Jelenlegi hely

Extra támogatás még karácsony előtt - figyelj a dátumra!

Talán a legtöbb érintett család már nyáron megigényelte a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt, s így az iskolakezdéshez is segítséget kaptak Erzsébet utalvány formájában. Nem győzzük azonban hangsúlyozni, hogy a támogatás iránti kérelem az év bármely időszakában beadható.  Akár azért mert megváltoztak a körülmények nálatok vagy egyszerűen csak azért, mert eddig nem kerested, nem igényelted ezt a támogatási formát vagy lejárt és megfeledkeztél róla.


Két fontos dátum mégis van, amire érdemes odafigyelni. Azok, akiknek a jogosultsága augusztus 01-én, illetve november 01-én fennáll, augusztus illetve november hónapokban Erzsébet utalvány formájában természetbeni támogatást kapnak – az iskolakezdést illetve az ünnepeket segítve. 

Összegyűjtöttünk Nektek minden információt a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményről (és más támogatási formákról is)! 

Tekintsd át a feltételeket és amennyiben megváltoztak a családon belüli jövedelmi viszonyok, 
•    mert többen lettetek a háztartásban, így az egy főre jutó jövedelem csökkent - pl. újabb gyermek(ek) születtek vagy generációknak kellett összeköltöznie
•    mert valamely jövedelemforrás megszűnt – pl. lejárt a gyeded vagy valamelyik kereső elvesztette az állását
•    mert a családon belüli viszonyok megváltoztak – pl. egyedül maradtál a gyerekekkel

vagy eddig is kérhetted volna, de valamiért nem igényelted még meg, keresd fel a lakhely szerinti illetékes önkormányzatot minél előbb (tudod, fontos dátum a november 01!), ahol segítenek a kérelem kitöltésében és természetesen a kedvezményre való jogosultságodról is ott fognak majd döntést hozni.  Amennyiben úgy döntenek, hogy jogosult vagy a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre, akkor a jogosultság kezdete az igénylés napja! 

 

 

Szerző: Veszprémimami
 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Adventi kiállítás Monor főterén, ahogy még nem láthattad - nézd meg te is!

Adventi kiállítás Monor főterén, ahogy még nem láthattad - nézd meg te is!

Kruchió László dekoratőr idén 13. alkalommal készítette el Adventi kiállítását, amit évről évre vár szinte az egész város. Egy mesevilágba csöppenünk a kiállítást körbejárva, lélekben is készülve a karácsonyra.A város főtere megtelik játékossággal és a várakozásra való felkészüléssel. November 29 – december 13-ig látogatható a szabadtéri kiállítás Monor központjában, a Szent István téren.
Különleges adventi naptárak a világból

Különleges adventi naptárak a világból

Kezdődik az ünnepi visszaszámlálás, az adventi kalendáriumok ablakai fokozatosan feltárulnak. De nem csak a gyerekszobákban találhatóak, hanem több helyen a városok utcáin is elkápráztatják az embereket.
5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

Itt van a csúnya, sötét november, és vele együtt a hajlam a búskomorságra, letargiára, depresszióra, amit csak súlyosbít az újra támadásba lendült vírus okozta emberpróbáló helyzet, mely még a reményt hozó, közelgő advent fényeire is árnyékot vethet. Itt az idő felvenni a kesztyűt, mielőtt túl mélyre süllyedünk!
Adventi koszorú-pánik - tippek,ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik: tippek, ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik? Jogosnak tűnik az első adventi vasárnap előtt. Gyors megoldások, ihletadó fotók... gyere, szemezgess, még van időd vasárnapig!
Ugrás az oldal tetejére