Jelenlegi hely

Játékra fel:Karácsonyi dekorációs ötletek

Karácsonykor ünnepi díszekbe öltözik szinte az egész világ: fel van díszítve a városunk, a bevásárló központjaink, a TV csatornák lassan elkezdik sugározni a karácsonyi filmeket. Nyakunkon az ajándékok beszerzése, készítése is.

 Eközben azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy mennyit jelent, ha az egész lakásunkat karácsonyi dísszel dekoráljuk, hiszen ezzel nagyban tudjuk emelni az ünnep hangulatát. A Játékra fel ehhez gyűjtött most Nektek ötleteket.

 

1. Illatok bűvöletében

A karácsonyi dekoráció gyakori részei a gyertyák és a fahéj. Ez az ötlet a kettőt kombinálja. Nincs is másra szükségetek, csak egy gyertyára, egy madzagra, illetve néhány fahéj rúdra. Fogjátok a gyertyákat és helyezzétek rá egy tányérra, majd rakjátok körbe a fahéj rudakkal, végül egy natúr színű madzaggal tekerjétek körbe a közepén. Forrás

 

2. Faág és sok-sok dísz, de mégsem karácsonyfa…

Ha sétáltok a szabadban, remek móka lehet ehhez a gyönyörű dekorációhoz alapanyagot gyűjteni a gyerekekkel. Először is vegyetek alapanyagként egy vastag faágat és jó erős ragasztóval erősítsétek hozzá a vékonyabb faágakat, amit szalagokkal még stabilabbá tehettek. Száradás után elkezdhetitek a díszítést képeslapokkal, emlékekkel, díszekkel, stb. Tipp: akár adventi naptárként is tudjátok használni, csak akkor használjatok kis zsákokat vagy borítékokat. Forrás

 

3. Hópelyhek a falon?

Spatulák vagy gondosan elcsomagolt jégkrémes pálcikák befestésével gyönyörű díszek kerülhetnek a falra. Amíg kialakul a végleges forma, a szorgos gyerekkezek is a segítségetekre lehetnek. Mi kellhet még hozzá? Ragasztó, damil, szalag. Tipp: Ha van ragasztó pisztolyotok, az megkönnyíti a munkátok. További hópelyhes ötleteket itt találtok!

 

4. Karácsonyi felirat

Sok országban divatos, ha a lakás centrumában szalagra kötött szavakat helyeznek el karácsonykor dekorációként. Miért ne lehetne nálatok is? A betűkből alkothattok a karácsonyhoz kapcsolódó szavakat, mint öröm, szeretet, vagy akár a gyerkőc neve. A betűk megalkotásának módja szinte nem ismer határokat. Legegyszerűbb, ha egy A5-ös lapra rárajzoljátok a betűket, lehetőség szerint minél díszesebben vagy színesebben, majd helyezzétek ezt karácsonyi mintás vagy a szoba hangulatához illő mintás papírra. Végül már csak a kiválasztott helyre történő felfüggesztés maradt hátra. Forrás

 

További ötletekért, nyereményjátékokért keresd fel a Játékra fel oldalt!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Adventi kiállítás Monor főterén, ahogy még nem láthattad - nézd meg te is!

Adventi kiállítás Monor főterén, ahogy még nem láthattad - nézd meg te is!

Kruchió László dekoratőr idén 13. alkalommal készítette el Adventi kiállítását, amit évről évre vár szinte az egész város. Egy mesevilágba csöppenünk a kiállítást körbejárva, lélekben is készülve a karácsonyra.A város főtere megtelik játékossággal és a várakozásra való felkészüléssel. November 29 – december 13-ig látogatható a szabadtéri kiállítás Monor központjában, a Szent István téren.
Különleges adventi naptárak a világból

Különleges adventi naptárak a világból

Kezdődik az ünnepi visszaszámlálás, az adventi kalendáriumok ablakai fokozatosan feltárulnak. De nem csak a gyerekszobákban találhatóak, hanem több helyen a városok utcáin is elkápráztatják az embereket.
5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

Itt van a csúnya, sötét november, és vele együtt a hajlam a búskomorságra, letargiára, depresszióra, amit csak súlyosbít az újra támadásba lendült vírus okozta emberpróbáló helyzet, mely még a reményt hozó, közelgő advent fényeire is árnyékot vethet. Itt az idő felvenni a kesztyűt, mielőtt túl mélyre süllyedünk!
Adventi koszorú-pánik - tippek,ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik: tippek, ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik? Jogosnak tűnik az első adventi vasárnap előtt. Gyors megoldások, ihletadó fotók... gyere, szemezgess, még van időd vasárnapig!
Ugrás az oldal tetejére