Jelenlegi hely

Hírek

6 érv amellett, hogy jó fiatalon házasságot kötni

Mint minden más témában, úgy a házasságkötéssel kapcsolatban is megosztóak a vélemények pláne, ha azt halljuk, hogy egy pár húszas évei elején szeretne örök hűséget esküdni egymásnak.

„Gyertek haza” Évente egy kisvárosnyi gyerek tűnik el Magyarországon! Emlékezzünk...

Sok családban a gyermeknap nem a szórakozásról és boldog pillanatokról szól. Hanem egy tragikus évfordulóról, egy felszakított sebről, egy végeláthatatlan reményről. 

Már óvodások számára is elérhető Polgár Judit komplex képességfejlesztő programja

Bemutatták az iskolák alsó tagozataiban már sikerrel alkalmazott Sakkpalota program új, óvodások számára kidolgozott elemeit. A Sakkjátszótér komplex képességfejlesztő program beépítésével már ötéves kortól készíthetik fel a gyerekeket az iskolai életre és a digitális kor kihívásaira a szülők és a pedagógusok.

Fesztiválozz gyerekkel! - 15 nyári családi fesztivál

Indul a nyári fesztiválszezon! Olyan eseményeket gyűjtöttünk össze, ahol a kicsik és nagyok is jól érzik magukat. Széles a paletta az összművészetitől a zenei-, történelmi-, mese-, és várfesztiválig. Győrtől Diósgyőrig, Veszprémtől Szigligetig sok helyen várnak érdekes programok.

A család lelki egészségének 12 pontja

A Népesedési Kerekasztal április végén nyilatkozatot fogadott el, amely tizenkét pontban foglalja össze azokat a legfontosabb javaslatokat, amelyek a családok lelki egészségét erősítik, meghatározzák, ezáltal segítve a gyermekvállalási kedvet, hajlandóságot. 

Szünidő tervező

Tervezz előre, hogy tudd, melyik héten ki vigyáz a gyerekekre, mikor van szabadságon apa, és mikor anya, mikor nyaral a család, mikor, melyik nagymamához utaztok el, hol lesz kerti parti, egyáltalán, hogy képben legyél egész nyáron!

2018-ban kilenc hosszú hétvége lesz!

Jövőre hat szombat is munkanap lesz - derül ki a 2018. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló, nemzetgazdasági miniszteri rendeletből, amely a Magyar Közlönyben jelent meg pénteken.

Gyermeknapi programok 2017

Anyák napja, év végi hajrá, évzáró műsor… A gyerekeink mostanában jócskán kitettek magukért. Ráadásul érzik, hogy közeleg a nyári szünet, alig férnek a bőrükbe. Engedjétek ki a gőzt, bulizzatok egy jót együtt, hiszen hamarosan gyereknap! Van, ahol már ezen a hétvégén megtartják. Helyszín van bőven, csak választanotok kell. Kalandra fel!

Lombkorona tanösvény Kaszón

9 és fél méter magasan és 124 méter hosszan sétálhatunk a fák lombjai között.

Epilepsziás gyermekeknek EEG sapkát - árverezi egy képét egy fiatal illusztrátor!

Egy híres amerikai színésznő szerint semmi sem olyan hatalmas, mint a mosoly ereje. Ezért olyan varázslatos a gyermekek boldog mosolya. Minél több van belőle, annál jobb, annál egészségesebb a világ.

Családi Fesztivál – Az év "legcsaládibb" vasárnapja

A Nemzetközi Gyermeknapon, május 28-án családbarát fesztivál lesz Budapesten. A 10 órakor kezdődő program minden korosztály számára szórakozást ígér.

Kamerán innen és túl – Interjú Máté Claudiával, a modellből lett fotóssal

Mit tud egy olyan fotós, aki pályafutását a kamera másik oldalán kezdte? Mit szeretne nőtársainak megtanítani, ha már nem tud belenyugodni abba, hogy a körülötte élő nők veszni hagyják nőiségüket többéves házasság és gyerekszülés után?
És ha már gyerekek: hogyan lehet más az ovis fotózás?

Máté Claudia fotóssal beszélgettünk

Anya a címlapon! – Avagy: Átváltoztatáson jártam

Néztél tükörbe mostanában? Igen? És mit láttál? 
Gondoltam… Amit én is szoktam. Ne részletezzük, ugye…?

Nyárra formában? Neked is sikerülhet!

