Jelenlegi hely

Kaposvári Különóra körkép 2018/2019

Célunk, hogy segítsünk benneteket a gyerkőc érdeklődésének és képességeinek leginkább megfelelő szabadidős tevékenység kiválasztásában, legyen szó:

  • sportról,
  • táncról
  • idegen nyelvről,
  • kézművességről,
  • színjátszásról,
  • képességfejlesztésről,
  • iskolai felzárkózásról, vagy
  • bármilyen más szabadidős tevékenységről.

A körképet folyamatosan bővítjük: nézz vissza később is!

Baba-mama programok

Programozás

Képességfejlesztés

Torna, jóga

Idegen nyelv

Tánc, néptánc

Úszás, vizes sportok

 


Baba-mama programok

 

Csiri-biri zenés mozgásfejlesztő babatorna

A Csiri-biri mozgásfejlesztő torna egy olyan 40 perces dalolós, mondókázós, örömteli foglalkozás, ahol gyermeked a hétköznapitól eltérő mozgásformákkal és mozgásfejlesztő eszközökkel ismerkedhet meg.

A foglalkozások közkedvelt és elmaradhatatlan kelléke az ejtőernyő, melynek használatával a gyerekek közel kerülhetnek egymáshoz, közösen hajthatnak végre gyakorlatokat, valamint a szülők segítségével gurulhatnak, hintázhatnak benne.

Korcsoport: 1 - 3 éves korig

Foglalkozásokról érdeklődni:
Németh Katalin 30/ 916 0870

www.csiri-biri.hu


Baba-Mama Klub a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárban

A szülők gyermekeikkel ingyenes fejlesztő foglalkozásokon vehetnek részt hétfőnként, 10 órától a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár gyermekkönyvtárában, Béres Erika vezényletével. A program félórás, amely minden alkalommal, mesével zárul. Előtte és utána lehetőség nyílik a szabad játékra, beszélgetésre.

Korcsoport: 3 hónapostól 3 éves korig

www.bereserika.hu


Programozás
 

Logiscool – Élmény, alkotás, programozás

A gyerekeknek természetes, hogy számítógépet, tabletet, okostelefont használnak. Itt a lehetőség, hogy olyan módon tanulják meg használni, ami egész életükre pozitív hatással lesz.

5 érv amiért érdemes a programozással már 8-14 éves korban a Logiscool egyedülálló, saját oktatási rendszerében foglalkozni.
- Digitális írástudás: A digitális írástudás egyre inkább a 21. század alapkövetelményévé válik, diákjaink nem csak passzív befogadóként használják a számítástechnikai eszközöket, hanem aktívan alakítják is őket.
- Algoritmikus gondolkodás: Diákjaink megtanulnak logikusan gondolkodni, fejlődik a problémamegoldó képességük, kiválóan átlátnak folyamatokat és még az iskolai eredményeik is javulhatnak.
Kreativitás: Diákjaink élményalapú oktatási módszerünkkel, játszva tanulnak programozni. Teret adunk a kreativitásuknak, programozás közben alkotnak, azt csinálják, amit a tapasztalatok alapján igazán szeretnek.
Menő dolog: Nálunk saját számítógépes játékokat, animációkat, klassz applikációkat lehet készíteni, robotokat lehet programozni.
Karrierlehetőség: Valószínűleg nem lesz minden diákunkból programozó, a megszerzett tudást szinte bármely munkaterületen tudja majd hasznosítani felnőtt korában.

Cím: 7400 Kaposvár, Bajcsy Zsilinszky utca 10. (Kaposvári Egyetem, Művészeti kar, régi Tanítóképző Főiskola épülete.)

Jelentkezéswww.logiscool.com

Telefon: 70/670-9199


Képességfejlesztés
 

 

Iskolába készülök​

A szülők többsége azt szeretné, hogy gyermeke birtokában legyen mindazoknak a készségeknek és tudásnak, amelyek a sikeres iskolakezdéshez szükségesek. Ám a csoportos óvodai felkészítés, még ha az óvodapedagógus egyéni fejlesztést is alkalmaz, nem biztos, hogy elegendő a gyermek magabiztos tudásának kialakításához. 

Az iskola-előkészítés egyéni foglalkozás keretében egy életre meghatározza a gyermek tanuláshoz való viszonyát.

Azzal, hogy ezeken a foglalkozásokon nincs semmiféle elvárás, nyomás, nincs dorgálás az esetleges tévedések miatt, a gyermek a tanulást, mint kellemes tevékenységet ismeri meg. Azt is megtapasztalja, hogy a nehézségek elől nem megfutamodni kell, hanem keresni kell a megoldást, és kitartó munkával megszületik a jó eredmény. 

Az egyéni fejlesztés 3 részből áll,

minden rész 8-10 foglalkozásból (45perc), attól függ, milyen tempóban sikerül haladnunk, úgy, hogy minden területet jól átnézzünk :) és attól is függ hogy egyéni vagy kiscsoportos az óra!

A foglalkozásokat Takács Amarilla, diplomás óvodapedagógus és ovisfejlesztő vezeti.

Díjak:
Egyéni foglalkozás: 3000Ft
2 fős foglalkozás 2000 Ft/ gyerek
3 fős foglalkozás 1500 Ft/ gyerek

Facebook oldalunk:
https://www.facebook.com/Iskol%C3%A1ba-k%C3%A9sz%C3%BCl%C3%B6k-1861595827294333/?modal=admin_todo_tour

Telefonszám: +36 20 259 9113

Email: sulielokeszites@gmail.com


Tanulás Könnyítő Program​

A Tanulás Könnyítő Program olyan innovatív oktatási program, amely nem az oktatás problémáiról, hanem a tanulás öröméről szól. A Tanulás Könnyítő Programon a gyerekek a sikeres, boldog életre készülnek, ahol öröm a tanulás! 

A Tanulás Könnyítő Program alapelve:

  • minden gyermek tanulás iránti kíváncsiságát, lelkesedését megőrizze, tanulási motivációját fejlessze;
  • kialakítsa a tanulással kapcsolatos Flow-élményt, hogy egy életen át öröm legyen a tanulás;
  • segítse a gyerekek tehetségét kibontakoztatni, hogy kreatívan gondolkodó, alkotó felnőttekké váljanak!

Mert boldog gyerekekből lesznek a sikeres felnőttek!

Korcsoport: középsősök, nagycsoportosok, kisiskolások

Vadvirág Alapítvány
7400 Kaposvár, Németh István fasor 27.      
Telefon: 20 920 6158 

TKP Központ
7400 Kaposvár, Fő u.57.
Tel.:20 279 10 85
tkp@vadviragalapitvany.hu  


Iskola-előkészítő program nagycsoportosoknak

Azoknak az iskolába készülő nagycsoportosoknak ajánljuk, akik ebéd után is aktívak, és a szülők szeretnék, hogy hasznosan töltsék a délutánokat, munka után már mehessenek a gyerekekért, hogy együtt tölthessék a délután visszalévő részét, ne estébe nyúló programokkal terheljük a gyerekeket. 

A gyermekek szállításában is segítünk, akár oviból hozzánk, akár haza.

Tervezett program kedd-szerda-csütörtök: 

  • 13.30 – 14.00     érkezés, ráhangolódás a délutáni foglalkozásokra
  • 14.00 – 14.50     iskola-előkészítő a sakkjátszótér komplex képességfejlesztő programmal
  • 14.50 – 15.20     szünet, uzsonna, mozgás, szabadjáték
  • 15.20 – 16.00     angol, társasjátékok és torna formájában

Felkészítés az iskolai életre és a digitális kor kihívásaira, problémamegoldó készség, kreativitás és logikus gondolkodás fejlesztése a cél a program által.

Érdeklődés a 30/ 916 0870-es telefonszámon vagy az info@happyenglish.hu címen

www.happyenglish.hu


Látható hangok program Béres Erikával
 

A "Látható hangok" pedagógiai program a gyermek zenei elemekhez köthető tevékenységét használja fel a személyiségfejlesztés fontos eszközeként.

A kisgyermekek - életkoruknak megfelelő, játékos formában gyakorolják a hangok tulajdonságait, a zene átélését, esztétikai megértését. Az intenzív és sokoldalú gyakorlás a hangok tulajdonságainak elemzésével, a ritmus és a hang-jel kapcsolat tudatos kiépítésével hozzájárul az írási-olvasási érettséghez.

A komplex esztétikai megoldások a kommunikációs technika más területeit is fejlesztik: a dramatizálás és párbeszédes játékok, helyzetimprovizációk, hangutánzó játékok a nyelvi kifejezés finomításában segítenek. A tánccal, mozgással kifejezhető zenei szemelvények aktivizálják a gyermek testének egészét, érzelmi reakciókat és együttműködést serkentenek a csoportban. Különösen eredményes a program a tanulási nehézségekkel küzdők felzárkóztatásában.

Kicsiknek (8 hónapostól 3 éves korig): 40-45 perc heti egy alkalommal délelőtt és délután

Nagyoknak (3-8 éves korig): 50 perc heti egy alkalommal ovi után

Helyszín: Kaposvár, Ady E. utca 2.

www.bereserika.hu


Kölyökmúzeum
 

Mi a menete?

Általában egy rövid diavetítéssel és kiállítás megtekintéssel kezdődik minden alkalom, amit manuális foglalkozás követ. A foglalkozás során nem csak a gyerekek kapcsolódnak be a munkába, a szülők is aktívan részt vesznek benne.

Mi a téma?

Mindig változó, adott évszakhoz, népszokáshoz, időszaki kiállításhoz lehet kötni a Kölyök Múzeumot.

Helyszín: a Fő utca 10-es épület Xántus János terme.

További információ:

www.smmi.hu vagy a Múzeum Facebook oldalán


Torna, jóga​

 

Ritmikus gimnasztika oktatás

A legnőiesebb olimpiai sportág, mely 1984 óta szerepel az olimpiák műsorán. Egyéni és csapat versenyszámok léteznek, a csapatok 5 fősek lehetnek, illetve diákolimpiákon, szabadidős versenyeken ettől eltérően 2-8 fős gyakorlatokat is be lehet mutatni. A kisebbek még csak szabad gyakorlattal lépnek szőnyegre, a nagyobbak kéziszerekkel, melyek: a kötél, karika, labda, buzogány és szalag. A sportág ötvözi a gimnasztika, a tánc, a balett, az akrobatika elemeit is, és még ehhez jönnek a kéziszerek, melyek további koordinációs készséget igényelnek, a lazaság, rugalmasság, erő, dinamika mellett.

Kaposváron 30 éve folyik ritmikus gimnasztika oktatás. A Kaposvári Egyetemhez tartozó Lovasakadémia SC (LSC) RG szakosztálya évek óta dinamikusan fejlődik, a legeredményesebb somogyi egyesület, a vidéki klubbok közül a 2.legeredményesebb. 60-70 kis-nagylánnyal foglalkoznak, a kisebbek heti 2x, a nagyobbak heti 3-5x edzenek.

