Jelenlegi hely

Kaposvárimami Családi- és Információs Nap

A Kaposvárimami Közhasznú Egyesület 2016. november 19-én, negyedik éve rendezi meg Családi- és Információs Napját a kaposvári Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárban.

Az idei program a gyermekvállalás után munkába visszatérő nők önfoglalkoztatóvá, vállalkozóvá válása témakörét boncolgatja.

A gyermekvállalás után sikertelenül munkát kereső nők számára alternatíva lehet az önfoglalkoztatóvá válás. Programunk azok számára is érdekes, akik rugalmas, önálló, a családi élettel összeegyeztető munkára váltanának, vagy mellékállású vállalkozóként egészítenék ki jövedelmüket.


Sok esetben a nő segítőként működik közre férje vállalkozásában: már működő gazdasági társaságok is profitálhatnak a rendezvényen elhangzottakból.

Részletes program:

10.00 Gellén Nóra - A vállalkozással járó adminisztrációs feladatok

Gellén Nóra a Pécsimami weboldal főszerkesztője és a gyermekes családokat informáló Imami® honlap hálózat vezetője. Vállalkozása 2012-ben elnyerte az "Év Anyavállalata" díjat. A Pécsimami Közhasznú Egyesület elnökeként a gyermekvállalás után munkába visszatérő nőket segíti. A Pécsi NÓRA-PONT tanácsadójaként elsősorban azoknak nyújt egyéni tanácsadást, akik önfoglalkoztatóként, vállalkozókén szeretnének saját maguknak rugalmas munkalehetőséget teremteni. Két társas vállalkozás és két egyesület adminisztrációja fut össze a kezében.

Gellén Nóra előadásában arról kapunk képet, hogy milyen adminisztrációs feladatokkal jár egy vállalkozás működtetése: szó lesz vállalkozás alapításáról könyvelésről, számlázásról, adózásról, hatósági bejelentésekről.


 

11.00 Vidi Rita: Hogyan gondolkodik egy sikeres vállalkozónő?

Vidi Rita gondolkodásmód tanácsadó és motivációs tréner, a jobb agyféltekés kreatív írás módszertan kidolgozója, aki íróképzéseit és szövegíró tréningjeit már nem csak maga tartja: a RitArt Academy keretein belül franchise rendszert épített ki. 2013-ban elnyerte "Az év vállalkozója" díjat. Négy könyve jelent meg: "Hagyd a dagadt ruhát másra!", "Hogyan váltsuk valóra vágyainkat?", "Így szeresd a tehetséget!", "Írni bárki tud".

Vidi Rita előadásában azt járjuk körbe, hogy miben különbözik az alkalmazotti és a vállalkozói szemléletmód, beszélünk hozzáállásról, kockázatvállalásról, önfejlesztésről, időgazdálkodásról és csupa olyan témáról, ami hozzásegít a sikerhez. Rita a jobb és bal agyféltekés gondolkodás közötti különbségekre is felhívja a figyelmet www.vidirita.comhttp://www.kreativiras.com, www.hosnok.hu


 

14.00 Sőregi Viktória - Mire jó az üzleti terv?

Sőregi Viktória hat éve foglalkozik vállalkozásfejlesztéssel. Elsődleges célcsoportja a vállalkozást tervező nők, akiknek csoportos és egyéni tanácsadással segíti munkáját. A Nóra Vállalkozik projekt szakmai vezetője.

Sőregi Viktória előadásából  megtudhatjuk, hogy miért fontos üzleti tervvel nekiindulni a vállalkozásnak akkor is, ha azt nem kérik tőlünk valamilyen pályázathoz, vagy hitelfelvételhez. Megismerjük az üzleti terv részeit és gyakorlati ismereteket kaptunk az előadást követő pénzügyi workshop-hoz.

