Jelenlegi hely

Almalét a fáról – A legfinomabb téli vitaminbevitel, házhozszállítással

Lassan véget ér az őszi zöldség-gyümölcs kánaán. A télire eltett lekvár, vagy szörp pedig nem pótolja az „igazi” gyümölcs ízét – sem a vitamintartalmát. A legkitartóbb gyümölcs az alma, de még az is megfogyatkozik, vagy elromlik, ha nem megfelelően lett leszedve. Az egyik megoldás a gyümölcslé ‒ de nem mindegy, milyen!

Mi alapvetően vízivó család vagyunk. A cukrozott, bolti üdítőket nem szeretik a gyerekek sem, a valódi gyümölcstartalmú italokat pedig aranyárban mérik.

Egyetlen olyan gyümölcslé van, amit évek óta bármikor (és literszámra) szívesen iszunk: a „Daniék féle” 100%-os almalé.

Azon túl, hogy a gyerekek élvezik, hogy a levet az ötliteres dobozba helyezett speciális zacskóból egy csapon keresztül lehet kiengedni (nem nekem kell őket kiszolgálni), igazi vitaminbomba, és fenséges ‒ valódi alma ‒ íze van.

Mitől más (szerintünk sokkal jobb és finomabb) ez az almalé, mint a bolti?  Erről kérdeztem Dani Viktóriát, a családi vállalkozás oszlopos tagját.

Az almalé teljes egészében natúr termék, 100%-ban a préselt alma leve. Nem tartalmaz hozzáadott összetevőket (cukor, tartósító szer, víz, stb.). Egy liter almalé megközelítően másfél kilogramm almából készül. Az alma fajtánként kerül feldolgozásra, ily módon lehetséges, hogy a legsavanykásabb ízű gyümölcslétől a legédesebbig mindenki ízlése szerint választhat.

Az almalé nem csak finom lesz, hanem nagyon egészséges – minden káros vagy fölösleges anyagtól mentes, tele vitaminnal.

A férjemnek egyszer volt szerencséje ellátogatni egy gyümölcslégyártó nagyüzembe. Ő azóta nem hajlandó dobozos üdítőt inni. Gyanítom, nálatok más körülmények között, máshogy dolgozzátok fel a gyümölcsöt.

Igen. A tisztaság és a gyümölcs jó minősége nagyon fontos. A mi levünk alapanyaga étkezési minőségű alma (nem hulladék, nem rohadt), melyet kézzel válogatunk. Az almát fajtánként külön préseljük, majd magas hőmérsékleten hőkezeljük.

A préselést és pasztőrözést követően a rostos gyümölcslevet még forrón zacskókba töltjük. Ezek a „bag-in-box” tasakok, melyek légmentesen záródó csapjuk segítségével biztosítják az almalé kiváló minőségét. Utolsó lépésként az ötliteres műanyag zsákok dobozokba kerülnek. E tárolási forma kezelése egyszerű és praktikus. A termék felbontott állapotban, normál szobahőmérsékleten 2 hétig eláll.

Honnan származik az alma, amit feldolgoztok, és mióta foglalkoztok a lé készítéssel?

Magunk termesztjük, a Dani család gyümölcsös kertjében, ami itt Somogy megyében, Kutas határában található.

Több mint 20 éve foglalkozunk almatermesztéssel, a gyümölcslékészítésre csak később álltunk rá.

Évekkel ezelőtt, amikor a natúr lé gyártás kisebb üzemekben elindult, mi is máshol készíttettünk a saját almánkból 100%-os levet. Eleinte csak saját fogyasztásra, aztán már továbbértékesítésre is, sokak nagy örömére. Innen már csak egy lépés volt, hogy a saját feldolgozóüzemünket megvalósítsuk.

Nagyon fontos volt számunkra, hogy a gyümölcsök termesztése környezetkímélő technológiával történjen, ezért az almaültetvény szerepel az agrárkörnyezet-gazdálkodás, integrált gyümölcstermesztési célprogramjában. Ennek működésére a legjobb példa az, hogy közvetlenül az almás mellett vannak méheink is, akik nagy segítségünkre vannak a beporzások során. A csomagolás is újrahasznosítható: a zsák polietilénből, a doboz pedig hullámkartonból készül.

Csak almalevetek van?

Most már nem. Az alma mellett más gyümölcsritkaságok, pl. fekete berkenye termesztésével is kísérletezünk. A saját prés lehetővé teszi, hogy az almán kívül más gyümölcsökből és zöldségekből is készítsünk leveket.

Ezekhez az olyan alapanyagokat, amelyek a mi kertünkben nincsenek, más környékbeli termelőktől vásároljuk, akik szintén környezettudatos módon termesztik őket.

Ezek a termékek elsődleges préslevek különböző arányú keverékei. Ez azért fontos, mert így általában csak egyszer vannak felmelegítve és jobban megőrződnek az értékes összetevők.

 

 

Kinek ajánljátok a „Dani” gyümölcsleveket?

Mindazoknak, akiknek fontos, hogy értékes, minőségi terméket fogyasszanak. Olyat, aminek az alapanyagának ismerik a termesztési helyét. Ahol biztosak lehetnek abban, hogy a termesztés során betartják az előírásokat és csak megfelelő minőség kerül feldolgozásra.

Bátran ajánljuk gyermekeknek is, mivel nem tartalmaz hozzáadott anyagot.

Idén milyen leveket rendelhetünk tőletek?

Almalevek, 5 literes kiszerelésben:

Egyéb gyümölcslé, 3 literes kiszerelésben:

  • Fuji (édes)
  • Golden (édes)
  • Jonagold (édes)
  • Idared (félédes)
  • Braeburn (félédes)
  • Elstar (félédes)
  • Jonathan (félédes- savanykás)
  • Granny Smith (savanykás)
  • Meggy 
  • Alma- Fekete berkenye 65:35
  • Alma- Homoktövis 90:10
  • Alma- Fekete bodza 65:35
  • Meggy – Alma (50:50)
  • Cékla - -Alma (50:50)

Még több termék a webshopban itt.

Hogyan és hol tudjuk legegyszerűbben megvásárolni a leveket?

Telefonon vagy emailben lehet leadni a rendeléseket. Kaposvár és környékén lehetőség van házhoz szállításra is, ennek részleteit is személyesen egyeztetjük. 

Hívjátok Viktóriát, vagy írjatok neki:

Dani Viktória

7541 Kutas, Táncsics u. 73.

Telefon: 06/70/453-6020

E-mail: almalevek@gmail.com

Web: www.almalevek.hu

Facebook: https://www.facebook.com/almalevek/

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére