Jelenlegi hely

VI. Kaposvárimami Családi-és Információs Nap - Gazdálkodj okosan az időddel!

A Kaposvárimami Egyesület 2019. március 9-én, szombaton hatodik alkalommal rendezi meg Családi- és Információs Napját a kaposvári Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárban.

Az idei program középpontjában a munkavégző nők, a munka – és a család összeegyeztetése, a hatékony női időgazdálkodás áll.

Számos kutatás, és a tapasztalat is bizonyítja, hogy a család fő összetartó ereje az ANYA. A nők életében a hatékony szervezés, időgazdálkodás kulcskérdés, kihat a család egészének életére, saját önértékelésére, kézzelfogható eredményeire, sőt, gyerekeik sikerére, tanulmányaira is.


Részletes program
 

10.00 Teveliné Horváth Melinda pszichológus, life coach - Gyermeknevelés az idő szorításában
 

Teveliné Horváth Melinda okleveles pszichológus, pedagógus, terápiás kutya felvezető és life coach vagyok.
Életszemléletemet jól tükrözik Thomas Gordon szavai: „Az elfogadás olyan, mint a termékeny talaj, ami lehetőséget ad az apró mag számára, hogy azzá a virággá váljon, amivé fejlődni képes.”
Ez az attitűd és a gyermekek szeretete vezetett el elsőként a pedagógusi pályához, ahol több mint egy évtizeden át gyűjtöttem a tapasztalatokat. A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán szereztem pszichológusi diplomámat, azóta iskolapszichológusként tevékenykedem Kaposváron, általános- és középiskolákban egyaránt.
Elsősorban a gyermek támogatása, érdekeinek figyelembe vétele vezérel munkámban, amelyhez elengedhetetlen a szülőkkel való hatékony együttműködés is. Szemléletem megoldásfókuszú, a hatékony segítségnyújtás motivál.
Hiszem, hogy a kutyák teszik teljessé életünket, s ezt a szenvedélyemet pszichológusi munkámmal ötvözve egy terápiás kutya büszke gazdája is vagyok. Rendkívüli lehetőségeket jelenthet az állatasszisztált terápia alkalmazása a pszichológiai munka során.
„Gyermeknevelés az idő szorításában” című előadásomban beszélni fogok az idő szerepéről és érzékeléséről életünkben, arról, hogy hogyan nyerhetünk több időt a hétköznapokban, s miként használhatjuk ezt fel hatékonyabban, megoldásközpontúan a gyermeknevelés során.

Szeretettel várok minden érdeklődőt!

https://www.facebook.com/tevelinemelinda/
 

11.00 Garai Orsi: Anyaidő - egyensúlyban a szerepek közt
 

Emlékszel még milyen volt az Édesanyád egy napja? Hányszor láttad őt dolgozni, tevékenykedni, és hányszor láttad pihenni, szórakozni, örülni? Hányszor láttad őt mosolyogni, és boldogan jelen lenni, a pillanatot megélni, örülni?
Milyen tanításokra, mondatokra, bölcsességekre emlékszel Tőle? Mit tanított ő Neked szavak nélkül?
Mit másolsz az életéből, mennyire hasonlítasz rá? És mit gondolsz, ha a Te csemetéd Téged másol majd, mennyire lesz boldog? Mennyire hisz abban, hogy van ereje és lehetősége alakítani az életét? Te mit tanítasz Neki?
Hiszem, - Adamis Anna gondolatát, - hogy arra születtünk, hogy boldogok legyünk. Hiszem, hogy az életünk tele van örömforrásokkal, amit egy kis tudatosággal bárhol megtalálhatunk, és hiszem, hogy szülői felelősségem ezt megmutatni, megtanítani a gyerekeimnek is.
Üres tányérból nem lehet etetni. Igaz? 
Persze hogy igaz, még sem volt könnyű megértenem, hogy csak annyit adhatok, amennyi bennem van. Hogy ha azt akarom, hogy a gyermekem boldog legyen, akkor nekem is annak „kell” lennem, hiszen a „tettek beszélnek” . Hogy érte is fontos olyan életet élnem, amit másolhat majd, mert a példa nevel.
Önismereti utam során megkerestem, megfogalmaztam a számomra fontos értékeket, ami a napi döntéseimben segít. Így például azt is, hogy fontos vagyok magamnak. Legalább annyira mint a csemetéim. Hogy nem csak jogom, de egyenesen „kötelességem” jól érezni magam, egészségesnek és kiegyensúlyozottnak lennem. Hogy amikor törődöm magammal, akkor legalább annyit adok Neki is, mint magamnak. Hogy az én-idő, nem szitokszó.
Coachként, inspirátorként, abban támogatom a hozzám fordulókat, hogy megtalálják a legjobb Önmagukat, hogy örömteli kiteljesedett életet éljenek! Mert a boldog ember kisugárzása az egész környezetét beragyogja. Találd meg, mi az, ami örömet okoz, ami boldoggá tesz! Magadért, és a családodért!

