Jelenlegi hely

Somogy Megyei Duráczky József Óvoda, Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium

Cím: 7400 Kaposvár, Somssich P. u. 18.
Telefon: 82/527-430
E-mail: ovoda@liveedu.duraczky.hu
Webwww.duraczky.hu/szervezetek/ovoda/ovoda

Intézményvezető: Gyurina Éva
Óvodavezető: Vígvári Józsefné

Fenntartó: Kaposvári Tankerületi Központ

óvodai nevelés, általános iskolai nevelés-oktatás (alsó tagozat), általános iskolai nevelés-oktatás (felső tagozat), kollégiumi nevelés-oktatás, utazó gyógypedagógusi hálózat, gyógypedagógiai/konduktív módszertani feladat (EGYMI)

Hozzászólások

A Kaposvárimami 2012 őszi és 2015/16. évi "A mi óvodánk" című pályázatában több száz szülő osztotta meg gyermeke óvodájával kapcsolatos tapasztalatait. A 2012. évi véleményeket ITT OLVASHATOD, 2015/16-ban erről az óvodáról az alábbiakat írták:

 

A Duránczky óvoda tényleg egy nagyon jó óvoda csak dicsérni tudom.Az itt dolgozó óvónők és dajkák amit ezekért a gyerekekért tesznek igazán nagytürelemmel és szeretettel le a kalappal elöttük.Meg érdemlik a dícséretet!!!Senkit nem szeretnék kiemelni mert tényleg nagyszerűek és köszönöm nekik amit a két gyerkőcömért tettek.

Kislányunk idejár a logopédiai óvoda katica csoportjába. Meg vagyok az óvodával teljesen elégedve. Szeretem, hogy itt kislétszámú és tiszta csoportok vannak, szerintem ez a létszám pont ideális ahhoz, hogy minden kisgyerek kellő figyelmet kaphasson. Az óvónők, dajkák felkészültek, gyerekszeretőek. Itt nem gyerekmegőrzés, hanem valódi óvodai nevelés folyik. Kislányunk hamar megszokta, nagyon szereti és rengeteg mindent tanul ott. Még csak kiscsoportos de már rengeteg mondókát, éneket tud, illetve egyre önállóbb. Az ünnepeket nagyon jól szervezetten tartják, külön kiemelném, hogy már hetekkel előtte készülődnek rá a gyerekekkel pont, mint mi itthon. Sok változatos program is van. Pl. Noncsinak a kutyatárosok napja tetszett a legjobban :) az sem elhanyagolható, hogy helyben van egy csomó szolgáltatás, pl gyógytestnevelés, uszoda, illetve szűrés (fogászat, látás) így nem kell a gyermeket még külön, óvoda után fáradtan ezekre is hordani. Akinek a kisgyermeke rendszeres logopédiai ellátásra szorul azoknak nagyon jó szívvel tudom ezt az óvodát ajánlani. 

Az én kisfiam is ebben az intézményben kezdte meg az ovis életet. Csak pozitiv dolgokat tudok mondani mind az ovónők,mind a logopédusok illetve dadusok és más kisegítő dolgozók tekintetében. Szeretem,hogy önállóságra nevelik a gyerkőcöket, és hasonló elveket vallanak mint én szülőként. Ebben az intézményben a többi óvodához képest, jóval több fejlesztést kapnak a gyerekek, valamint jóval több foglalkozáson vesznek részt. Az egyik legjobb dolog,hogy gyakorlatilag minden ott dolgozó névszerint ismer minden gyereket és sok esetben még a szülőket is. Amit még imádok,hogy az én kicsi fiamat Mátét, nagyon szeretik itt a Katica csoportban. Ezer hála az összes itt dolgozónak a sok-sok türelemért, szeretetért amit kapunk!

A nagylányom Bogi is ebbe az oviba jár a Gomba csoportba. Amit nagyon szeretek , az az,ahogy látom,hogy a kiemelkedően sok foglalkozás, fejlesztés milyen pozitív változásokat hozott a lányom életébe. Szeretem az ovónénik,logopédus odaadó munkáját,amelyekkel olyan színvonalas műsorokat tanítanak a gyerekeknek,amellyel méltón képviselhetik az ovodát a rendezvényeken. Szeretem azt,hogy ha szülőként kudarcot vallok a nevelésben,ők ott állnak mellettem és bíztatnak,hogy igenis tovább mert helyes úton járok mégiscsak. Köszönöm Nekik,azt a türelmet,szeretetet amit a gyerekeknek adnak!

