Jelenlegi hely

Nagycsaládok karácsonyát varázsoltuk szebbé!

Idén rekordszámú, 2644  szülő választott ajándékot 4755 gyermeknek az Imami oldalak országos karácsonyi játékában, mely idén harmadik alkalommal segítette a szülőket az ajándékozásban.

A játékhoz hagyományosan egy megyék közötti jótékonysági verseny is társul: amelyik megyéből a legtöbb szülő vesz részt a játékban, abba a megyébe kerülnek a partnerek jótékony célú felajánlásai.

Két éve állami gondoskodásban élő kisgyermekekhez, 2013-ban beteg gyermekekhez vittünk ajándékot, idén a nagycsaládot állítottuk középpontba,  hiszen ott, ahol 3, 4, 5, vagy akár több gyermek nevelkedik, az angyalkáknak is nehezebb a dolga.

2014-ben Baranya nyerte a megyék közti jótékonysági versenyt azzal, hogy közel 700 család vett részt a játékban, így a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület javaslatára varázsolhattuk szebbé  két pécsi nagycsalád (összesen 10 gyermek) karácsonyát.

A megajándékozott gyermekek karácsonyfája alá igazi újdonságok kerültek: népszerű társasjátékok, könyvek, készségfejlesztő-és építő játékok, baba, babahinta és más kellékek, több mint százezer forint értékben.

 

Az ajándékokat 2014. december 22-én adtuk át a családoknak:

 

Az ünnepélyes átadásról a Pécs TV 2014. december 22-ei PontMa című műsora és a Kossuth Rádió is tudósított.

További sajtómegjelenések:

Pécsiújság.hu

Pécsma.hu

A Pécsi Egyházmegye honlapja


A jótékony célú felajánlásokat az alábbi együttműködő partnerek biztosították:

Keller & Mayer

Ajándékcsomag a legújabb Keller és Mayer családi társasjátékokból

(Túl az Óperencián, Rumini – A szétszakadt térkép, Szép Álmokat)

Játéksziget

1 Geomag KOR Proteon Blatta és 1 Starfly- Csillagszárny baba

Tündéputtony

(1 db tündérputtony zöld babazsák 0-6 hós méretben, 1 db tündérputtony nyálkendő, 1 db tündérputtony mosható pelenkázó alátét, 1 db tündérputtony címkés rongyi)

Keddshop

(Bogyó és Babóca 1. DVD, Mazsola és Tádé mesekönyv, Crayola mini lemosható vastag filctoll 14 db-os, Kisvakond bögre, Bogyó és Babóca matrica, Babóca vagy Bogyó plüssbaba)

Katica.hu

Pinokkió mese puzzle, Katicabogaras játék, Abakusz számoló,

Reflexshop

1db Bilibo, 1db Intelligens Gyurma, 1db Aqua Dragons

Adamo

1 db Adamo bébihinta tartozékokkal

Titoktündér

A teljes Titoktündér könyvsorozat

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Adventi kiállítás Monor főterén, ahogy még nem láthattad - nézd meg te is!

Adventi kiállítás Monor főterén, ahogy még nem láthattad - nézd meg te is!

Kruchió László dekoratőr idén 13. alkalommal készítette el Adventi kiállítását, amit évről évre vár szinte az egész város. Egy mesevilágba csöppenünk a kiállítást körbejárva, lélekben is készülve a karácsonyra.A város főtere megtelik játékossággal és a várakozásra való felkészüléssel. November 29 – december 13-ig látogatható a szabadtéri kiállítás Monor központjában, a Szent István téren.
Különleges adventi naptárak a világból

Különleges adventi naptárak a világból

Kezdődik az ünnepi visszaszámlálás, az adventi kalendáriumok ablakai fokozatosan feltárulnak. De nem csak a gyerekszobákban találhatóak, hanem több helyen a városok utcáin is elkápráztatják az embereket.
5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

Itt van a csúnya, sötét november, és vele együtt a hajlam a búskomorságra, letargiára, depresszióra, amit csak súlyosbít az újra támadásba lendült vírus okozta emberpróbáló helyzet, mely még a reményt hozó, közelgő advent fényeire is árnyékot vethet. Itt az idő felvenni a kesztyűt, mielőtt túl mélyre süllyedünk!
Adventi koszorú-pánik - tippek,ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik: tippek, ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik? Jogosnak tűnik az első adventi vasárnap előtt. Gyors megoldások, ihletadó fotók... gyere, szemezgess, még van időd vasárnapig!
Ugrás az oldal tetejére