Jelenlegi hely

Újra Nárcisz futás Kaposváron!

A Fehér Liliom Hospice Alapítvány 2. alkalommal rendezi meg futóversenyét, mely a II. Nárcisz-futás nevet kapta. Az eseménnyel a daganatos betegek ellátására és a hozzájuk való odafordulásra hívjuk fel a figyelmet. A jótékonysági futásra május 10-én, csütörtökön kerül sor Kaposváron, a Vársoligetben. A rendezvény fővédnöke: Szita Károly, Kaposvár MJV polgármestere.

 

Tavaly több mint 500 gyermeket regisztráltak a kaposvári általános és középiskolákból és mindannyian meg is jelentek rendezvényen. A szervezők bíznak benne idén is megmutathatják, hogy mekkora ereje van az összefogásnak. 

A rendezvény célja az elfogadásra és a gondoskodásra nevelés, amit már gyermekkorban el kell kezdeni. Sok családban előfordul, sok diák találkozik vele egykorú társával, aki súlyos betegségben szenved. Segíteni kell, hogy tudják mit kell tenniük, hogyan kell egy ilyen helyzetben reagálniuk, tudják kihez fordulhatnak. Céljuk továbbá felhívni a figyelmet a gyógyíthatatlan betegségben szenvedők humánus, emberközpontú ellátására, a hospice ellátás lehetőségére, az emberi méltóság megőrzésére az utolsó pillanatig.
 


I. Nárcisz-futás - kép forrása


NEVEZÉS: a narciszfutas2017@gmail.com címre küldött e-mailben a következő formában:

  • Iskola megnevezése, hány tanuló vesz részt, kísérőtanár neve, e-mail címe, telefonszáma

NEVEZÉSI DÍJ: általános és középiskolások számára a program ingyenes - de regisztrációhoz kötött!

Ezen felül bárki csatlakozhat a rendezvényhez:

  • térítésmentesen, ha csak a futásban vesz részt,
  • 500 Ft-os nevezési díj befizetésével, amennyiben a futást igazoló éremre igényt tart.

Az alapítvány szeretné, ha a hospice jegyében vállalt futás során a program résztvevői együttérzésükkel, részvételükkel erőt adnának a súlyosan beteg embereknek, hogy érezzék, nincsenek egyedül!

Amennyiben támogatnád az Alapítvány munkáját, kattints ide.

A program a Magyar Hospice Alapítvány együttműködésével valósul meg.

További információ itt!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!