Jelenlegi hely

A természet hangjai és színei a Füvészkertben

A Füvészkert kapuja jelenleg zárva van, de a virtuális sétákon megnézhetjük a csodaszép növényeket és megismerhetjük a kertet.

Az ELTE botanikus kertje, a Füvészkert Budapest VIII. kerületében, a Klinikák megállótól 10 perc sétára található. Ismertségéhez hozzájárult, hogy Molnár Ferenc regényében, A Pál utcai fiúkban a pálmaháza nyújtott búvóhelyet Nemecsek Ernő és barátai számára.

A kert talán legfőbb nevezetessége az országban első és sokáig egyetlen Victoria-ház, de büszkeségei közé tartoznak a kert legöregebb fái, mint például a 150 évnél is idősebb páfrányfenyők, vagy az orchidea- és a több száz fajt bemutató kaktuszgyűjteménye, akárcsak az Ausztrál-ház és a hatalmas tavirózsák.

Egzotikus növények is találhatóak itt: pálma, aloe vera, kávé, papaya, avokádó, sárkánygyümölcs. Évszázados fák, 85 veszélyeztetett hazai faj bemutatása, több mint 230 éves múlt. A látogatók kellemes környezetben megismerkednek a növényvilág csodáival.

A Füvészkert története az 1700-as évekig nyúlik vissza. Az intézmény feladata a védett növények megőrzése, a meglévő gyűjteményének gondozása és a lehetőségek szerinti bővítése.

Virtuális séta

Amikor újra nyitva lesz a kert érdemes ellátogatni ide, járni az évszázados fák között, de addig is nézzétek meg ezeket a videókat:

A természet hangjai a Füvészkertben

A budapesti Füvészkert

Trópus Józsefvárosban: Viktória ház a Füvészkertben

Legszebb Füvészkerti Emlékek pályázat

Amíg a Füvészkert zárva tart, arra kérik a látogatókat, hogy osszák meg a Füvészkerthez köthető legszebb emlékeiket: fotókat, történeteket (pl. osztálykirándulás, esküvő, séta, családi fotóalbum). A legszebb emlékekből egy kültéri információs táblát készítenek: „Látogatóink legszebb emlékei” címmel és online emlékalbumot állítanak össze. A pályázat részleteit ITT találod.

ELTE Füvészkert, 1083 Budapest, Illés utca 25.

Forrás

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Meghallgatlak! telefonos segítség az autizmussal élő gyermekek szüleinek

Meghallgatlak! telefonos segítség az autizmussal élő gyermekek szüleinek

A Nem Adom Fel Alapítvány Léleköntő programjának keretein belül indult telefonos szolgáltatás március 23-a óta elérhető a segítségre szoruló autizmussal vagy ADHD-vel élő gyermekek és szüleik számára. Céljuk, hogy a koronavírus miatt kialakult különleges helyzetben is segítségre találjanak az érintett családok.
Otthon nyaralunk! - Tippek, ötletek, hogy az idei is feledhetetlen legyen

Otthon nyaralunk! - Tippek, ötletek, hogy az idei is feledhetetlen legyen

Bizony nem a drága játékok, a luxus nyaralások azok, amikre a gyerekeink vágynak, hanem a velünk töltött időre, a bolondozásra, a sok mókára.
Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Te is szeretnéd biztonságban tudni a nagyobb gyerekeidet? Jó lenne, ha nyáron nem a kütyüket nyomkodnák egész nap? Találtam egy hasznos alkalmazást, amivel nyomon követheted, hogy mikor, merre jár, szabályozhatod a képernyőidőt és a tartalmakat is. Érdekel?
21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

Milyen babakocsiban tologatták a szüleinket és nagyszüleinket? A századfordulótól a 1980-as évekig bemutatjuk a legérdekesebb modelleket a Fortepan képei alapján.
Ugrás az oldal tetejére