Jelenlegi hely

LSC RG - Ritmikus gimnasztika oktatás

Edzések helyszíne: a felújított RG edzőcsarnokban

Óvodás, 1-2. osztályosok:  hétfőn és szerdán 17.00-18.00.

Versenyzők: minden nap 15.00-18.00

A ritmikus gimnasztika a legnőiesebb olimpiai sportág, mely már több mint 30 éve szerepel az olimpiák műsorán. Egyéni és csapat versenyszámokban rendeznek versenyeket. A kisebbek szer nélkül, szabad gyakorlattal, a nagyobbak kötél, karika, labda, buzogány és szalag gyakorlatokkal versenyeznek. A sportághoz szükséges vékony testalkat, rugalmasság, lazaság, jó koordináció, erő és gyorsaság. A gyakorlatokban ötvöződik a gimnasztika, a tánc, a balett és az akrobatika. Szép testtartást, jó mozgáskoordinációt, rugalmasságot, jó alakot nyerhetnek a sportág művelői. 

A magyar ritmikus gimnasztika előkelő helyen áll a nemzetközi porondon. A Moszkvában megrendezett Junior Világbajnokságon a magyar csapat a 6. helyet szerezte meg, a csapat tagja volt Farkas Júlia a LSC RG SE saját nevelésű tehetséges versenyzője.

Kaposváron több mint 30 éve folyik ritmikus gimnasztika oktatás. A kaposvári LSC RG SE  évek óta dinamikusan fejlődik, a legeredményesebb somogyi egyesület, 2019-ben a vidéki klubok közül a legeredményesebb volt, az országban a 3. legeredményesebb klub. 60-70 kis-nagylánnyal foglalkoznak, a kisebbek heti 2x, a nagyobbak heti 3-5x edzenek.

Az LSC ben az élsport mellett II. és III. osztályban is van lehetőség versenyezni, valamint hobbi szinten is űzhető ez a gyönyörű sport. 

Farkas Júlia mellett idén Kirkovits Dorottya is válogatott kerettag lett, így most már két felnőtt válogatottal büszkélkedhet a kaposvári klub.

Vezető edzőjük, Dr Balogh Orsolya többszörös magyar bajnok, volt válogatott RG versenyző, emellett orvos.

Az utánpótlásért felelős edző, Oláh Dóra testnevelő, gyógytestnevelő diplomával rendelkező volt RG és aerobik versenyző.

Elsősorban óvodás, kisiskolás kislányok jelentkezését várják. 

Beiratkozás: szeptember 7-én

Bekapcsolódni folyamatosan évközben is lehet.

Érdeklődni:

Dr Balogh Orsolya: balogh.orsi.rg@gmail.com  30/ 2728343
Oláh Dóra: 30/ 4793979

További információ: LSC RG Nagyatád-Kaposvár Facebook oldal

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

Pályázat típusa: gyerek-és diákpályázatKorosztály: 5-18 évesekBeküldési határidő: 2020. november 8.
Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin meséje tükröt tart elénk, hiszen a történetben szereplő patikában nem "gyógyszereket" lehet kapni. Te bemennél ide?
Az utolsó út

Az utolsó út

Szívhez szóló történet egy taxisofőrről és az utolsó útjára induló utasáról.
5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

Szinte a csapból is az folyik, hogy az egészségünk érdekében mozogjunk rendszeresen és figyeljünk oda a helyes táplálkozására, de arról jóval kevesebb szó esik, hogy miként őrizhető meg a mentális jóllétünk, pedig ez manapság, amikor a járványhelyzet miatt még bizonytalanabbá váltak a hétköznapok, a korábbiaknál is fontosabb. Október 10., vagyis a lelki egészség világnapja alkalmából dr. Koppány Szilveszter, az Unilever Orvos Tanácsadója összegyűjtött 5+1 tippet, melyek segítségével könnyebben őrizhetjük meg lelki egyensúlyunkat.
Ugrás az oldal tetejére