Jelenlegi hely

A Kicsi Gesztenye Klub kalandja Kaposváron folytatódik!

Dobrády Ákos mesesorozata a MINIMAX legnézettebb programjai közt szerepel s már Európát is meghódította! Márciusban pedig Kaposvárra látogatnak el a mese hősei!

Dobrády Ákos -a TNT énekese- néhány évvel ezelőtt létrehozta a Kicsi Gesztenye Klubot, amit immáron 10 európai országban nézhetnek a Gyerekek.

Két és fél éve tűztétek műsorra a a mesesorozatot, aminek a producere, valamint a dalszerzője vagy. Hogyan indult a Klub?

Közel 4 éve kezdtünk el dolgozni a karaktereken, akik a négy őselemet szimbolizálják: Kicsi Gesztenye a Föld, Lufipofi a Levegő, Napsugár a Tűz, Olly, a rák pedig a Víz megtestesítője. No és persze ott van Liza, aki a dalokat énekli és barátait segíti a mesében. A sorozat szellemes történeteken keresztül mutatja be a világot, és adja át azokat az ismereteket, amikre egy két és hét év közötti Gyermeknek szüksége lehet.

Hogyan jött az ötlet, hogy gyerekprodukciót készíts?

Csaknem tizenöt évvel ezelőtt ötlött fel bennem a gondolat, amikor megírtam a Kicsi gesztenye című dalt. A kiadóm ragaszkodott ahhoz, hogy ne gyereklemezen, hanem TNT-albumon jelenjen meg. Így a gyerekdal elmaradt, azt viszont már akkor eldöntöttem, hogy idővel megalkotom a saját mesémet. Egy olyan ismeretterjesztő sorozatot, amiben van értelem, amely értéket közvetít a lurkóknak és a szórakoztatás mellett a fejlődésüket is szolgálja. Mivel a szóban forgó dal időközben hatalmas sláger lett és az egészen pici Gyerekek is megszerették, úgy gondoltam keltsük életre AZT a Kicsi Gesztenyét, amely az Ő fejükben él. Így született meg a névadó karakterünk és a mesesorozat.

Ami mostanra már nemcsak a te meséd, hanem több millió gyermeké is…

Így van, és ez csodálatos érzés! A Youtube csatornánkon 73 millió feletti megtekintésnél és több, mint 82 ezer feliratkozónál járunk, ami egészen elképesztő! A Kicsi Gesztenye Klub népszerűsége pedig egyre csak nő, hiszen további kilenc európai országban is sugározzák a sorozatot, úgyhogy büszkén mondhatom: nemzetközi produkcióvá érett a műsor.

Ahogy a megtekintések száma is mutatja, elképesztő népszerűségnek örvend a sorozat; ráadásul nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek körében is igen kedvelt.

Éppen ez volt a cél, hogy a gyerekek mellett a szülők figyelmét is lekösse, a felnőtteket is szórakoztassa a sorozat. Ma már ott tartunk, hogy egy-egy előadáson gyakorlatilag egy–két szülő hangosabban és lelkesebben énekel mint a Gyermekük.(nevet) 

Ki írja a dalokat és a szövegeket?

A dalokat én írom, a dalok szövegeinek nagyrészét  pedig Várszegi Ákos szövegíró barátom. Aztán van, hogy verseket zenésítek meg, pl. a József Attila-díjas Szabó T. Anna verseit. Ilyen a Fogmosó és a Kézmosó dal, ami Liza előadásában szinte megunhatatlan.

Mennyiben más gyerekdalokat szerezni, műsort készíteni, mint amit eddig csináltál?

Teljesen! Sokkal összetettebb feladat. Eddig a zongora mellett megírtam egy dalt, stúdióban meghangszereltük, felvettem, majd koncerten előadtam. Volt egy stáb, aki a turnékon dolgozott, a menedzsment pedig intézte a körülöttünk lévő ügyeket. Most sokkal szerteágazóbb a feladatom: meg kellett tanulnom vállalkozni, 40-50 fős stábot irányítani, összefogni, motiválni, együtt gondolkodni, ötletelni, krízishelyzeteket megoldani. De a lényeg, hogy egyszerűen imádjuk a Klubot. Mindannyian.

A Kicsi Gesztenye Klub "A kaland folytatódik..." című előadása március 10-én kerül bemutatásra Kaposváron, a Szivárvány Kultúrpalotában.

Jegyek megvásárolhatóak itt:
https://kicsigesztenye.jegy.hu/program/kicsi-gesztenye-klub-a-kaland-fol...

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

A Fővárosi Állatkert oldalán ingyenesen letölthető és nyomtatható kreatív sorozatot találtunk, ami az alkotókedvű állatbarátoknak szól. Készítsd el saját állatkertedet! Az elefántoktól a majmokig, a szavannák lakóitól a kengurukig sok állattal megismerkedhettek, rejtvények, színezők és más kézműves foglalkoztatók várnak.
Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Balett, pörgős szoknya és színes hajcsatok, vagy foci, toronyépítés és mászókáról ugrálás?
Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Sokan mondják, hogy 6 hónapos kor előtt kizárólag anyatejet szabad adni a babának, mások meg azt, hogy már 3 hónaposan is elkezdhető a hozzátáplálás.
Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Alig várod, hogy elkezdődjön a vakáció, és végre együtt legyél a gyerekekkel. Tele vagy kreatív ötletekkel, ideákkal... aztán a nap végén már visszaszámolsz az első óvodai vagy tanítási napot várva. Ismerős?
Ugrás az oldal tetejére