Jelenlegi hely

Almalét a fáról – A legfinomabb téli vitaminbevitel, házhozszállítással

Lassan véget ér az őszi zöldség-gyümölcs kánaán. A télire eltett lekvár, vagy szörp pedig nem pótolja az „igazi” gyümölcs ízét – sem a vitamintartalmát. A legkitartóbb gyümölcs az alma, de még az is megfogyatkozik, vagy elromlik, ha nem megfelelően lett leszedve. Az egyik megoldás a gyümölcslé ‒ de nem mindegy, milyen!

Mi alapvetően vízivó család vagyunk. A cukrozott, bolti üdítőket nem szeretik a gyerekek sem, a valódi gyümölcstartalmú italokat pedig aranyárban mérik.

Egyetlen olyan gyümölcslé van, amit évek óta bármikor (és literszámra) szívesen iszunk: a „Daniék féle” 100%-os almalé.

Azon túl, hogy a gyerekek élvezik, hogy a levet az ötliteres dobozba helyezett speciális zacskóból egy csapon keresztül lehet kiengedni (nem nekem kell őket kiszolgálni), igazi vitaminbomba, és fenséges ‒ valódi alma ‒ íze van.

Mitől más (szerintünk sokkal jobb és finomabb) ez az almalé, mint a bolti?  Erről kérdeztem Dani Viktóriát, a családi vállalkozás oszlopos tagját.

Az almalé teljes egészében natúr termék, 100%-ban a préselt alma leve. Nem tartalmaz hozzáadott összetevőket (cukor, tartósító szer, víz, stb.). Egy liter almalé megközelítően másfél kilogramm almából készül. Az alma fajtánként kerül feldolgozásra, ily módon lehetséges, hogy a legsavanykásabb ízű gyümölcslétől a legédesebbig mindenki ízlése szerint választhat.

Az almalé nem csak finom lesz, hanem nagyon egészséges – minden káros vagy fölösleges anyagtól mentes, tele vitaminnal.

A férjemnek egyszer volt szerencséje ellátogatni egy gyümölcslégyártó nagyüzembe. Ő azóta nem hajlandó dobozos üdítőt inni. Gyanítom, nálatok más körülmények között, máshogy dolgozzátok fel a gyümölcsöt.

Igen. A tisztaság és a gyümölcs jó minősége nagyon fontos. A mi levünk alapanyaga étkezési minőségű alma (nem hulladék, nem rohadt), melyet kézzel válogatunk. Az almát fajtánként külön préseljük, majd magas hőmérsékleten hőkezeljük.

A préselést és pasztőrözést követően a rostos gyümölcslevet még forrón zacskókba töltjük. Ezek a „bag-in-box” tasakok, melyek légmentesen záródó csapjuk segítségével biztosítják az almalé kiváló minőségét. Utolsó lépésként az ötliteres műanyag zsákok dobozokba kerülnek. E tárolási forma kezelése egyszerű és praktikus. A termék felbontott állapotban, normál szobahőmérsékleten 2 hétig eláll.

Honnan származik az alma, amit feldolgoztok, és mióta foglalkoztok a lé készítéssel?

Magunk termesztjük, a Dani család gyümölcsös kertjében, ami itt Somogy megyében, Kutas határában található.

Több mint 20 éve foglalkozunk almatermesztéssel, a gyümölcslékészítésre csak később álltunk rá.

Évekkel ezelőtt, amikor a natúr lé gyártás kisebb üzemekben elindult, mi is máshol készíttettünk a saját almánkból 100%-os levet. Eleinte csak saját fogyasztásra, aztán már továbbértékesítésre is, sokak nagy örömére. Innen már csak egy lépés volt, hogy a saját feldolgozóüzemünket megvalósítsuk.

Nagyon fontos volt számunkra, hogy a gyümölcsök termesztése környezetkímélő technológiával történjen, ezért az almaültetvény szerepel az agrárkörnyezet-gazdálkodás, integrált gyümölcstermesztési célprogramjában. Ennek működésére a legjobb példa az, hogy közvetlenül az almás mellett vannak méheink is, akik nagy segítségünkre vannak a beporzások során. A csomagolás is újrahasznosítható: a zsák polietilénből, a doboz pedig hullámkartonból készül.

Csak almalevetek van?

Most már nem. Az alma mellett más gyümölcsritkaságok, pl. fekete berkenye termesztésével is kísérletezünk. A saját prés lehetővé teszi, hogy az almán kívül más gyümölcsökből és zöldségekből is készítsünk leveket.

