Jelenlegi hely

Irány a kert a tavaszi szünetben!

A tavaszi szünet a gyerekek számára tökéletes alkalom arra, hogy kiszakadjanak a mindennapi rutinból és több időt töltsenek a szabadban. A kert kiváló helyszín a családi együttlétre, ahol számos tevékenységet végezhetünk együtt a családdal. Az alábbiakban ötleteket gyűjtöttünk össze, hogyan tölthető el hasznosan és szórakoztatóan ez az időszak.

Kertészkedés

A kertben töltött idő kiváló lehetőség arra, hogy a gyerekek megismerjék a növények világát. Együtt ültethetnek virágokat, zöldségeket vagy gyümölcsfákat. Egy kész pergola alatt kialakított kis kertészkedős sarok nemcsak árnyékos pihenőhelyként szolgál a forró napokon, hanem a kertészkedés iránti szeretetet is megalapozhatja a gyerekekben.

Kézműveskedésre fel!

Használjuk ki a pergola terasz adta lehetőségeket, és rendezzünk be egy szabadtéri alkotó műhelyt. Legyen szó rajzolásról, festésről vagy akár agyagozásról, a természet közelsége inspirálóan hathat a gyerekekre. A pergola tökéletes helyszínt biztosít ehhez, hiszen védelmet nyújt az erős napfénytől, miközben a gyerekek a szabadban lehetnek.

Madáretető és rovarhotel készítése

A természetbarát családok számára izgalmas program lehet madáretetőt vagy rovarhotelt készíteni. Ez nemcsak közös móka, de fejleszti a gyerekek kézügyességét és környezettudatos gondolkodását is. Ezután együtt figyelhetjük majd, hogy milyen állatok költöznek be az általunk készített kis építménybe.

Családi piknik

Mi lehetne jobb egy kellemes tavaszi napon, mint egy családi piknik a saját kertünkben? Készítsünk együtt finomságokat, és ebbe nyugodtan vonjuk be a gyerekeket is. Pucolhatják a zöldségeket, gyümölcsöket, vagy ha már kicsit nagyobbak, akkor akár sütisütésbe is bevonhatjuk őket. Majd nincs más dolgunk, mint egy hatalmas takaróra leülni, és együtt elfogyasztani a közösen megalkotott menüt. Ez nemcsak a gyerekek számára jelenthet nagy örömöt, hanem a szülők számára is lehetőség a kikapcsolódásra.

Tojáskeresés vagy kincskeresés

Szervezzünk kincskeresést, vagy ha már itt a húsvét, akkor tojáskeresést a kertben. Rejtsük el a húsvéti nyuszikat és csokitojásokat, majd indulhat a móka. Ehhez készíthetünk térképet vagy vicces feladványokat is a gyerekeknek, hogy könnyebben megtalálják őket. Ez nemcsak a mozgásra ösztönzi őket, hanem kicsit izgalmasabbá teszi a húsvéti készülődést és ünneplést.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

Miért nem tudsz fogyni? Dr Gyöngy Andrea belgyógyász, diabetológus tanácsai

"Miért nem tudok fogyni?" Nézzük, van-e jó válasz, szakértői válasz a kérdésre!
Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Ugrás az oldal tetejére