Jelenlegi hely

Ismerd meg a Vadvirág Alapítvány TKP (Tanulás Könnyítő Program) módszerét!

Mitől kivételesek a Vadvirág  Alapítvány foglalkozásai vagy a TKP?

"Igazán kiemelkedő az osztály teljesítménye, de valami mégis hiányzik, az a szikra, az a csillogás nagyon hiányzik a szemükből ....” (Egy tanár néni kezdte ezzel az idei tanévet szülői értekezleten.)

Ebben tudunk segíteni és ez a legfőbb célunk a Tanulás Könnyítő Program (TKP) és a TKP Tanulási stratégia foglalkozásain, hogy minden  hozzánk forduló gyermek számára örömmé váljon a tanulás és visszacsempésszük azt a csillogást a szemekbe. Ezt a szemléletet minden foglakozásunkon szem előtt tartjuk, legyen szó tanulásról, úszásról vagy mozgásfejlesztésről! 

Ma a gyerekeknek az iskolában és azon kívül is feszített tempót diktálnak és olykor  a felnőtteket megszégyenítő módon, helyt kell állniuk napi 8-10 órában. Ebből a mókuskerékből és megfelelési kényszerből kiszakítva Őket, a mi foglalkozásainkon  az az alap, hogy jókedvűek legyenek, és ha ezt még a feladatok is fokozzák, akkor tudnak fejlődni igazán és tanulni észrevétlenül.

A TKP a tanulási képességeken túl, nagy hangsúlyt fektet azon képességek fejlesztésére, amely segítségével a gyerekek motiválódnak, mozgósítják belső erőiket, hogy tényleg jó kedvűen, örömmel  vegyék az iskolai és azon kívüli kihívásokat, feladatokat.

Az, hogy egy problémát, feladatot miként tudunk megoldani az nagyban függ a képességeinktől, adottságainktól, de megkockáztatom még nagyobb százalékban függ attól, hogy milyen a viszonyulásunk, hozzáállásunk az adott dologhoz. Vajon képesek vagyunk-e motiválódni, inspirálódni oly mértékben, hogy kihozzuk magunkból a legjobbat, legtöbbet? Eljutunk -e , megtapasztaljuk -e a tanulással  kapcsolatos, manapság egyre gyakrabban emlegetett flow-élményt?!

Ez a kérdés nemcsak  azért fontos, hogy a legjobb eredményt érjük el, hanem azért is, mert ebben az állapotban fejlődnek legnagyobb mértékben, leghatékonyabban a  képességek. 

Nekünk ez fontos célunk  minden foglalkozásunkon. Az igazi elismerés számunkra pedig a sok- sok csillogó szempár! Azt gondolom ettől igazán kivételesek a Vadvirág Alapítvány foglalkozásai!

 

Üdvözlettel: Kárpáti Anikó

Elérhetőségek:

Cím: 7400 Kaposvár, Németh I. fasor 27. fszt. 2.

Telefon: 82/526-093

Mobil:    20/920-6158

Email: info@vadviragalapitvany.hu

Web: http://www.vadviragalapitvany.hu​

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

Pályázat típusa: gyerek-és diákpályázatKorosztály: 5-18 évesekBeküldési határidő: 2020. november 8.
Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin meséje tükröt tart elénk, hiszen a történetben szereplő patikában nem "gyógyszereket" lehet kapni. Te bemennél ide?
Az utolsó út

Az utolsó út

Szívhez szóló történet egy taxisofőrről és az utolsó útjára induló utasáról.
5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

Szinte a csapból is az folyik, hogy az egészségünk érdekében mozogjunk rendszeresen és figyeljünk oda a helyes táplálkozására, de arról jóval kevesebb szó esik, hogy miként őrizhető meg a mentális jóllétünk, pedig ez manapság, amikor a járványhelyzet miatt még bizonytalanabbá váltak a hétköznapok, a korábbiaknál is fontosabb. Október 10., vagyis a lelki egészség világnapja alkalmából dr. Koppány Szilveszter, az Unilever Orvos Tanácsadója összegyűjtött 5+1 tippet, melyek segítségével könnyebben őrizhetjük meg lelki egyensúlyunkat.
Ugrás az oldal tetejére