Gyere beszélgessünk erről a Családi napon! Tarts velünk! Én ott leszek: Garai Orsi life és vállalkozói coach
Ha szeretnél jobban megismerni, megtalálsz itt: https://www.facebook.com/GaraiOrsolyaCoach/
Örömkereső Facebook csoportomban: https://www.facebook.com/groups/470268560099785/ 
és businessel foglalkozó honlapomon:  http://gocoaching.hu/
 

13.30 Tóth Cecília (Zezil)  Tervező napló-összhangban magaddal  
 

Kreatív határidőnapló készítő workshop

A Zezil – kreatív idő tervezés oldal szerkesztője és oktatója, a funkcionális tervezés terjesztője és a magyar Bullet Journal közösség segítője vagyok.

Kezdetben a feladataim rendszerezettebb kezelésére kezdtem magamnak tervező naplót készíteni. Két kislány Anyukájaként elengedhetetlenné vált számomra, hogy leírva lássam a terveimet és az előttem álló feladatokat. Aztán tudatosult bennem, hogy a füzetme nem csak a jobb kezem, hanem a hobbim is egyben. Nem csak az életem megszervezésében segíti, hanem önmagam megismerésében, a jövőképem alakításában. 

Több évnyi témában való kutatás után is hiszek abban, hogy nincsenek sablonmegoldások, hanem személyre szabott rendszerek vannak. Rendszerszemléletű gondolkodásmódommal segítekmegtalálni az egyéni utakat a tervező naplók világába. Az oldalamon a saját gondolataimmal egészítem ki a Bullet Journal rendszerét, osztom meg a saját tapasztalataimat, segítek az időtervezésben és a funkcionális tervezésben. Fontosnak tartom, hogy minél többen ismerjék fel a tervező naplóban rejlő lehetőségeket, hiszen nem csak az életünkre van pozitív hatással, hanem önmagunkkal is összhangba kerülhetünk általa. 

A kreatív határidőnaplóról bővebben itt olvashatsz: "Ha nincs eszed, legyen noteszed", avagy mi is az a kreatív tervezőnapló

Zezil – kreatív idő tervezés: https://www.zezil.hu/ 
Facebook oldal: https://www.facebook.com/zezilhu/


>>> Jelentkezem a kreatív határidőnapló készítő workshopra! <<<

 

Kísérő programok
 

10.15 Cini-cini muzsika: verses, dalos móka babának-mamának! 

A foglakozásunk célja a 0-3 éves korú kisgyermekek komplex személyiségfejlesztése a zene, a dal, énekes játék, ritmusjátékok eszközeivel. A 30 perces foglalkozás során a kicsinyek az édesanyjuk közelségében zenei, mozgásos és esztétikai élményekhez jutnak, mely nagy mértékben hozzájárul érzelmi, testi, lelki fejlődésükhöz.


11.00 Csiri-biri torna Németh Katival

Dalolós, mondókázós, örömteli foglalkozás, ahol gyermekek a hétköznapitól eltérő mozgásformákkal és mozgásfejlesztő eszközökkel ismerkednek meg. Elmaradhatatlan kelléke az ejtőernyő, melynek használatával a gyerekek közel kerülhetnek egymáshoz, közösen hajthatnak végre gyakorlatokat.
 

15.30 Kedvenc időtöltésem anyával című rajzversenyünk kiállításának megnyitója és eredményhirdetése
 

15.45 Magic Show-Edina Varázslatos Világa - bűvészműsor

Nagyon szeretek ámulatba ejteni másokat, szeretem a csillogó szemeket, mosolygó arcokat. Ez a műfaj remek eszköz ehhez. Kicsik, nagyok kedvelik.
Kizökkentelek a hétköznapokból és elviszlek a képzelet világába, ahol egy időre átélheted a csodát! Én már 4. éve élvezem ezt. Most Te is megtapasztalhatod...!

 

 

 


16.30  I.Z.É. gyerekzenekar 
 

Amikor a húrok közé csapunk, a gyerekek hamar elkapják a fonalat. Elég egy refrén, hogy “Táncolj, mint egy ősember”, és máris együtt ugrálunk, mint sok kis barlanglakó. A lurkók szájtátva hallgatják, hogy “Viszket a háta a T-rexnek”, és csak azért bömböl, mert pici kezeivel nem éri el. Amikor pedig a fényekkel, ködgéppel megtámogatott “UFO hasít az égen át” refrént énekeljük, együtt kémleljük az égen messziről jött barátainkat – beltéri koncerten ugyanúgy, hiszen a gyermeki fantáziának ez nem probléma. :) Kalandozunk az Óperenciás tengeren túlra “Repülő szőnyegen”, visszafelé pedig akár vonnattal “Ziki-zakatolunk”, ha úgy tartja kedvünk. 
Műsorunk egy élőzenés, interaktív koncert jellegű program gyerekeknek, ahol bőven van lehetőség mozogni, táncolni, énekelni, nevetni, hangszerrel ismerkedni és új dalokat tanulni.


A rendezvény teljes ideje alatt:

  • ingyenes, profi fotózás a Photo Emporiotól
  • játszóház és gyermekfelügyelet a Szent Margit Katolikus óvoda önkéntes pedagógusaival

 

A "Kedvenc időtöltésem Anyával” című rajzversenyünkre március 1-ig várjuk a rajzokat!

Részletek a plakátra kattintva!

 

Mindenkit szeretettel várunk!

 

A program a Kaposvárimami Egyesület szervezésében, a Nemzeti Együttműködési Alap, az Emberi Erőforrás Támoagatáskezelő és a Miniszterelnökség támogatásával valósul meg.

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!