Jelenlegi hely

Bezárnak az iskolák Magyarországon

Hétfőtől bezárják az iskolákat, új oktatási rend lép életbe, digitális oktatás veszi kezdetét!

 

Hétfőtől a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket

Hétfőtől bezárnak az iskolák - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a kormány Facebook-oldalán péntek este közzétett videójában.
Március 16-tól, hétfőtől új oktatási munkarend, ú.n. tantermen kívüli digitális munkarend lép életbe. Ez azt jelenti, hogy a diákok nem látogathatják az oktatási intézményeket, tehát nem mehetnek be az iskolába. Az igazgató és a tanárok bemennek az iskolába, digitális eszközökkel folytatják a tanítást. Aki tudja otthonról, aki nem, az iskola digitális eszközeit vehetik igénybe. Egyébként is tervbe van, hogy kiépítik Magyarország digitális oktatásának infrastruktúráját, ezt a következő tanévre tervezték kiépíteni, de idő előtt kell ezt megindítani.

Jó esélyük van arra, hogy az érettségi vizsgákat a szokott rendben meg tudják tartani.

Olyan tanítási módok lesznek csak, amelyek a személyes találkozást egyáltalán nem igénylik. Ez új módszertanokat is igényel, az oktatási államtitkárt módszertani ajánlásokat fog adni az iskoláknak.

Ha szükséges, akkor kiscsoportos gyermekmegőrzést is tudnak biztosítani, de jobb lenne, ha a gyermekek inkább otthon maradnának.

A gyerekekre inkább ne a nagyszülők vigyázzanak, mert számukra veszélyes fertőzést jelent. Legyünk különösen figyelmesek az idősekre.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Nagykőrösi Filmkihívás videópályázat 16 felettieknek:  „A nevetés gyógyít” témában

Nagykőrösi Filmkihívás videópályázat 16 felettieknek: „A nevetés gyógyít” témában

Pályázat típusa: Videó készítőKorosztály: 16 felettNevezési határidő: 2021. január 31.
Adventi kiállítás Monor főterén, ahogy még nem láthattad - nézd meg te is!

Adventi kiállítás Monor főterén, ahogy még nem láthattad - nézd meg te is!

Kruchió László dekoratőr idén 13. alkalommal készítette el Adventi kiállítását, amit évről évre vár szinte az egész város. Egy mesevilágba csöppenünk a kiállítást körbejárva, lélekben is készülve a karácsonyra.A város főtere megtelik játékossággal és a várakozásra való felkészüléssel. November 29 – december 13-ig látogatható a szabadtéri kiállítás Monor központjában, a Szent István téren.
A bejglin ne, de a papíron spórolhatsz! avagy karácsony újrafelhasználva

A bejglin ne, de a papíron spórolhatsz! Avagy karácsony újrafelhasználva

Az ünnep kiváló alkalom arra, hogy a környezetünkért is tegyünk, sőt mindezt együtt is tehetjük a családdal, barátainkkal vagy kollégáinkkal. Kreativitással, előre tervezéssel csökkenthető az egyszer használatos dekorációk, csomagolások mennyisége. Ötletek, tippek, videók a képeslaptkészítéstől a karácsonyfáig!
Exkluzív ajándék az olvasóinak

Exkluzív ajándék az olvasóinknak

Sokat gondolkoztunk mi legyen az ajándék az olvasóinknak. Valami olyan, aminek igazán örültök, amit szívesen megosztotok, és ami nem terem minden üzletben (ugyebár a mai világban ilyen már nincs is J ) és amit Ti is tovább ajándékozhattok.
Ugrás az oldal tetejére