Jelenlegi hely

A Kicsi Gesztenye Klub kalandja Kaposváron folytatódik!

Dobrády Ákos mesesorozata a MINIMAX legnézettebb programjai közt szerepel s már Európát is meghódította! Márciusban pedig Kaposvárra látogatnak el a mese hősei!

Dobrády Ákos -a TNT énekese- néhány évvel ezelőtt létrehozta a Kicsi Gesztenye Klubot, amit immáron 10 európai országban nézhetnek a Gyerekek.

Két és fél éve tűztétek műsorra a a mesesorozatot, aminek a producere, valamint a dalszerzője vagy. Hogyan indult a Klub?

Közel 4 éve kezdtünk el dolgozni a karaktereken, akik a négy őselemet szimbolizálják: Kicsi Gesztenye a Föld, Lufipofi a Levegő, Napsugár a Tűz, Olly, a rák pedig a Víz megtestesítője. No és persze ott van Liza, aki a dalokat énekli és barátait segíti a mesében. A sorozat szellemes történeteken keresztül mutatja be a világot, és adja át azokat az ismereteket, amikre egy két és hét év közötti Gyermeknek szüksége lehet.

Hogyan jött az ötlet, hogy gyerekprodukciót készíts?

Csaknem tizenöt évvel ezelőtt ötlött fel bennem a gondolat, amikor megírtam a Kicsi gesztenye című dalt. A kiadóm ragaszkodott ahhoz, hogy ne gyereklemezen, hanem TNT-albumon jelenjen meg. Így a gyerekdal elmaradt, azt viszont már akkor eldöntöttem, hogy idővel megalkotom a saját mesémet. Egy olyan ismeretterjesztő sorozatot, amiben van értelem, amely értéket közvetít a lurkóknak és a szórakoztatás mellett a fejlődésüket is szolgálja. Mivel a szóban forgó dal időközben hatalmas sláger lett és az egészen pici Gyerekek is megszerették, úgy gondoltam keltsük életre AZT a Kicsi Gesztenyét, amely az Ő fejükben él. Így született meg a névadó karakterünk és a mesesorozat.

Ami mostanra már nemcsak a te meséd, hanem több millió gyermeké is…

Így van, és ez csodálatos érzés! A Youtube csatornánkon 73 millió feletti megtekintésnél és több, mint 82 ezer feliratkozónál járunk, ami egészen elképesztő! A Kicsi Gesztenye Klub népszerűsége pedig egyre csak nő, hiszen további kilenc európai országban is sugározzák a sorozatot, úgyhogy büszkén mondhatom: nemzetközi produkcióvá érett a műsor.

Ahogy a megtekintések száma is mutatja, elképesztő népszerűségnek örvend a sorozat; ráadásul nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek körében is igen kedvelt.

Éppen ez volt a cél, hogy a gyerekek mellett a szülők figyelmét is lekösse, a felnőtteket is szórakoztassa a sorozat. Ma már ott tartunk, hogy egy-egy előadáson gyakorlatilag egy–két szülő hangosabban és lelkesebben énekel mint a Gyermekük.(nevet) 

Ki írja a dalokat és a szövegeket?

A dalokat én írom, a dalok szövegeinek nagyrészét  pedig Várszegi Ákos szövegíró barátom. Aztán van, hogy verseket zenésítek meg, pl. a József Attila-díjas Szabó T. Anna verseit. Ilyen a Fogmosó és a Kézmosó dal, ami Liza előadásában szinte megunhatatlan.

Mennyiben más gyerekdalokat szerezni, műsort készíteni, mint amit eddig csináltál?

Teljesen! Sokkal összetettebb feladat. Eddig a zongora mellett megírtam egy dalt, stúdióban meghangszereltük, felvettem, majd koncerten előadtam. Volt egy stáb, aki a turnékon dolgozott, a menedzsment pedig intézte a körülöttünk lévő ügyeket. Most sokkal szerteágazóbb a feladatom: meg kellett tanulnom vállalkozni, 40-50 fős stábot irányítani, összefogni, motiválni, együtt gondolkodni, ötletelni, krízishelyzeteket megoldani. De a lényeg, hogy egyszerűen imádjuk a Klubot. Mindannyian.

A Kicsi Gesztenye Klub "A kaland folytatódik..." című előadása március 10-én kerül bemutatásra Kaposváron, a Szivárvány Kultúrpalotában.

Jegyek megvásárolhatóak itt:
https://kicsigesztenye.jegy.hu/program/kicsi-gesztenye-klub-a-kaland-fol...

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hideg meggyleves: a nyári hideg levesek sztárja

Hideg meggyleves: a nyári hideg levesek sztárja

Felülmúlhatatlan. Ha a receptem szerint készíted el, családod imádni fogja.
Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Mindannyiunknak vannak olyan napjai, hetei, amikor úgy érezzük, nem vagyunk jól mentálisan. Akár egy külső életesemény, akár a saját energiatartalékaink lemerülése okozza (vagy akár mindkettő), ilyenkor nehéz lehet egyedül lenni magunkkal, a gondolatainkkal, de sokszor még a párunkkal vagy családunkkal is.
Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Meginvitálhatlak egy kis nosztalgiatáborozásra?
Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Itt a nyár, és az idő – tér – tömeg összefüggésrendszerében biztos sokkal többen lesznek, akik vonatra, buszra szállnak, vagy autóba ülnek a gyerkőcökkel. Körbenéztünk, milyen kedvezményeket tudnak a gyermekes családok igénybe venni utazáskor.
Ugrás az oldal tetejére