A képzések helyszínei:
2014-2010-ben született: RG csarnok, H és Sze 17.00-18.00
2009 és idősebb: Bajcsy utcai terem K és Cs 16.30-18.00

Érdeklődni:
Dr Balogh Orsolya: balogh.orsi.rg@gmail.com  30/ 2728343
Oláh Dóra: 30/ 4793979

További információ: LSC RG Nagyatád-Kaposvár Facebook oldal

 


Idegen nyelv
 

Happy English - angoloktatás gyermekeknek​

  • 1-3 éves korosztály, akik szülővel együtt szeretnének részt venni heti rendszerességgel egy jó hangulatú, angol nyelvű zenés, mozgásos foglalkozáson. Egy közös program, megszokott arcokkal, megszokott kedvenc játékokkal, dalokkal. Egy külön blokkban mozgásfejlesztő tornaeszközeink használatával kiegészítve, angol nyelvű utasításokra és dalok hallgatása közben.
  • 4-7 éves korosztály, akik már jártak korábban, vagy teljesen kezdők. Bevezetjük őket az angol nyelv birodalmába játékokon, tornagyakorlatokon, dalokon keresztül. Garantáltan elfáradnak a változatos, sok mozgással kombinált foglalkozáson.
  • Kezdő kisiskolásoknak, mielőtt elkezdenék élesben tanulni az angolt az iskolában. 
  • Haladó kisiskolások, akik az iskolai angol kiegészítéseként szeretnének más formában az angol nyelvvel foglalkozni. Az alacsony létszámú csoportok miatt van idő mindenkire, van idő játszani, énekelni.
  • Felsősöknek, az iskolai angol kiegészítéseként a hallás utáni megértésre és a beszédre fektetve a hangsúlyt élvezetes módon.
  • Felsős kezdőknek, akik második idegen nyelvként szeretnék tanulni az angolt.
  • Magántanulóknak, akik egyéni tehetséggondozást vagy felzárkóztatást igényelnek.

Happy English Gyereknyelviskola
Kaposvár, Ezredév u. 22.

Németh Katalin 30/916-0870

www.happyenglish.hu


Dora's House - English for Children

Angol kuckó gyerekeknek, ahol az angol nemcsak cél, hanem a kommunikáció nyelve is!
Mesék, dalok, mondókák angolul.

Korcsoport: 0-10 év

Zvara Dóra
Telefon:
+36 30 555 0636​
Helyszín: ​Kaposvár, Petőfi u. 33. fszt. 1.

Email: dora@dorashouse.hu
Facebook: facebook.com/Dorashouse.hu
www.dorashouse.hu

 


Tánc, néptánc​
 

Így tedd rá! néptánc foglalkozás​

Az Így tedd rá program célja hogy játékos formában a hagyományos népi játékok, mondókák, kör és ügyességi, játékok, ugróiskolák, és mozgásra késztető egyszerű játékok segítségével, fejlesztjük a gyermekek mozgáskészségét, ezáltal  észrevétlenül sajátítjuk el a magyar néptánc egy- egy motívumait.

Közben nagyban fejlődik a mozgáskoordináció, térbeli mozgás, térérzékelés a játékkészség, a ritmika, a zenei hallás, de hatással van a szociális készségekre is.

Korcsoport: 2-6 éves gyermekek részére.

Foglalkozávezető: Dr. Weiszné Ambrus Veronika

Facebook csoport: Így tedd rá! Vera nénivel

További információ itt!


Ametiszt Tánc és Sport Egyesület

Az Ametiszt Tánc-Sport Egyesület lehetőséget biztosít minden mozogni vágyó gyermeknek és felnőttnek. 

Óvodás korú gyermekek az életkoruknak megfelelő, játékos formában sajátítják el a különböző táncokat. Ismerkednek a zenével, a ritmusokkal, miközben észre sem veszik, hogy különböző gyakorlatokat, táncos figurákat, mozdulatsorokat tanulnak meg. A zene, a tánc és az ének meghatározó a művészetben. A zenét színesíti a tánc, a tánc és az ének pedig elmeséli a történetet. Az intenzív és sokoldalú mozgásforma fejleszti a koncentráló és logikai készségüket.

Az iskoláskorú gyermekek választási lehetőséget kapnak hobbi vagy a kemény versenytánc sportolására. Hobbi szinten lehetőség nyílik az edzések látogatására, fellépésekre és tánciskolás versenyekre, esetleg iskolai rendezvényeken való bemutatókra.