Az Imami és a "Gyerünk, Anyukám!" közös pályázatát olvasva, márciusban közel 150 anya döntött úgy, hogy belevág a 6 hetes FORMA-BONTÓ Programba, és nyárra formába hozza magát!

Ők április óta heti 6 nap, napi 30 perc igen intenzív tornán vesznek részt... ami azért nem semmi család, gyerekek és (házi) munka mellett!

A gyerekkel nem áll meg az élet, sőt akkor kezdődik!

Skrabski Fruzsina filmrendezővel, újságíróval, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetőjével beszélgettünk a helyi közösségekről, az első családbarát fesztiválról, a dicséret varázserejéről, az apák szerepéről, önmegvalósításról, a boldogságkeresés útjairól, a média szemléletformálásáról és arról, hogyan lesz divat a gyerekvállalás.

Még egy PIC-i hiányzik az egymillióhoz – csatlakozz te is!

Patak Gyöngyvér (azaz Gyömbi) nagy fába vágta a fejszéjét: elhatározta, hogy az év egyik legszebb ünnepére, Anyák Napjára 1 millió forint adományt gyűjt össze a koraszülöttek megsegítésére, a pécsi „Beteg Újszülöttekért Alapítvány” részére.

Mindjárt itt az Anyák napja, egy PIC-i azonban még hiányzik. Csatlakozz te is a kampányhoz!

Családbarát Vállalat? Ugye Te is ilyen helyen szeretnél dolgozni?

Megjelent az Év Családbarát Vállalata díj pályzati kiírása. De mitől lesz egy munkahely családbarát?

Nap gyermekei program 2017

A dm drogerie markt hetedik alkalommal hirdette meg a Nap gyermekei programot, melynek célja, hogy felhívja a szülők és pedagógusok figyelmét a napvédelem fontosságára.

Te is KézenFogva Ballagsz?

A KézenFogva Alapítvány a ballagó diákokkal családjaikkal és barátaikkal új hagyományt teremtenek.

A Fishing on Orfű lesz az első családbarát fesztivál

Az orfűi Medvehagyma házban kialakított Gyermekbirodalommal azt a lehetőséget szeretnénk megteremteni, hogy a fesztivál ideje alatt a szülők és gyermekeik egyaránt jól érezhessék magukat.

Béres Erika az Év Anyavállalata 2017 versenyén

Erika gondolt egy merészet, kilépett a komfortzónájából és indult az Év Anyavállalata 2017 versenyén. Nem csupán bátor, de példaértékű is, hiszen utat mutat nekünk, anyáknak, hogy igen, így is lehet csinálni!

108 induló vállalkozónő közül Erika az egyetlen kaposvári, akire méltán lehetünk büszkék, hisz a verseny élén áll!
Május 3-án 19 óráig, like-szavazattal segíthetjük, hogy ez így is maradjon és bekerüljön az első 10 helyezett közé.

A külföldön született gyermekekre is kiterjesztik az anyasági támogatást

Rendkívül pozitívnak értékelte az elmúlt évet a magyar népesség mutatói szempontjából Novák Katalin szerdán Budapesten. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szerint a népmozgalmi adatok több esetben 20 éves pozitív csúcsokat döntöttek 2016-ban.

Remek családi programok várnak ránk!

Tombol a tavasz! Nemcsak a virágok nyiladoznak ilyenkor, hanem mi magunk is megnyílunk a világ felé. Fogjuk a családot és válogassunk a kínálkozó programokból! A közös élmény mindig többet ér!

Hogyan igazodjunk el gyermekeink virtuális világában? - interjú Miklya Luzsányi Mónikával

"Állandóan a neten lógnak, folyton a kütyüt nyomogatják!" De ők ott élik az életüket, nekik az online világ is valós tér. Hogyan lehet áthidalni a generációk között egyre mélyülő "digitális szakadékot"? Vélt és valós veszélyekről, praktikus megoldásokról, a kamaszkor kihívásairól, valamint a Kék bálna- hatásról is beszélgettünk a téma szakértőjével.

Mi a manó?

Ukkmukkfukk! – harsogná egyszerre sok kaposvári gyermek és szülő.

Hol találkozhatunk ezzel a manócskával, és miért ennyire népszerűek ezek a foglalkozások?
Ezekre a kérdésekre keressük a választ, interjút készítettünk Béres Erikával, a Manó múzeum megálmodójával.

Oldalak