Jelenlegi hely

Michelin-csillagot a családtól!

Nem tudom ti hogy vagytok vele, nekem a főzés mindig hangulat kérdése. Már nem az, hogy főzök-e vagy nem... hanem, hogy mit. Vannak időszakok, amikor a pepecselős, munkaigényes tételekhez is van kedvem - akkor is, ha "jobbankinézősmintamilyenfinom"-, és van amikor az egyszerű, gyorsan asztalra tehető praktikus étkeket részesítem előnyben. Bár az önként vállalt elszigetelődésemet nem egy 50 m2-es lakásban kényszerülök eltölteni és nem érzem magam bezárva, azért az én fejemet is viszik a hírek rendesen.

Újratervezés?

A folytonos zakatolás és újratervezés (inkább csak elgondolás) elveszi az energiát, szétcincálja az idegeket, a rutint és a hétköznapi rendszereket is. A hét elejére megfogalmazódott bennem, hogy az agyamon Niagara-vízesésként átzúduló hírözönnek gátat szabok. És milyen nagyszerű rendező az élet, a laptomom egyik zsanérja úgy döntött, megadja magát :-), hogy még véletlen se tudjam kinyitni, ha meggondolnám magam! Szóval amíg javítják a konyhába menekültem, nem csak sütni-főzni, hanem fotózni is.

Na komplett gasztrobloggerségre ne számítsatok, nem fogok mindig pontos mennyiségeket adni, számítok arra, hogy gyakorlott háziasszonyok (és háziurak!) ténykednek a konyhában. Elsősorban a karantén egyhangúságát szeretném megtörni, néha furcsának tűnő kombinációkkal. Ne ijedjetek meg, nem lapoztam kettőt a szakácskönyvben!  Azokat a recepteket szedtem elő a füzetemből, ami után általában megnyaljuk mind a 10 ujjunkat (és a tányért is).

Ritkán lesznek kötött formák. A legtöbb esetben zsiradékot fogok csupán írni, esetleg zárójelben megjegyzem mivel készítettem, te táplálozási szokásaidnak megfelelően variálhatod. Nem fogok címkézni sem, hogy vegetáriánus, vegán, paleo, gluténmentes. Azért sem, mert utóbbi esetben, minden tétel ellenőrzésre szorul és sajnos a "mentes" termékek sem mindig elérhetőek. 

Hogy a gyerekek se maradjanak ki a jóból... 

Nálunk évekig volt játék a lányommal, hogy hétvégén az ebédhez, vacsorához étlapot készített. Miközben főztem, ő felderítette az otthon található finomságokat, (a "pia" és) az innivaló választéktól, a nyalánkságig és pincérest játszott. Apa pedig örömmel válogatott, az étlapon szereplő tételekből. Természetesen ilyenkor a terítés sem a szakácsnő dolga volt :-) így többszörösen kaptam segítséget.

Komoly kutatómunkával kerítettem elő ezt az étlapot. Két doboz rajz átválogatása után már teljes elkeseredettségben a "kincses fiókban" találtam rá. A díjazásra már nem emlékeztem, fizetés nélkül távoztak volna?... vagy a pincér zsebelte be? 

Gutheil Gabriella - Kaposvárimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Decemberi néphagyományok, mágikus és jeles napok

Decemberi néphagyományok, mágikus és jeles napok

Ferenc, János, Borbála, Mikulás... igazán gazdag jeles napokban és különleges alkalmakban december hónap. Mit is csináltak régen elődeink? Honnan tudták, milyen időjárásra számíthatunk vagy kinek hogy hívják majd a jövendőbelijét? 
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Egy kicsi falu különleges látnivalója – Idén is látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 75. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Egy tészta és sok szósz

Egy tészta és sok szósz

Van itthon egy kis hús, egy kis ez, egy kis az, de mi legyen belőle? Persze a fénysebességénél is gyorsabban, az sem baj, ha a maradékok is eltűnnek… Na erre ideálisak a szószos tésztaételek és egytálételek.
11 dolog, amire az utazás tanított

12 dolog, amire az utazás tanított

Szélesebb látókör, inspiráció, problémamegoldás, mélyülő önismeret, újabb nézőpontok… Minden utazás tanít valamit.
Ugrás az oldal tetejére