A versenyzők komoly háttérrel és támogatással eljuthatnak világ- és Európa bajnokságokra is.

Felnőtteknél közkedvelt az esküvős táncok tanulása. Azokat a párokat várjuk sok szeretettel, akik egy maradandó élménnyel szeretnének gazdagodni életük hátralevő részére.

A senior tánccsoportunk több megmérettetést is maga mögött tudva nagy odaadással és szeretetettel versenyez, példamutatással szolgálva a fiatal generáció számára. Tanáraink felkészültek több féle stílus betanítására is. 

Elérhetőségeink:
Simonyi- Hornyák Hajnalka
Tel: 30/2063616
e-mail: ametisztkaposvar@gmail.com
www.ametisztkaposvar.hu

Edzések időpontjai:

Az óvodásokat öt éves kortól várjuk! Hétfőn- és szerdán, 16:30-tól.  
Haladó lányokat formációs tánchoz: kedd, csütörtök: 16:30
Páros edzések: hétfő, szerda, péntek: 16:30-tól.

Helyszín: 7400, Kaposvár, Vasvári Pál utca 1.


Ovistánc

"Takács Amarilla vagyok. Óvónőként végeztem a Kaposvári Egyetem CSVM Pedagógiai Főiskolai karán. Imádom a kicsiket! :) 
3 éves korom óta tornázom és táncolok. A tánc az életem! Rengeteg versenyen vettem részt, és nagyon sok fellépés van mögöttem. Később tánc-sportedző lettem, majd gyerek művészi tornát tanultam Budapesten. Szeretném tudásomat és a tánc élvezetét átadni a legfiatalabb korosztálynak. A táncosokkal mesezenékre csinálunk koreográfiákat. A táncokban megtalálhatók látványtánc, társastánc, balett, művészi torna elemek is, és sok játékos mozdulat :)"

A kicsiket 3 éves kortól Ovistáncra várjuk: 

Ovistánc facebook oldal

A kisiskolásokat 6 éves kortól Látványtáncra: 

Takács Amarilla Táncstúdió facebook oldal

Elérhetőségek

Telefonszám:+36 20 259 9113

Email: takacsamarillatancstudio@gmail.com


Úszás, vizes sportok​
 

Úszás, gyógyúszás, úszóedzések a Vadvirág Alapítványnál​

A Vadvirág Alapítvány mindenkit vár a foglalkozásaira, kicsiktől a nagyokig.

Miért jó náluk úszni?

  • Gyerekbarát, és egyben hatékony a módszerük
  • Szakmailag és pedagógiailag is magasak az elvárásaik az oktatóik felé. Magasan képzettek és folyamatosan tanulnak ők is
  • Szakmai vezetésük kidolgozta a vízi foglalkozások tematikáját
  • 0-18 éves korig lehet hozzájuk menni, azaz mindig van folytatás
  • A csoportok között évközben is van átjárhatóság, vagyis ha a gyermek gyorsabban fejlődik, átmehet más csoportba
  • Gazdag eszközparkuk van
  • Figyelnek a gyerekek szükségleteire és tudják, hogy a számukra legjobb módszerrel eljuttatják á-ból b-be, mert céljuk az, hogy biztos úszástudása legyen, szeresse a vizet és kialakuljon az igénye a rendszeres mozgásra
  • Versenyezni vágyó gyerekeknek a Vadvirágon belül és azon kívül is biztosítanak lehetőséget a megmérettetésre
  • 20 év alatt több ezer gyermek tanult már meg náluk úszni
  • TB-támogatás és útiköltségtérítés igénybe vehető jogosultság esetén

További információ:
Babaúszás
Úszás, gyógyúszás


Neuro-hidroterápia​

Korosztály: 0-5 hónapos korig.

Tel.: 0630/3028440

 

 

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére