon maradni! Mennyei libás fogásokkal, lebilincselő előadásokkal, valamint kreatív kézműveskedéssel készülünk.

A nap folyamán részt vehettek a Kurtizánképzés Zinával című középkori párkapcsolati stand up comedy-n. A garantált jó kedvről a finom italok és színészeink gondoskodnak. Márton napját a Lovagok csatájával zárjuk, amikor végre kiderül, ki nyeri el a megtisztelő “év lovagja” címet!

Kézműveskedj és kapcsolódj ki családoddal a különleges, Márton napi programokon. Ha ellátogatsz hozzánk, kemencében készült ételek, frissítő italok és hamisítatlan, középkori kalandozás vár!

Ez a programunk ingyenes, ha szeretnéd biztosítani a helyed az eseményre, jelentkezz a +36 72 459-547 telefonszámon, vagy az info@elmenybirtok.hu e-mail címen.

A Márton napi fesztivált a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.

PROGRAM:

11:00 Nyitás

11:00-17:00 Megújult interaktív házak a FalubanVarázsfestő házaKovácsműhelyBoszorkányház és a Tündérkert

11:00-17:00 Állatudvar – Hallgasd meg egy magyar népmesénket A kiskakas gyémánt félkrajcárját, illetve La Fontaine híres tanmeséjét, A róka és a holló történetét

11:00-17:00 Nézz be a birtok összes kézműves műhelyébe, tekints bele a mesteremberek munkájába és vásárolj portékáik közül!

11:00-14:00 „Labirintus” játék a Birtok területén – Fedezd fel a 7,5 hektáron elterülő Birtokot, s közben keresd a középkori világ emblematikus képeit ábrázoló kártyákat!

11:00-14:00 Titkos jelek, talányos helyek – Fejtsd meg a rejtélyes kódot a kincses térkép segítségével! A játékra a Mézeskalácsos műhelyben jelentkezz!

12:00-12:45 Tárulj Szezám! – zenemesék egy titokzatos utazó batyujából az Apródképző Színháztermében

13:00-13:30 Fegyverbemutató – György lovag ismeretterjesztő előadása a középkori harcászatról az Apródképző Színháztermében

13:00-13:30 Királykisasszony nevelde – Vegyél részt egy játékos foglalkozáson és nyerj bepillantást a hercegnők életébe és a mesék varázslatos világába! A játékon való részvétel 4 éves kortól ajánlott! a György teremben

14:00-15:00 Kurtizánképzés Zinával – középkori párkapcsolati stand up comedy, szerelmi okosítás hölgyeknek és érdeklődő uraknak az Apródképző Színháztermében 

17:00 Zárás


Programok térítési díj ellenében:

11:00-12:00 12:30-17:00 Kézműves foglalkozások és szolgáltatások térítési díj ellenében (Fabatka, vagy készpénz)
Vár a Mesefaluban egy kis kovácsolással a kovácsmester. Az Apródképzőben szívesen látnak többféle Fabatkás kézművességgel, mint például Márton napi lámpás készítéssel, kőfestéssel és mézeskalács sütéssel és díszítéssel.
Az óvárosi műhelyekben pedig megtaláljátok a bőrművest, az ötvöst, tűzzománc és üvegkép készítőt, ahol hagyományőrző kézműves programokon vehettek részt! A mézárusnál finom mézeket vásárolhattok, a Szabóműhelyben a reneszánsz ruhákba bújhattok, a karikatúra készítő egyedi rajzokat készít Rólatok! Külön térítési díj ellenében, árakról érdeklődj a helyszínen.

15:30-16:15 Lovagok csatája – igazi harcos küzdelem, látványos lovas előadás a Lovagi Arénában –
Külön térítési díj ellenében 2 Fabatka (1.000Ft)/fő  


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Jó tudni!

  • Belépés napi látogatóinknak az Élménybirtok főbejáratnál lehetséges (Bikal, Rákóczi utca 22.), szállóvendégeink pedig a Puchner Kastélyszálló Recepcióján vehetik át a programfüzetet.
  • Kérjük, ha szeretnéd biztosítani a helyed az eseményre, jelentkezz a +36 72 459-547 telefonszámon, vagy az info@elmenybirtok.hu e-mail címen.
  • Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy egyes szolgáltatások térítési díj ellenében, a Bikalon használatos középkori fizetőeszközzel, fabatkával vehetőek igénybe. A bikali fabatkához az Óváros szívében található Gagyizdában juthat a látogató: átváltási árfolyama 500 forint.
  • Programjaink minden időjárási körülmények között megtartásra kerülnek.
  • Legújabb programjainkért megéri rendszeresen visszajárni hozzánk – értesülj első kézből: kövesd Facebook oldalunkat és iratkozz fel hírlevelünkre!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Gyermekkori karácsonyok emléke a 80-as évekből

Gyermekkori karácsonyok emléke a 80-as évekből

Habcsók az ágon, csillagszóró, képeslapok, Rubik kocka, bakelit lemezről szóló „Mennyből az angyal” és a szülői ház karácsonyfadíszei… Múltidézés retro képekkel.
SOS KARÁCSONY 2020 -  Adventi tippek, nyomtatható tervezők az Imamitól!

SOS KARÁCSONY - Adventi tippek, ingyenes nyomtatható tervezők az Imamitól!

Az idei karácsony megint egy kicsit más lesz: tudatosabb, pazarlásmentesebb, visszafogottabb, talán bensőségesebb is. Már most is érezzük, ha ránk is zúdul minden oldalról a karácsony marketingje, nem rohanunk boltról-boltra, meggondoljuk, átgondoljuk és még egyszer, vagy ezerszer végiggondoljuk. Pont ezért hoztuk létre ezt a tervezőt, hogy ezzel is segítsük a tudatosabb jelenlétet.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható Eta néni elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaháza

Eta néni 2022-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kiránduló helyek

Karácsonyi fényárban úszó csodaházak, avagy a legszebb karácsonyi kirándulóhelyek

Karácsony gondolatán, nincs az a fényár, amitől besokallnék, még ha az egész ország egy csillogó villogó nagy meseházzá öltözne, én azt is gyönyörűnek látnám. Lassan a porták ünnepi kivilágításba borulnak, ám vannak, akik igazán kiemelkedő módon öltöztetik fel házaikat, és turistalátványossággá növik ki magukat kicsik és nagyok örömére egyaránt.
Ugrás az oldal tetejére