Jelenlegi hely

Ne maradjunk kultúra nélkül! – Nézzünk élő közvetítéseket!

Színház, koncert, cirkusz a nappaliban? Igen! A rendkívüli idők rendkívüli megoldásokat kívánnak, a technika adta lehetőségekkel élve otthonról is tudjuk élvezni az online közvetítéseket az elmaradó előadások helyett. Mutatjuk a márciusi programokat.

A rendkívüli járványügyi helyzetben az élő produkciók szerepét átveszik az élő közvetítések. Egy ideig nem mehetünk moziba, színházba, kiállításra, koncertre, sem egyéb rendezvényekre, így csak ezen a módon tudjuk követni a kulturális eseményeket.

Összeszedtük, hogy a napokban milyen előadások lesznek.

Cirkusz

Az ország nem marad cirkuszművészet nélkül, a Fővárosi Nagycirkusz vasárnapi előadását - a Varázslatos Győztesek című műsort - élőben közvetíti a Facebook oldalán. Az élő közvetítés március 15-én 15.00-kor lesz. A műsor fellépői a XIII. Budapest Cirkuszfesztivál díjnyertes előadói. A bő kétórás előadás ugyanúgy zajlik majd, mint máskor. A műsorra tűzött előadások elmaradnak, de a képernyők előtt ülő közönségnek megtartják ezt az előadást.

Színház

A nemzeti ünnepen, március 15-én, 19.00-kor a Vígszínház élőben közvetíti a Facebook-oldalán Vecsei H. Miklós Kinek az ég alatt már senkije sincsen című előadását, ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében.

A korabeli elbeszélések, levelek és naplóbejegyzések alapján megírt színmű, Arany János élettörténetén keresztül próbálja közelebb hozni hozzánk a kor nagyjainak szellemiségét. A reformkori emberi kapcsolatok bemutatásával, a március 15-i eseményekhez fűződő hitek megidézésével az előadás választ keres arra, hogy mi közünk van ma a 19. század gondolatiságához.

A győri Vaskakas Bábszínház A kismalac meg a farkasok című előadását teszi elérhetővé Youtube-csatornáján március 15-án 11.00-kor. ITT tudod megnézni

Megalapították az Első Magyar Karantén-színházat, ahol színészek, zenészek, előadóművészek találkozhatnak egymással, hogy egyszeri és megismételhetetlen produkciókat hozhassanak létre. A bemutató előadása Dennis Kelly: After the End című darabja, amit Láng Annamária és Rába Roland előadásában, felolvasó-színházi formában láthat a közönség, amit március 16-án, hétfőn este 19.00 órától láthat a közönség a TRIP Hajó Facebook-oldalán, élő közvetítésben.

A velencei kalmárt közvetíti Facebook-csatornáján a Miskolci Nemzeti Színház március 17-én 19.00-kor.

A Katona József Színház Henrik Ibsen: Nóra – karácsony Helmeréknél című előadását közvetíti az M5 csatorna felvételről március 17-án 21.00-kor.

Március 20-án 21.00-kor lesz Csehov: Meggyeskert, a bemutatót Facebook-oldalán közvetíti a kaposvári Csiky Gergely Színház, ahol további tartalmakkal, hanganyagokkal, videós bejelentkezésekkel is készülnek az átmeneti időszakra.

Komolyzene

A Budapesti Fesztiválzenekar zárt ajtók mögött játszik március 14-én 14.30-kor és 16.30-kor, amikor élőben jelentkeznek a próbatermükből a Kakaókoncertekkel, március 15-én 17 órától pedig a Vasárnapi kamarazene című előadásukat közvetíti élőben a zenekar honlapján.

A MÁV Szimfonikus Zenekara Facebook-oldalán közvetíti a március 15-ei műsorát.

Virtuózok eddig sosem látott felvételeit osztják meg, hogy otthonról is élvezni lehessen a koncertélményt, ezzel némileg kárpótolva a közönséget.  Március 23-án este 19 órától leadják a 2018. december 30-i Virtuózok Mesterkoncertet! 

