Jelenlegi hely

Helyi hírek

Leave blank for all. Otherwise, the first selected term will be the default instead of "Any".
Kaposvárimami Családi és Információs Nap - Vállalkozást tervező nőknek - összefoglaló

Kaposvárimami Családi és Információs Nap - Vállalkozást tervező nőknek - összefoglaló

Idei rendezvényünk a vállalkozást tervező nőknek szólt.

Látogatóink közül többen érkeztek konkrét vállalkozási ötlettel, de előadóink azoknak is hasznos tanácsokkal szolgáltak, akik egyenlőre csak fontolgatják, hogy kilépnek az alkalmazotti létből.

Kaposvárimami Családi- és Információs Nap

Kaposvárimami Családi- és Információs Nap

A Kaposvárimami Közhasznú Egyesület 2016. november 19-én, negyedik éve rendezi meg Családi- és Információs Napját a kaposvári Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárban.

Az idei program a gyermekvállalás után munkába visszatérő nők önfoglalkoztatóvá, vállalkozóvá válása témakörét boncolgatja.

Vadvirág Alapítvány TKP

Ismerd meg a Vadvirág Alapítvány TKP (Tanulás Könnyítő Program) módszerét!

Mitől kivételesek a Vadvirág  Alapítvány foglalkozásai vagy a TKP?

"Igazán kiemelkedő az osztály teljesítménye, de valami mégis hiányzik, az a szikra, az a csillogás nagyon hiányzik a szemükből ....” (Egy tanár néni kezdte ezzel az idei tanévet szülői értekezleten.)

Kaposvári Különóra körkép 2018/2019

Kaposvári Különóra körkép 2018/2019

Célunk, hogy segítsünk benneteket a gyerkőc érdeklődésének és képességeinek leginkább megfelelő szabadidős tevékenység kiválasztásában, legyen szó:

  • sportról,
  • táncról
  • idegen nyelvről,
  • kézművességről,
  • színjátszásról,
  • képességfejlesztésről,
  • iskolai felzárkózásról, vagy
  • bármilyen más szabadidős tevékenységről.

A körképet folyamatosan bővítjük: nézz vissza később is!

Ingyenes informatikai oktatás

Ingyenes informatikai oktatás

Van olyan ismerősöd, akire ráférne egy alap informatikai képzés? Vagy úgy érzed te is tudnál még újat tanulni? Most itt a lehetőség, alap informatikai ismeretek elsajátítására van lehetőség egy hónap leforgása alatt.

Döntés

Döntés

„Az embernek olykor választania kell. A világ olykor megköveteli. De ha az ember ismeri önmagát, és ha hű marad önmagához, a választás nem is választás. Be kell teljesítenie sorsát. Azzá kell lennie, akinek született…” (Trónok Harca)
Szülőnek lenni nem könnyű dolog, még ha pszichológus is az ember. Sőt….

Kipróbáltuk - Hatalmas élmény!

Kipróbáltuk - Hatalmas élmény!

Indaraptor üvöltött a fülembe, a hangjától még a szék is remegett alattam. Csak kapkodtam a fejem, melyik őshüllő honnan támad. Teszteltük a Kultik Kaposvár 7.1-es hangélményt biztosító termét.

Hangolda Együttes - zenés műsorok gyerekeknek és családoknak

Hangolda Együttes - zenés műsorok gyerekeknek és családoknak

Szeretnéd, hogy gyermeked egy igazán értékes és szórakoztató programon vegyen részt? Szeretnéd, hogy megismerje a Varázslatos Kalendáriumot?

A kutyás terápia pozitív hatásai

A kutyás terápia pozitív hatásai

"A kutyák nem önmagukról beszélnek neked, hanem meghallgatják azt, amit te mondasz el magadról." (Jerome K. Jerome)

Négylábú barátaink egyben a pszichológusaink is. Meghallgatnak minket, együttéreznek velünk, ha a közelünkben vannak, sokkal jobban érezzük magunkat.

Életünk a ritmikus gimnasztika - légy részese te is!

Életünk a ritmikus gimnasztika - légy részese te is!