Ezekhez az olyan alapanyagokat, amelyek a mi kertünkben nincsenek, más környékbeli termelőktől vásároljuk, akik szintén környezettudatos módon termesztik őket.

Ezek a termékek elsődleges préslevek különböző arányú keverékei. Ez azért fontos, mert így általában csak egyszer vannak felmelegítve és jobban megőrződnek az értékes összetevők.

 

 

Kinek ajánljátok a „Dani” gyümölcsleveket?

Mindazoknak, akiknek fontos, hogy értékes, minőségi terméket fogyasszanak. Olyat, aminek az alapanyagának ismerik a termesztési helyét. Ahol biztosak lehetnek abban, hogy a termesztés során betartják az előírásokat és csak megfelelő minőség kerül feldolgozásra.

Bátran ajánljuk gyermekeknek is, mivel nem tartalmaz hozzáadott anyagot.

Idén milyen leveket rendelhetünk tőletek?

Almalevek, 5 literes kiszerelésben:

Egyéb gyümölcslé, 3 literes kiszerelésben:

  • Fuji (édes)
  • Golden (édes)
  • Jonagold (édes)
  • Idared (félédes)
  • Braeburn (félédes)
  • Elstar (félédes)
  • Jonathan (félédes- savanykás)
  • Granny Smith (savanykás)
  • Meggy 
  • Alma- Fekete berkenye 65:35
  • Alma- Homoktövis 90:10
  • Alma- Fekete bodza 65:35
  • Meggy – Alma (50:50)
  • Cékla - -Alma (50:50)

Még több termék a webshopban itt.

Hogyan és hol tudjuk legegyszerűbben megvásárolni a leveket?

Telefonon vagy emailben lehet leadni a rendeléseket. Kaposvár és környékén lehetőség van házhoz szállításra is, ennek részleteit is személyesen egyeztetjük. 

Hívjátok Viktóriát, vagy írjatok neki:

Dani Viktória

7541 Kutas, Táncsics u. 73.

Telefon: 06/70/453-6020

E-mail: almalevek@gmail.com

Web: www.almalevek.hu

Facebook: https://www.facebook.com/almalevek/

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

5 apró szokás, amitől kiegyensúlyozottabb lesz a családi élet

5 apró szokás, amitől kiegyensúlyozottabb lesz a családi élet

Van, amikor minden egyszerre történik: a gyerekek beszélnek, a táska nincs bepakolva, a vacsora odakozmál, és persze épp akkor csöng a telefon. Ilyenkor a „kiegyensúlyozott családi élet” kifejezés leginkább egy távoli álomnak tűnik. Pedig nem a nagy, drámai változások segítenek, hanem azok az apró szokások, amik csendben, lassan átrendezik a napjainkat.
5 dolog, amit a természet jobban tanít, mint bármelyik iskola

5 dolog, amit a természet jobban tanít, mint bármelyik iskola

Gyerekkorunkban magától értetődő volt, hogy kint játszunk. Faleveleket gyűjtöttünk, kavicsokat raktunk sorba, vagy csak lestük, ahogy a hangyák jönnek-mennek a járdán. Ma sok gyerek idejének nagy része zárt térben telik: iskola, otthon, képernyő.
A női termékenység titkai

A női termékenység titkai

A fogantatás és a születés misztérium. Ma már mintha ezt elfelejtettük volna. Mintha a nők már nem bíznának a testükben és abban, hogy képesek egy gyermeket a világra hozni. Egyre inkább támaszkodnak a külső hatásokra, orvosi segítségre. A külső hatások miatt is, hiszen a társadalom nyomása és a stresszes környezet egyáltalán nem segít a nyugodt gyermekvállalásban. Sok nő egyre később, gyakran csak a negyvenes éveiben jut el oda, hogy megtalálja a megfelelő párt, akivel családot alapítana, és biztos egzisztenciát is tud maga mögött. A testünk ilyenkor még alkalmas a babavállalásra, de nem mindegy hogy addig hogyan éltünk. Mit történt testünkkel, lelkünkkel.
Egészséges őszi sütik bűntudat nélkül

Egészséges őszi sütik bűntudat nélkül

Az ősz a sült alma, az illatos fűszerek és a sütőtök szezonja nálam, főleg, ha már kint beköszönt a csípős idő. Ilyenkor egy házi sütemény nem csak a testet, de a lelket is felmelegíti. Mit süssünk, ha az őszi ízek élvezete mellett az egészség is fontos szempont számunkra?
Ugrás az oldal tetejére