Nagyon kedvesek az óvónénik,a gyermekekkel és szülőkkel is!!!Mindenben segítenek.Gyönyörű,tiszta csoport szoba.A kisfiam az első perctől nagy örömmel megy be a Napocska csoprtba.Jobb ovit nem találhattunk volna :)

A kisfiam a Duráczky óvoda Katica csoportjába jár. Azt hiszem, a lehető legjobban döntöttem, amikor tavaly jelentkeztünk ebbe az oviba. Akkor még csak heti 2 órában logopédiai fejlesztő foglalkozásra jártunk az intézménybe, és már ott nagyon megszerettük Mariann nénit, a logopédusunkat. Ezer hála és köszönet, hogy ennyire szívvel-lélekkel végzi a munkáját! Tavaly év végén a Pillangó csoportban kezdett Botond, ahol két nagyon aranyos óvónéni szárnyai alá került. Az idei tanévben a picik a Katicában kezdtek, és elmondhatom, hogy az első naptól kezdve, azóta is, MINDEN EGYES NAP boldogan, örömmel szalad be a csoportba Botond, és a hétvégéken, szünetekben minden reggel megkérdezi: "Ugye ma már megyünk oviba?" - és mindezt nem azért, mert nem szeret itthon lenni. :) Csak egyszerűen Timi néni és Edit néni amolyan pótanyukája, azt hiszem. Ezúton is köszönöm nekik és az intézmény minden egyes dolgozójának, hogy sajátjuként szeretik és gondozzák a gyerekeket!

 

Az én lányom 3 éve jár ebbe az óvodába a Napocska csoporba és nagyon elégedett vagyok az óvonok odafigyelnek rájuk,sok foglalkozáson vesznek részt a gyerekek és ezáltal sokat fejlődnek!Van fejlesztési foglakozás is amelyik gyermeknek szüksége van rá és az is magas színvonalon műkődik!Én nagyon elégedett vagyok az óvodával ha újból kezdené a lányom az óvit akkor is ide iratnám be!

Azért szereti a leànyom az óvodáját mert egyénileg is sok foglalkozàson részt vehet,amióta oda jár a beszéde javult.Rengeteg óvodán kívüli foglalkozást biztosítanak neki.

Kisfiam bölcsőde után egy közeli óvodába irattam,ahol napi szinten az óvónők nem voltak épp toleránsak a megkésett beszédfejlődésü kisfiam iránt.A Duráczky óvodába irányítottak,ahol az évek során rengeteg szeretetet,toleranciát és elfogadást tanítottak és tanusítottak a kisfiam iránt.Minden reggel öröm nézni az arcát,amikor beszalad a napocska csoportba a barátaihoz.Rengeteget fejlődött a beszéde,s igényei szerinti fejlesztő foglalkozásokon vehet részt csoportosan vagy egyedül.S bár sok fejlesztő eszköz áll a rendelkezésre de talán én is segíthetek és így minden tőlem telhetőt megtegyek,hogy új eszközökhöz jutassam a gyerekeket.

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Halottak napja vagy Halloween?

Halottak napja vagy Halloween?

Halottak napja vagy Halloween? - Mit ünnepeljünk otthon a családdal, mit meséljünk az ünnepkörről gyerekeinknek? 
Ötletek vidám és finom Halloween ételek készítéséhez

Ötletek vidám és finom Halloween ételek készítéséhez

Szerencsére a Halloween az az ünnep, mikor a „minél rondább és gusztustalanabb, annál jobb és menőbb” a gyerekek között! Sütikészítős videóinkban igazán sok, kreatív és olcsó receptet és ötletet találtok!
VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

Pályázat típusa: gyerek-és diákpályázatKorosztály: 5-18 évesekBeküldési határidő: 2020. november 8.
Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin meséje tükröt tart elénk, hiszen a történetben szereplő patikában nem "gyógyszereket" lehet kapni. Te bemennél ide?
Ugrás az oldal tetejére