Jelenlegi hely

Interjú dr. Németh Zsuzsa gyermekorvossal

Hazánkban a felnőttek egy, a gyermekek két doboz antibiotikumot szednek be évente, ezek a számok nem csupán megdöbbentők, de rendkívüli veszélyeket rejtenek magukban.

Amennyiben a jelenlegi trendek folytatódnak, olyan kórokozókat termelünk ki, amelyek le fognak győzni minket.

Sok esetben sajnos szükségtelenül szedünk antibiotikumot, helyette hatékony megoldás lehet a tradicionális gyógymódok, mint például a homeopátia alkalmazása.

Dr. Németh Zsuzsa csecsemő, gyermekgyógyász, homeopata, fitoterapeuta arról beszélt lapunknak, hogy Kaposváron mik a  tendenciák, mennyire nyitottak a helyiek az alternatív megoldásokra.
 


 

Tapasztalatai szerint a helyiek mennyire "szeretnek" orvoshoz járni?

Nem hiszem, hogy ez csak a kaposváriakra lenne igaz, de hamar, már kezdődő panaszoknál sokszor jelentkeznek, - „szaladnak az orvoshoz" – míg egy induló lázat, enyhe hurutot esetleg elég lenne otthon megfigyelni, és súlyosbodás, már kialakult panaszok esetén is elegendő lehetne az orvosi vizsgálat.

Azonban egy korábbi komoly betegség után, nagyon aggódó szülőknél nemcsak megérti ezt az ember, hanem szívesen is segít – egy megnyugtató szó, gyakoribb vizsgálat, a kicsiknek egy simogatás is a feladatunk.

Illetve elmondja ilyenkor az ember, mire kell odafigyelni, hol az a pont, amikor mindenképp jönni kell, már nem elegendő az otthoni gyógyszerek adása.
 

Mire szednek a legtöbb antibiotikumot a betegei?

A gyermekgyógyászati praxisban leggyakrabban hurutos betegségek esetén szedik a gyermekek a legtöbb antibiotikumot. Ezek egy jelentős része kiváltható lenne homeopátiás gyógyszerekkel, természetes eredetű szerekkel. Sajnos sokszor maguk a betegek, szülők ragaszkodnak az antibiotikum felírásához.
 

A kaposvári szülők mennyire nyitottak a kiegészítő gyógymódokra, homeopátiára?

Mivel a kicsiknél a szülők gyors, minél kevesebb mellékhatással járó gyógyszerhez, gyógymódhoz folyamodnak legszívesebben, ezért azt kell mondanom, nagyon is nyitottak a homeopátiára. Elutasítással nagyon ritkán találkozom.
 

Kérdezz Dr. Németh Zsuzsannától a homeopatia.info.hu weboldalon, az orvos válaszol rovatban vagy találkozz vele személyesen, 2019. október 5-én az Agórában megrendezett, kaposvári Doktor Mami tanfolyamon: 
 

 

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!