Dr. Balogh Orsolyával, a Kaposvári Egyetem Lovasakadémia SC ritmikus gimnasztika szakosztályának vezetőjével beszélgettünk. Orsi többszörös magyar bajnok, volt válogatott rg-s, orvos, emellett két gyermek anyukája. A Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség Technikai Bizottságának tagja, regionális utánpótlás edző.

Hamarosan indul Kaposvár új családbarát multiplex mozija, a Kultik Kaposvár

Hamarosan indul Kaposvár új családbarát multiplex mozija, a Kultik Kaposvár

Már nem kell sokat várni, és megnyitja kapuit a város új családbarát multiplex mozija a Kultik Kaposvár, a Kaposvár Plazában.  Bár az elkövetkezendő napok még a felújításról szólnak, hiszen a mozi mind a négy terme megújul kívül-belül, de várhatóan az augusztus 20-i hosszú hétvégén már mozizhatnak a családok.

Élményekkel teli nyaralás a Pécsimamival: irány az ausztriai Familypark!

2 napos, szünidő búcsúztató utazás az ausztriai Familyparkba!

Egy felejthetetlen nap Ausztria legnagyobb élményparkjában, ingyenes látogatás és kóstoló a HAUSWIRTH Csokoládégyárban, szabadprogram Sopron belvárosában... Mindez szállással egy soproni wellness hotelben, félpanzióval, klimatizált autóbusszal, kedvezményes, csoportos árakkal, egy csapat jó fej "pécsi és kaposvárimamival", "papival" és persze a gyerkőcökkel! Két szuperül sikerült Pécsimamis utazás után újra megszervezzük, kaposvári fel-és leszállási lehetőséggel! Mit szólsz?:)))

Júliusi családi programok a Balaton déli partján 2018.

Júliusi családi programok a Balaton déli partján 2018.

Összegyűjtöttük a Balaton déli partjának júliusi programjait. 

Magyar Nemzeti Cirkusz - Aranybohóc a porondon - Balatonlelle, cirkusztér

Magyar Nemzeti Cirkusz - Aranybohóc a porondon - Balatonlellén a cirkusztéren

A Magyar Nemzeti Cirkusz Aranybohóc a porondon című előadása Balatonlellén, július 2. - augusztus 25.-ig  igazi szórakozás az egész család számára. Magyarország legnagyobb és legszínvonalasabb utazó cirkuszi műsora!  

Richter Flórián Cirkusz - Full Adrenalin - Zamárdiban a Kalandpark mellett

Richter Flórián Cirkusz - Full Adrenalin - Zamárdiban a Siófoki úton (Kalandpark mellett)

A Richter Flórián Cirkusz Full adrenalin című előadása Zamárdiban, június 28. - augusztus 25.-ig  igazi szórakozás az egész család számára, ahol a tradíció és az extrém cirkuszvilág találkozik egymással. Magyarország leglátványosabb és legizgalmasabb cirkuszi műsora!  

Nyerj EMC Meridián Diagnosztikai mérést

Nyerj EMC Meridián Diagnosztikai mérést

Pontosan mi is az EMC meridián diagnosztika?! A több mint 5000 éves kínai orvostudományt követve, ugyanakkor a legmodernebb, EMC-elektronikus meridián mérő készülékkel feltérképezzük az emberi szervezetet és a szervezet egyensúlyát visszaállító egyénre szabott tanácsokat adunk. A mérést követően, a speciális meridián térkép megmutatja az emberi szervezet gyenge és túlműködő pontjait. 

Nyitott szertárkapuk - Gyereknap a tűzoltóságokon

Nyitott szertárkapuk - Gyereknap a tűzoltóságokon

2018. május 27-én, vagyis gyereknapon ismét megnyílnak az ország tűzoltólaktanyái a legkisebb rajongók előtt. Az érdeklődő családok betekintést nyerhetnek a tűzoltók életébe. Mutatjuk a kaposvári és a Somogy megyei helyszíneket.

"Atka van? Már nincs!" - Próbáld ki a mélytisztító porszívót! - egy napig ingyen!

"Atka van? Már nincs!" - Próbáld ki a mélytisztító porszívót! - egy napig ingyen!

Allergének mindenütt: lappanganak a kedvenc fotelünk kárpitjában, a matracunk szöveteiben... de ennek most vége!

