Jelenlegi hely

Színészek segítenek az irodalomoktatásban az új helyzetben

Péntek éjszakától tudjuk, hogy az elkövetkezendő hetekben "digitális" tantermekben fog folyni az iskolai oktatás.

Új helyzet ez pedagógusoknak, gyerekeknek, szülőknek. Mert ilyen még nem volt. Ez az, amire még nem lehetett, nem kellett felkészülni.

A digitális oktatás konkrét menete még ismeretlen előttünk, nem látjuk át, sok bennünk a kérdés. De egy biztos: jelenleg így a legjobb.

Szombaton megmozdult a pedagógustársadalom. Csoportok, platformok alakultak az interneten, ötleteltek, osztották meg gondolataikat a tanárok-tanítók. 
Sok-sok cég tette ingyenesen letölthetővé tankönyveiket, feladatlapjaikat, digitális feladatsorukat.

Délután a Budapesti József Attila Színház művészei ajánlották fel segítségüket:

a tanárok, tanítók kérésére, javaslatára szívesen olvassák fel és teszik közzé az iskolai tananyag színesítésére az irodalom órán tanulandó, feldolgozandó irodalmi műveket, verseket, novellákat, esszéket, regényeket, meséket.

"Kedves Nézőink! Színházunk színészei is csatlakoznak ahhoz a kezdeményezéshez, hogy segítsük a diákok tanulását a következő időszakban. Várjuk tanárok, szülők jelentkezését: mely kötelező vers, novella, próza ami aktuális osztálya, csemetéje számára. Mi pedig a kért művet online publikussá tesszük. Szeretettel várjuk kéréseiteket! József Attila Színház"

A felhívásra 1 órán belül rengeteg kérés érkezett.

A művészek által vállalt felolvasásokat feltötik a youtube-ra, hogy mindenki számára elérhető legyen a "digitális" tantermekben.
A kéréssel élt e sorok írója is és osztályának A két Lotti felolvasását kérte - és a válasz pillanatokon belül megérkezett - a művet Polyák Lilla színművész fogja felolvasni a szombathelyi Désis 4. a osztálynak. 

Kedves Szülők! E remek lehetőségre hívjátok fel pedagógusaitok figyelmét, akik az Online Oktatás csoportban kérhetik a felolvasást.

Vizaverné Horváth Zsófia
Szombathelyimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Nagykőrösi Filmkihívás videópályázat 16 felettieknek:  „A nevetés gyógyít” témában

Nagykőrösi Filmkihívás videópályázat 16 felettieknek: „A nevetés gyógyít” témában

Pályázat típusa: Videó készítőKorosztály: 16 felettNevezési határidő: 2021. január 31.
Adventi kiállítás Monor főterén, ahogy még nem láthattad - nézd meg te is!

Adventi kiállítás Monor főterén, ahogy még nem láthattad - nézd meg te is!

Kruchió László dekoratőr idén 13. alkalommal készítette el Adventi kiállítását, amit évről évre vár szinte az egész város. Egy mesevilágba csöppenünk a kiállítást körbejárva, lélekben is készülve a karácsonyra.A város főtere megtelik játékossággal és a várakozásra való felkészüléssel. November 29 – december 13-ig látogatható a szabadtéri kiállítás Monor központjában, a Szent István téren.
A bejglin ne, de a papíron spórolhatsz! avagy karácsony újrafelhasználva

A bejglin ne, de a papíron spórolhatsz! Avagy karácsony újrafelhasználva

Az ünnep kiváló alkalom arra, hogy a környezetünkért is tegyünk, sőt mindezt együtt is tehetjük a családdal, barátainkkal vagy kollégáinkkal. Kreativitással, előre tervezéssel csökkenthető az egyszer használatos dekorációk, csomagolások mennyisége. Ötletek, tippek, videók a képeslaptkészítéstől a karácsonyfáig!
Exkluzív ajándék az olvasóinak

Exkluzív ajándék az olvasóinknak

Sokat gondolkoztunk mi legyen az ajándék az olvasóinknak. Valami olyan, aminek igazán örültök, amit szívesen megosztotok, és ami nem terem minden üzletben (ugyebár a mai világban ilyen már nincs is J ) és amit Ti is tovább ajándékozhattok.
Ugrás az oldal tetejére