Jelenlegi hely

Alkosd meg saját, egyedi ruhadarabjaidat!

Az elmúlt évek óta a magunk által létrehozott használati tárgyak ismét egyre divatosabbaká válnak. A kézzel készített ruhadarabok mellett a lakás is könnyedén díszíthető általunk varrt dísz- és használati tárgyakkal. Ebben a cikkben kezdő löketet kaphatsz a varráshoz, és hasznos tanácsokkal gazdagodhatsz!

Amire szükséged lesz

Kezdő varróként jogos kérdés, és a széles kínálatban könnyű elveszni. A Bubulakovo honlapján erre is gondoltak: a különböző textilanyagok mellett a rövidáru és kellékek fül is található, ahol kiválaszthatod a számodra legszimpatikusabb darabokat. Amit mindenképpen szerezz be:

  • Cérnák: A fekete és a fehér alapdarabok mellett érdemes két élénk színűt kiválasztanod, amikkel szó szerint szemmel láthatóbb eredményeket érhetsz el a gyakorlás során. Az élénkségüknek köszönhetően hamar felfedezheted, hol hibáztál esetleg, így gyorsabban fogod megtanulni a helyes metódusokat. Ezekhez érdemes méretben hozzájuk illő orsót választanod.
  • Varrótűk: Fontos, hogy többféle méretben válogasd össze őket, vagy komplett szettet vegyél. Ezeket a tűket veheted kézi és gépi varráshoz is. Ne feledd el a tűpárnát és a bontótűt sem!
  • Háztartási varrógép: Hidd el, nemcsak kézzel lehet gyakorolni! Mivel nehezen romlanak el, nem muszáj vadiújat vásárolnod, beszerezhetsz egy öregmotoros darabot.
  • Ollók: Bizony, nem elég a konyhai - érdemes külön textilvágáshoz gyártottat beszerezni, valamint egy kisebb hegyeset is venni - utóbbival az apróbb feleslegeket lehet könnyedén lenyisszantani.

Textil kiválasztása

Kezdőként fontos a lehető legjobb anyagot kiválasztani - de talán ne egyből a selyemmel kísérletezzünk! Az olyan jól kezelhető anyagok, mint a len szó szerint remek vászonfelület a gyakorlásra. Sokrétűen használható és árfekvése is pénztárcabarát, így kezdésnek készíthetsz belőle konyharuhát, asztalterítőt vagy ágytakarót. A haladók már ruhák varrásához is kiaknázhatják - ez az anyag ugyanis remek alapja a könnyed nyári öltözékeknek. Ha pedig kihívást keresel, az ökobarát alapú vászontáskák elkészítésével már igazán feladhatod magadnak a leckét.

A lenvászon anyagokból egyaránt találhatsz egyszínű és mintás anyagokat, ezért a kreativitásod könnyedén szárnyalhat!

Ha ezeket a lépéseket követed, hamar igazi nagymestere leszel a varrásnak!

A fotó forrása:

Sarkar Nataliia / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen
Ugrás az oldal tetejére