15.00 Piacképes a vállalkozási ötleted? – workshop Sőregi Viktóriával

Egy előre megadott vállalkozási ötlet alapján konkrét számításokat végzünk annak megállapítására, hogy a vállalkozási ötlet piacképes-e. Megismerjük az állandó és változó költség és a fedezeti pont kiszámításának módját. Az itt tanultak mintájára minden résztvevő otthon is elkészítheti a saját vállalkozási ötletére vonatkozó számításokat. Nagyon sok hasznos gyakorlati tippet kapunk, aminek hatására neki lehet kezdeni otthon is a számolásoknak.

 

Jelentkezem a "Piacképes a vállalkozási ötleted?" - workshopra


14.00 - 17.00 Ingyenes könyvelési tanácsadás

Szakértőnkhöz vállalkozás indítással, a vállalkozás működtetésével kapcsolatos környvelési kérdésekben fordulhatnak a résztvevők. A tanácsadás időtartama kb. 15 perc, de érdemes felkészülten érkezni a tanácsadásra jelentkezőknek és előre átgondolt kérdésekkel fordulni könyvelőnkhöz.


A GYESEN - GYerekkel Együtt SikeresEN projekt a nyitórendezvényt követően havi rendszerességgel megtartott, "GYESEN" klubfoglalkozások keretében támogatja a téma iránt érdeklődő nőket, anyákat.

Gyermekprogramok:


 

10:15 Játékos angol- Zvara Dórával

11:00 Csiri-biri torna -  Németh Katival

15:00 "Anya dolgozik" rajzversenyünk eredményhírdetése (Fődíj: családi belépő a KidsFusion-be)

15:20 Kiskondás zenekar gyermekkoncertje

16:00 Családi táncház tánctanítással, a Juhos Együttes jóvoltából. A moldvai körtáncok és játékok az egész család számára sikerélményt, az együtt táncolás önfeledt örömét nyújtják.

A rendezvény teljes ideje alatt a Szent Margit Katolikus óvoda önkéntes pedagógusaival játszóház és gyermekfelügyelet.

Az "Anya dolgozik" című rajzversenyünkre november 10-ig várjuk a rajzokat!

Részletek a plakátra kattintva!

Mindenkit szeretettel várunk!

A program a Kaposvárimami Közhasznú Egyesület szervezésében, a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósult meg.


Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Mely napokon kapjuk kézhez a családi pótlékot? A hivatalos folyósítási dátumok és a családi pótlék összege 2021-ben.
Mindenki hazudik – Tényleg az vagy, amire klikkelsz?

Mindenki hazudik – Tényleg az vagy, amire klikkelsz?

A „Mindenki hazudik” című könyv szerzője szerint a Google-kereséseink sokkal reálisabb képet mutatnak rólunk, mint például a közösségi oldalakon megjelent posztjaink, hiszen itt olyan dolgokat is megvallunk, amiket különben sehol, senkinek máshol. Tudtad, hogy az algoritmusok jobban ismernek téged, mint te magadat?                                 
3 módszer, amivel kordában tarthatod a szülői szorongást

3 módszer, amivel kordában tarthatod a szülői szorongást

Jó, kimondom: kifejezetten szorongó alkat vagyok. Ha éppen nincs semmi különösebb, amin lehet aggódni, akkor biztos lehet benne mindenki, hogy pár órán belül találok valamit, amin a családommal együtt tudunk forgolódni. Mióta gyerekeim vannak, bevallom őszintén, nincs is túl nehéz dolgom. Anyaként mi mást is lehet csinálni, mint lépten-nyomon valami miatt aggódni? :)
Indul a 2021-es lakásfelújítási támogatás programja. Bele mersz vágni?

Indul a 2021-es lakásfelújítási támogatás programja. Bele mersz vágni?

Újdonság az államilag támogatot lakásfelújítás, nem csoda, ha rengeteg a kérdés. Körbejártuk a témát, ki, hogyan és mikor jogosult az igénylésre. Elő a számológépet, laptopot, papírt, és indulhat a tervezgetés!
Ugrás az oldal tetejére