Jelenlegi hely

Szennai Fekete László Óvoda

Cím: 7477 Szenna, Rákóczi utca 34.
Telefon: 82/ 484-249
E-mailszennaovi@gmail.com
Web
OM azonosító: 202465

Intézményvezető: Némethné Gulyás Gabriella

Fenntartó: Szennai Óvodai Intézményfenntartó Társulás

Az Óvoda tényleges beóvodázási körzetének megjelölése:
Somogy megye: Patca-Zselickisfalud-Szilsászentmárton-Szenna

Óvodánk a község északi szélén a Kaposvárra kivezető, forgalmas autóút mellett helyezkedik el. Az épület 70 éve épült katolikus iskola és tanítói szolgálati céljára. Jelenleg is működik egy elkülönített helyiségben a római katolikus templom. Az óvoda 1978­-ban nyitotta meg kapuit. Jelenleg két vegyes csoporttal működik, a beírt gyermeklétszám 50-60 fő. 6 elepülésről járnak a gyermekek hozzánk, Patca, Zselickisfalud, Szilvásszentmárton és Szenna, Kaposszerdehely és Kaposvár. Magas a bejáró gyermekek száma, az utaztatás iskolabusszal történik.

Nevelőtestületünk többéves szakmai gyakorlattal rendelkező óvodapedagógusokból áll. Munkánkat szakképzett dajkák segítik. Csoportszobáink tágasak, világosak. Óvodánk nagy udvarral rendelkezik. Óvodás gyermekeinket már több éve családias légkörben"Saját Program" alapján neveljük, kiemelve a környezet megismerésre nevelést. Hangsúly fektettünk a prevencióra, lábboltozat javító mindennapos testnevelést vezettünk be. Az arra rászoruló gyermekeket logopédus, fejlesztőpedagógus, látja el. Gyakran szervezünk felfedező túrákat a festőien szép völgyekbe, dombokra. Kiemelt szerepet kapott programunkban a hagyományok ápolása, ünnepeink megtartása. A népi hagyományok és az ünnepkörökhöz kapcsolódó népszokások felelevenítésén keresztül tudjuk a gyermekek erkölcsi és érzelmi nevelését még hatékonyabbá tenni. Gyermektánc során népi játékokkal, dalokkal ismerkednek a gyermekek, munkákat táncpedagógus segíti. Óvodai programunkat 2009 óta a kompetencia alapú program használatával színesítjük. Célul tűztük ki magunknak, hogy óvodásaink nyugodt, harmonikus, egészséges fejlődését biztosítsuk, magasabb rendű érzelmek kibontakoztatásával az életkori sajátosságaik, és egyéni képességeik figyelembe vételével. 

A helyi programunkat 2004 óta használjuk, 2009 szeptemberétől kiegészítettük a kompetencia alapú programcsomaggal. A kompetencia alapú nevelés lényege, hogy a gyermekek olyan használható tudást kapjanak, amelyet tapasztalataikon keresztül szerezzenek meg és a megszerzett tudást az élet különböző területein, élethelyzetekben alkalmazni tudják. Az ismeretek a 4 őselem /TŰZ, VIZ, FÖLD, LEVEGŐ/ köré csoportosulnak. A programcsomag ajánlásai közül, annyit és oly módon használunk, amennyi, és amely a gyermekek élmény-és érzelem világában, ismeretkörében, tapasztalatában, tudásában, teljesítményében megmutatkozik, a nevelő-oktató munkánkat segíti, pedagógiai kultúránkat gazdagítja és a kompetencia alapot tartalommal, innovatív szemlélettel, saját élménnyel tölti meg. 

Óvodánk hagyományos ünnepei::
Idősek napja, Szüret, Tökfesztivál, Mikulás, Advent-lucázás, Farsang, Március 15., Zöldágjárás, Húsvét, Anyáknapja, Pünkösdi játszóház, Évzáró, Gyermeknap

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Mely napokon kapjuk kézhez a családi pótlékot? A hivatalos folyósítási dátumok és a családi pótlék összege 2021-ben.
Mindenki hazudik – Tényleg az vagy, amire klikkelsz?

Mindenki hazudik – Tényleg az vagy, amire klikkelsz?

A „Mindenki hazudik” című könyv szerzője szerint a Google-kereséseink sokkal reálisabb képet mutatnak rólunk, mint például a közösségi oldalakon megjelent posztjaink, hiszen itt olyan dolgokat is megvallunk, amiket különben sehol, senkinek máshol. Tudtad, hogy az algoritmusok jobban ismernek téged, mint te magadat?                                 
3 módszer, amivel kordában tarthatod a szülői szorongást

3 módszer, amivel kordában tarthatod a szülői szorongást

Jó, kimondom: kifejezetten szorongó alkat vagyok. Ha éppen nincs semmi különösebb, amin lehet aggódni, akkor biztos lehet benne mindenki, hogy pár órán belül találok valamit, amin a családommal együtt tudunk forgolódni. Mióta gyerekeim vannak, bevallom őszintén, nincs is túl nehéz dolgom. Anyaként mi mást is lehet csinálni, mint lépten-nyomon valami miatt aggódni? :)
Indul a 2021-es lakásfelújítási támogatás programja. Bele mersz vágni?

Indul a 2021-es lakásfelújítási támogatás programja. Bele mersz vágni?

Újdonság az államilag támogatot lakásfelújítás, nem csoda, ha rengeteg a kérdés. Körbejártuk a témát, ki, hogyan és mikor jogosult az igénylésre. Elő a számológépet, laptopot, papírt, és indulhat a tervezgetés!
Ugrás az oldal tetejére