A professzionális Vorwerk Kobold otthoni takarító rendszer segítségével könnyedén elvégezhetjük a szőnyegek, matracok és kárpitozott bútorok mélytisztítását, és megszabadulhatunk a nemcsak „undorító”, de sokak számára egészségügyi panaszokat is okozó poratkáktól.

Hungária Nagycirkusz Kaposváron

A Hungária Nagycirkusz Kaposváron

Új műsorral, "Díjnyertesek a porondon" címmel ismét Kaposvárra látogat a Hungária Nagycirkusz. Egzotikus állatok, Holland frízek, fehéroroszlán,  Christian Folco a bohóc, motorozás a halálgömbben, drótkötél egyensúlyozó produkció a kupolában 8 m magasban és még sok izgalmas műsorszámmal várják az érdeklődőket!

Bridge Bizniscool - Élményalapú vállalkozási műhely 8‑12 év közötti gyerekeknek

Bridge Bizniscool - Élményalapú vállalkozási műhely 8‑12 év közötti gyerekeknek

“A munka világa néhány éven belül gyökeresen át fog alakulni. Egyre többen lesznek freelancerek (szabadúszók), egyéni vállalkozók (önfoglalkoztatók), dolgoznak majd a vállalatoknak mindössze 1-1 projekt erejéig. Sokan dolgoznak majd távolról, otthonról, így a saját időnk menedzselése elengedhetetlen készség lesz.” Pistyur Veronika, a Bridge Budapest ügyvezető igazgatója

Újra Nárcisz futás Kaposváron!

Újra Nárcisz futás Kaposváron!

A Fehér Liliom Hospice Alapítvány 2. alkalommal rendezi meg futóversenyét, mely a II. Nárcisz-futás nevet kapta. Az eseménnyel a daganatos betegek ellátására és a hozzájuk való odafordulásra hívjuk fel a figyelmet. A jótékonysági futásra május 10-én, csütörtökön kerül sor Kaposváron, a Vársoligetben. A rendezvény fővédnöke: Szita Károly, Kaposvár MJV polgármestere.

Szülinapi zsúr a Desedán!

Szülinapi zsúr a Desedán!

Ha szeretnétek egy emlékezetes születésnapot tartani a gyerekeknek nálunk a helyetek a Fekete István Látogatóközpontban! Természetes környezetben, játékos foglalkozásokkal és versenyekkel tölthetik a napot a vendégek. Hajókázás a Desedán és szabadtéri játékok, jó idő esetén a Vizi játszótér használatára is lehetőség van.

„Egyre több a tehetség!" - gondolatával indítjuk útjára Gyermek Akadémiánkat!

„Egyre több a tehetség!" - ezzel a gondolattal indítjuk útjára Gyermek Akadémiánkat!

Digitális korunk újrarendezi a tanulás – tanítás egyes értékeit, és ami még ennél is fontosabb, gyermekeink képességeit is.

Szíves kérdések szívből jövő őszinteséggel

Szíves kérdések szívből jövő őszinteséggel

Biztos a te életedben is voltak, vannak olyan pillanatok, napok, amikor úgy érzed minden a helyén van, minden olyan magától értetődően működik. Amikor azt érzed még a nehéz is könnyű és mindegy hogy alakul, te meg fogod oldani. 

Hogyan lett a Marázplast Kaposvár kedvenc áruháza?

Hogyan lett a Marázplast Kaposvár kedvenc áruháza?

Ezt a konkurencia is szeretné tudni. Adva van egy áruház, ideálisnak még a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető adottságokkal. Kezdjük ott, hogy kint van a város szélén. De tényleg durván a legszélén. Azt egyből felejtsük el, hogy beugrasz, mert útba esik. Egyáltalán nem esik útba, ide csak azok jönnek, akik ide akarnak jönni. De a többségüknek messze is van. Az "elsétálok és körülnézek" egyből kiesett, busszal elég jól megközelíthető, csak nagybevásárlásra nem kell készülni. Kevésért meg nem érdemes ilyen messzire eljönni. Marad az autó. Ami sokaknak van, de lássuk be: ez azért jelentősen szűkíti a célközönséget.

Oldalak