Lugosi Dániel Ali, a Virtuózok tehetségkutató győztesének első önálló, a Virtuózok Kamaraegyüttessel közös koncertjét is megtartják zárt ajtók mögött, március 23-án 19.30-tól lehet követni a zenekar Facebook-oldalán, illetve a Virtuózok hivatalos Youtube-csatornáján. Az esten Mozart, Henryson, Feidman és Kovács Béla művei hangzanak el.

Erkel Bánk bán című operáját közvetíti az M5 az Operából, felvételről, Vidnyánszky Attila rendezésében március 15-én 21.00-kor.

Március 14-én mindenki számára megnyílik a Müpa digitális médiatára, ahol 80 HD-minőségű koncertfelvétel és több mint 40 irodalmi est felvétele tekinthető meg online, ezúttal regisztráció nélkül.

Ennek köszönhetően újra át lehet élni Gyenyisz Macujev zongoravarázslatát, lehet látni Kocsis Zoltánt, amint Bartók legszebb műveit vezényli, meghallgathatjuk az operadíva Joyce DiDonato királynői áriáit, a jazzrajongók pedig Donny McCaslin, a Take 6 vagy akár Tommy Emmanuel előadását is.

A könnyedebb műfajok kedvelőinek is bőven van miből válogatniuk: a Punnany Massif, a 30Y, az Irie Maffia vagy épp Akkezdet Phiai koncertje is elérhetővé válik, de a tánc és irodalom szerelmesei is megtalálhatják kedvenceiket. A koncertek mellett a Literárium sorozat estjei is elérhetőek a magyar kortárs irodalom legjavával.

Ingyenes filmek március 15-én

A Nemzeti Filmintézet nyolc filmet tesz szabadon hozzáférhetővé az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának alkalmából, pl. A Hídember, János vitéz, Psyché, Szirmok, virágok koszorúk. A március 14-én és 15-én, az ünnepi hétvégén ingyenesen, online nézhető válogatás filmjei sokoldalú képet nyújtanak arról, hogy az egyes korszakokban, a különböző filmes műfajokban hogyan alakult a történelmi emlékezet.

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Nagykőrösi Filmkihívás videópályázat 16 felettieknek:  „A nevetés gyógyít” témában

Nagykőrösi Filmkihívás videópályázat 16 felettieknek: „A nevetés gyógyít” témában

Pályázat típusa: Videó készítőKorosztály: 16 felettNevezési határidő: 2021. január 31.
Adventi kiállítás Monor főterén, ahogy még nem láthattad - nézd meg te is!

Adventi kiállítás Monor főterén, ahogy még nem láthattad - nézd meg te is!

Kruchió László dekoratőr idén 13. alkalommal készítette el Adventi kiállítását, amit évről évre vár szinte az egész város. Egy mesevilágba csöppenünk a kiállítást körbejárva, lélekben is készülve a karácsonyra.A város főtere megtelik játékossággal és a várakozásra való felkészüléssel. November 29 – december 13-ig látogatható a szabadtéri kiállítás Monor központjában, a Szent István téren.
A bejglin ne, de a papíron spórolhatsz! avagy karácsony újrafelhasználva

A bejglin ne, de a papíron spórolhatsz! Avagy karácsony újrafelhasználva

Az ünnep kiváló alkalom arra, hogy a környezetünkért is tegyünk, sőt mindezt együtt is tehetjük a családdal, barátainkkal vagy kollégáinkkal. Kreativitással, előre tervezéssel csökkenthető az egyszer használatos dekorációk, csomagolások mennyisége. Ötletek, tippek, videók a képeslaptkészítéstől a karácsonyfáig!
Exkluzív ajándék az olvasóinak

Exkluzív ajándék az olvasóinknak

Sokat gondolkoztunk mi legyen az ajándék az olvasóinknak. Valami olyan, aminek igazán örültök, amit szívesen megosztotok, és ami nem terem minden üzletben (ugyebár a mai világban ilyen már nincs is J ) és amit Ti is tovább ajándékozhattok.
Ugrás az oldal tetejére