Jelenlegi hely

Bezárnak az iskolák Magyarországon

Hétfőtől bezárják az iskolákat, új oktatási rend lép életbe, digitális oktatás veszi kezdetét!

 

Hétfőtől a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket

Hétfőtől bezárnak az iskolák - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a kormány Facebook-oldalán péntek este közzétett videójában.
Március 16-tól, hétfőtől új oktatási munkarend, ú.n. tantermen kívüli digitális munkarend lép életbe. Ez azt jelenti, hogy a diákok nem látogathatják az oktatási intézményeket, tehát nem mehetnek be az iskolába. Az igazgató és a tanárok bemennek az iskolába, digitális eszközökkel folytatják a tanítást. Aki tudja otthonról, aki nem, az iskola digitális eszközeit vehetik igénybe. Egyébként is tervbe van, hogy kiépítik Magyarország digitális oktatásának infrastruktúráját, ezt a következő tanévre tervezték kiépíteni, de idő előtt kell ezt megindítani.

Jó esélyük van arra, hogy az érettségi vizsgákat a szokott rendben meg tudják tartani.

Olyan tanítási módok lesznek csak, amelyek a személyes találkozást egyáltalán nem igénylik. Ez új módszertanokat is igényel, az oktatási államtitkárt módszertani ajánlásokat fog adni az iskoláknak.

Ha szükséges, akkor kiscsoportos gyermekmegőrzést is tudnak biztosítani, de jobb lenne, ha a gyermekek inkább otthon maradnának.

A gyerekekre inkább ne a nagyszülők vigyázzanak, mert számukra veszélyes fertőzést jelent. Legyünk különösen figyelmesek az idősekre.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején

Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején 10.

Most itt vagyok 3 gyerekkel, házimunkával, kerttel, mindennapi főzéssel, extra takarítással, tanítással, lélekápolással, kreatívkodással. És nem értem, eddig mivel töltöttem el az időm....
A nyakkendő-módszer avagy hogyan tanulj otthon ingyen nyelvet

A nyakkendő-módszer avagy hogyan tanulj otthon ingyen nyelvet

Nyelvtanulás otthonról? Állandó aktualitása jelenlegi bezártságunkban talán hangsúlyosabb lett. Nem tudod, merre indulj? Vizsgasztorik, rutin és ingyenes applikációk egy többszörös nyelvvizsgázótól.
Rajzold meg álmaid vidámparkját!

Rajzold meg álmaid vidámparkját!

A Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark online rajzpályázatot hirdet!
Egy otthoni játék, ami szinte nem kerül semmibe, mégis minden korosztály imádja

Egy otthoni játék, ami szinte nem kerül semmibe, mégis minden korosztály imádja

3. hete vagyunk itthon a gyerekekkel, itthonról dolgozunk, itthonról sulizunk, itthon szórakoztatjuk a gyerekeket, a tanárok, barátok és haverok helyett. Bevallom néha sok(k), de legtöbbször azért mégis azt mondhatom, hogy nagyon élvezzük, ennyi kreatív dologra, közös játékra GYES-es időszakunk óta nem volt lehetőség.
Ugrás az oldal tetejére