Jelenlegi hely

Szennai Fekete László Óvoda

Cím: 7477 Szenna, Rákóczi utca 34.
Telefon: 82/ 484-249
E-mailszennaovi@gmail.com
Web
OM azonosító: 202465

Intézményvezető: Némethné Gulyás Gabriella

Fenntartó: Szennai Óvodai Intézményfenntartó Társulás

Az Óvoda tényleges beóvodázási körzetének megjelölése:
Somogy megye: Patca-Zselickisfalud-Szilsászentmárton-Szenna

Óvodánk a község északi szélén a Kaposvárra kivezető, forgalmas autóút mellett helyezkedik el. Az épület 70 éve épült katolikus iskola és tanítói szolgálati céljára. Jelenleg is működik egy elkülönített helyiségben a római katolikus templom. Az óvoda 1978­-ban nyitotta meg kapuit. Jelenleg két vegyes csoporttal működik, a beírt gyermeklétszám 50-60 fő. 6 elepülésről járnak a gyermekek hozzánk, Patca, Zselickisfalud, Szilvásszentmárton és Szenna, Kaposszerdehely és Kaposvár. Magas a bejáró gyermekek száma, az utaztatás iskolabusszal történik.

Nevelőtestületünk többéves szakmai gyakorlattal rendelkező óvodapedagógusokból áll. Munkánkat szakképzett dajkák segítik. Csoportszobáink tágasak, világosak. Óvodánk nagy udvarral rendelkezik. Óvodás gyermekeinket már több éve családias légkörben"Saját Program" alapján neveljük, kiemelve a környezet megismerésre nevelést. Hangsúly fektettünk a prevencióra, lábboltozat javító mindennapos testnevelést vezettünk be. Az arra rászoruló gyermekeket logopédus, fejlesztőpedagógus, látja el. Gyakran szervezünk felfedező túrákat a festőien szép völgyekbe, dombokra. Kiemelt szerepet kapott programunkban a hagyományok ápolása, ünnepeink megtartása. A népi hagyományok és az ünnepkörökhöz kapcsolódó népszokások felelevenítésén keresztül tudjuk a gyermekek erkölcsi és érzelmi nevelését még hatékonyabbá tenni. Gyermektánc során népi játékokkal, dalokkal ismerkednek a gyermekek, munkákat táncpedagógus segíti. Óvodai programunkat 2009 óta a kompetencia alapú program használatával színesítjük. Célul tűztük ki magunknak, hogy óvodásaink nyugodt, harmonikus, egészséges fejlődését biztosítsuk, magasabb rendű érzelmek kibontakoztatásával az életkori sajátosságaik, és egyéni képességeik figyelembe vételével. 

A helyi programunkat 2004 óta használjuk, 2009 szeptemberétől kiegészítettük a kompetencia alapú programcsomaggal. A kompetencia alapú nevelés lényege, hogy a gyermekek olyan használható tudást kapjanak, amelyet tapasztalataikon keresztül szerezzenek meg és a megszerzett tudást az élet különböző területein, élethelyzetekben alkalmazni tudják. Az ismeretek a 4 őselem /TŰZ, VIZ, FÖLD, LEVEGŐ/ köré csoportosulnak. A programcsomag ajánlásai közül, annyit és oly módon használunk, amennyi, és amely a gyermekek élmény-és érzelem világában, ismeretkörében, tapasztalatában, tudásában, teljesítményében megmutatkozik, a nevelő-oktató munkánkat segíti, pedagógiai kultúránkat gazdagítja és a kompetencia alapot tartalommal, innovatív szemlélettel, saját élménnyel tölti meg. 

Óvodánk hagyományos ünnepei::
Idősek napja, Szüret, Tökfesztivál, Mikulás, Advent-lucázás, Farsang, Március 15., Zöldágjárás, Húsvét, Anyáknapja, Pünkösdi játszóház, Évzáró, Gyermeknap

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

Pályázat típusa: gyerek-és diákpályázatKorosztály: 5-18 évesekBeküldési határidő: 2020. november 8.
Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin meséje tükröt tart elénk, hiszen a történetben szereplő patikában nem "gyógyszereket" lehet kapni. Te bemennél ide?
Az utolsó út

Az utolsó út

Szívhez szóló történet egy taxisofőrről és az utolsó útjára induló utasáról.
5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

Szinte a csapból is az folyik, hogy az egészségünk érdekében mozogjunk rendszeresen és figyeljünk oda a helyes táplálkozására, de arról jóval kevesebb szó esik, hogy miként őrizhető meg a mentális jóllétünk, pedig ez manapság, amikor a járványhelyzet miatt még bizonytalanabbá váltak a hétköznapok, a korábbiaknál is fontosabb. Október 10., vagyis a lelki egészség világnapja alkalmából dr. Koppány Szilveszter, az Unilever Orvos Tanácsadója összegyűjtött 5+1 tippet, melyek segítségével könnyebben őrizhetjük meg lelki egyensúlyunkat.
Ugrás az oldal tetejére