Jelenlegi hely

Hírek

Jelentkezési határidő meghosszabbítva! Szavalóverseny a Költészet Napja alkalmából

A Kaposvári Kistérségi Közkincs Egyesület József Attila születésének évfordulója, a Magyar Költészet Napja tiszteletére 9. alkalommal hirdette meg szavalóversenyét. A jelentkezési határidő módosult, 2017. február 23, csütörtökig várják a jelentkezéseket. A verseny célja, a magyar nyelv szépségének őrzése, a költészet – magyar irodalom – megismertetése, népszerűsítése, a költészet iránti érdeklődés felkeltése: fellépési, szereplési lehetőség biztosítása, a szülőföld értékeinek ápolása.

Felajánlanád adód 1%-át a Kaposvárimaminak?

Támogatásodat még több hasznos információ és színvonalas rendezvény megvalósítására fordítanánk! Mutatjuk, hogyan segíthetsz:

Ezek a mai fiatalok! - Családalapítás

"Az ifjúság nem idővel mérhető életszakasz, hanem egy állapot"– írja Márai Sándor az Egy polgár vallomásai című regényében. Állapotot rögzít tehát a közelmúltban publikált Magyar Ifjúság Kutatás 2016 című kiadvány is. Pillanatképet a fiatalok mindennapjairól, gondolkodásáról, terveiről.

Lepjék el a házaspárok a Facebookot a Házasság Hetének záróhétvégéjén!

Tavaly májusban a Család Nemzetközi Napja alkalmából indította el első profilkép-kampányát  a Citizen Go csapata a Facebookon, amely során az AnyaApaGyerekek kezdeményezés logójára cserélte le  profilképét több ezer ember.   

A sötét ötven árnyalata - Kritika

Már a premier előtti vetítésen is teltházzal játszották le a trilógia második filmadaptációját. Kezdés előtt fél órával már kígyózó sor ált a Sláger FM és a UIP Dunafilm közös standjánál, ahol a nyertesek és az újságírók átvehették a jegyeiket. Szokásos negyed óra késéssel indult a film és kellett még negyed óra, hogy a viselkedni nem tudó nézők is észrevegyék.

Nyerjünk öko játszóteret a kaposvári gyerekeknek! Szavazz most!

Február 13-án, hétfő éjfélig lehet szavazni Kaposvár pályázati anyagára az E.ON Hungária Zrt. által szervezett internetes megmérettetésen.

Újra lapos hasat szeretnél?

Mindenki lapos hasat szeretne, a szülés után meg pláne. Van aki tesz ezért, valaki nem, de talán mindenkinél eljön az a pillanat, amikor változtatni szeretne. Általában ilyenkor a hagyományos módszerekre, felülésekre gondolunk, és ha nem járunk sikerrel eszünkbe sem jut, hogy talán más is állhat a háttérben. Edzés, diéta és felülések mellett mégis egyre nagyobb a hasunk. Miért? Mert a helytelen edzésformák veszélyt jelenthetnek, akár maradandó károsodást is az izmokban, kötőszövetekben. Ha viszont nem edzünk, az izom sorvadni kezd, és egyre kevésbé látja el tartó funkcióját. Mi a megoldás?

Kultúrházak éjjel-nappal - Több száz program, több száz helyszín

Kocsonya szépségverseny, reneszánsz históriás történelmi kalandozás, interaktív meseszínház, fánksütő verseny, disznótoros, családi jelmezes farsangi futás. Országszerte több száz kultúrház csatlakozott színes programokkal a Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű rendezvénysorozathoz, amely idén a Mindennapi hagyományaink tematika mentén zajlik február 10. és 12. között.

Budapesten lesz májusban a Családok Világkongresszusa (WCF)

Larry Jacobs, a szervezet elnöke közleményében azt írta, Magyarország már megmutatta, hogy vezető szószólója a természetes családoknak Európában és reményét fejezte ki, hogy a kongresszus megerősíti eddigi kapcsolataikat.

Közös szándéknyilatkozatot írtak alá civil szervezetek a rákellenes küzdelemért

A rákellenes küzdelem, a szűrések és a minél korábbi felismerés fontosságáról írtak alá szándéknyilatkozatot civil szervezetek Budapesten a rákellenes világnap alkalmából. Novák Katalin államtitkár a rendezvényen hangsúlyozta, hogy a betegség elleni küzdelemben nagyon fontos a megelőzés, a magunkra, családtagjainkra való odafigyelés. 

