Jelenlegi hely

Gazdálkodj okosan az időddel! - Kaposvárimami Családi Nap összefoglaló

Az idei programunk középpontjában a munkavégző nők, a munka – és a család összeegyeztetése, a hatékony női időgazdálkodás állt. 
Számos kutatás, és a tapasztalat is bizonyítja, hogy a család fő összetartó ereje az ANYA. A nők életében a hatékony szervezés, időgazdálkodás kulcskérdés, kihat a család egészének életére, saját önértékelésére, kézzelfogható eredményeire, sőt, gyerekeik sikerére, tanulmányaira is.

Az VI. Kaposvárimami Információs és Családi Nap „NŐI IDŐGAZDÁLKODÁS - MUNKA ÉS CSALÁD” című rendezvényünkön hatékony időgazdálkodás módszereivel és eszközeivel (célok és feladatok egyeztetése, napi életszervezés, munkabeosztás, prioritások meghatározása, fókuszálás, stb) ismertettük meg az édesanyákat, az elméleti ismereteken túl, a gyakorlati foglalkozáson is részt vehettek.

Teveliné Horváth Melinda pszichológus, life coach - Gyermeknevelés az idő szorításában című előadásán megtudhattuk hogyan nyerhetünk időt a hétköznapokban, hogy mi a legnagyobb stresszfaktor az életünkben. Megismerkedhettünk a hatékony, helyes időbeosztással, módszerekkel, valamint hogy milyen hibákat követünk el az időbeosztásunk terén és ezeket hogyan tudjuk kiküszöbölni.

Időpajzsokat is megismerhettünk, vagyis időnyerő tippeket kaptunk, melyeket majd tudunk alkalmazni életünkben.

A gyerekekkel képzett óvodapedagógusok foglalkoztak - kikapcsolódást és az alkotás örömét nyújtó kézműves foglalkozás keretében.

Játszóház és gyermekfelügyelet a Szent Margit Katolikus óvoda önkéntes pedagógusaival.

A kicsik megismerkedhettek a Cini-cini muzsika foglalkozással, a 30 perces foglalkozás során a kicsinyek a szülő közelségében zenei, mozgásos és esztétikai élményekhez jutnak, mely nagy mértékben hozzájárul érzelmi, testi, lelki fejlődésükhöz.

Garai Orsolya: Anyaidő - egyensúlyban a szerepek közt című előadásán az önismereten keresztül láttatta meg az időnket.

Orsolya szerint ha valaki nincs feltöltődve, rossz viszonyban van önmagával, akkor nem tud boldog, kiegyensúlyozott gyereket nevelni. Az időbeosztás és a tervezés szerepét hangsúlyozta.

Felhívta a figyelmünket, hogy külön kell választani mindent és egyszerre csak egyre koncentrálni .

Kicsik és nagyok Csiri-biri tornán vehettek részt, melyen új mondókákat tanultak és rendkívül jól szórakozhattak, akár szülőkkel együtt.

 

A Photo Emporio jóvoltávól a gyermekek húsvéti témájú mini fotózáson vehettek részt.
(További képekért érdeklődni a Photo Emporio Facebook oldalon, üzenetben lehet)

Eredmény hirdettünk az óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló," Kedvenc időtöltésem anyával?"c. rajzversenyen.

 

Magic Show-Edina Varázslatos Világa bűvészműsor ámulatba ejtette a gyerekeket és felnőtteket egyaránt.

Az IZÉ gyerekzenekar koncertjén együtt énekeltek és táncoltak a gyerekek, mindenki fantasztikusan érezte magát. A nap megkoronázása a lufidobálás volt. :)

 

Mindenkinek köszönjük a részvételt!
Tartsatok velünk a legközelebbi Családi Napunkon is!

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!