Nyerj jegyeket a BábSzínTér vasárnapi matinéjára!

Torzonborz a rabló nagysikerű története folytatódik! A BábSzínTér jóvoltából most 2 db jegyet sorsolunk ki azok között, akik játszanak velünk a Facebook oldalunkon.

Veled kiteljesedve! – Kezdődik a Házasság Hete

A Házasság Hete célja, hogy a szerelmesek ünnepe, Valentin-nap környékén színes programokkal hívja fel a figyelmet a házasság és a család értékére. A mozgalom 1997-ben Nagy-Britanniából indult, Magyarország 2008-ban csatlakozott hozzá, idén már 21 országban ünneplik. 

Csinálj egy görbe estét! Jelszó: Kaposvárimami!

Ajándékozd meg magad és kedvesed egy kellemes színházi élménnyel!
Keress egy bébiszittert, fogd meg a párod kezét és hozd el őt egy kacér estére a Csikybe!

Fizetést a nagyiknak!

2017-től pénzt kereshetnek Törökországban azok a nagyszülők, akik rendszeresen vigyáznak az unokáikra.

Veled kiteljesedve! Házasság Hete 2017

Közeleg a Valentin nap, ismét jön a Házasság Hete programsorozat Kaposváron is, mely idén a Veled kiteljesedve! szlogent kapta. A kampány a házasság értékeire hívja fel figyelmünket, arra, hogy az egészséges házasság milyen fontos, és egyben milyen előnyös is az egész társadalom számára.

Szeretnél egy Pagony boltot?

Elsősorban Pécsett és Győrben, de akár az ország más nagyvárosaiban is franchise partnert keresünk Pagony gyerekkönyv- és játékbolt nyitáshoz, belépési díj nélkül!

17 éves magyar fiú az Australian Open junior bajnoka!

A 17 esztendős Piros Zsombor három szettben (4:6, 6:4, 6:3) megverte a kétszeres Orange Bowl-győztes izraeli Isaj Olielt az Australian Open junior egyesének döntőjében, így Fucsovics Márton 2010-es wimbledoni sikere után ismét Grand Slam-tornát nyert a fiatalok között egy magyar férfi teniszező! -írja a nemzetisport.hu

Heti rajzfilmajánló: Balerina - Az árvaházból a Párizsi Operába

A múlt héten Magyarországon is bemutatták a Balerinacímű kanadai-francia animációs filmet, amelyben egy árvaházból szökött kislány egészen a Párizsi Opera színpadáig jut. A filmben nem spóroltak a táncjelenetekkel, ráadásul a látványos animációk létrejöttében igazi balettsztárok is közreműködtek. 

Különdíjas a magyar hústál - Bocuse d’Or döntő Lyon

A magyar hústál különdíjas, a magyar csapat pedig a negyedik lett Bocuse d’Or döntőjében.

BalatonÁtcsúszás szombaton!

Hétvégén sokunk álma válhat valóra, hisz nem mindennapi programot szerveznek szombaton délelőtt a Balatonon. Fonyód és Badacsony között most száraz lábbal, korcsolyával, vagy gyalogosan is át lehet kelni a Magyar Tenger jegén az első BalatonÁtcsúszáson!

Oscar-díjra jelölték Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmjét

Az Oscar-jelölés már önmagában is óriási dolog, már ezzel is nyertünk - mondta Deák Kristóf, a Mindenki című kisjátékfilm forgatókönyvíró-rendezője, akinek alkotását a legjobb rövidfilm Oscar-díjára jelölte az amerikai filmakadémia.

Többen dolgoznának részmunkaidőben

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom konferenciáján bemutatták a részmunkaidős foglalkoztatásról szóló országos kutatásuk részleteit. Kiderült, hogy a cégek és a munkavállalók is nyitottak erre a lehetőségre, igény van rá, a cég iránti elkötelezettséget is növelné, és nagymértékben segítené a munkavállalók életét.

Ebéd befizetés, lemondás... Fontos változások!

2017. január 1-től változásokat tapasztalhatunk az iskolai étkezési térítési díjak befizetése, az étkezés lemondása, és az étkezés jogosultságának ellenőrzése terén. Lássuk a legfontosabbakat!

Elindult a méhnyakrák-megelőzési hét

Elindult a méhnyakrák-megelőzési hét, amelynek keretében a betegség veszélyeiről, az éves szűrővizsgálatok és a védőoltás fontosságáráról szóló programokat rendeznek szombatig.

Oldalak