Jelenlegi hely

Klebelsberg Középiskolai Kollégium

Cím: 7401 Kaposvár, Álmos vezér u. 1. Pf.: 205.
Tel.: 82/555-900
E-mail: titkarsag@klebi.sulinet.hu
Web: www.klebi.sulinet.hu

Kollégiumunk 2003. szeptemberétől kezdte meg működését. A közgyűlési határozat alapján, a városban tanuló vidéki, elsősorban gimnáziumi tanulókat fogadja intézményünk. Jelenleg a Táncsics Mihály Gimnáziumból, a Munkácsy Mihály Gimnáziumból, a Toldi Általános Iskola és Gimnáziumból, továbbá - szabad férőhely esetében, - a Noszlopy Gáspár Szakközépiskolából érkeztek tanulóink. A döntést motiválta, hogy ezen intézményeknek nincs kollégiumi lehetősége, és ebből a tanulókörből kerülhet ki a legtöbb továbbtanulást választó, - így számukra különösen fontos biztosítani a legjobb feltételeket.

Kollégiumunk is részt vállal a hátrányos helyzetű tanulók Arany János Tehetséggondozó Programjában.

Kollégiumunkban 448 fő kulturált elhelyezésére van mód, ebből 16 fő mozgáskorlátozott hely. Szobáink 4 ágyasak. Két szoba között fürdőszobával és WC-vel. 20 tanulószoba szolgálja a nyugodt tanulás feltételeit. 13 ezer köteles könyvtárat, számítógéptermet vehetnek még igénybe diákjaink az alapos felkészüléshez. A sportolási lehetőséget a 30 x 18 m-es tornaterem, 25 x 16 m-es uszoda, 2 db kondicionáló terem, valamint szabadtéri foci, tenisz- és kosárlabdapálya biztosítja. A tanulóink étkezését az épületben lévő 600 adagos konyha és étterem szolgálja. A pedagógiai munkát 19 pedagógus, 2 igazgatóhelyettes és az igazgató végzi, ezt segíti a gazdasági-, technikai csoport, takarító- és konyhai személyzet. Iskolai szünetekben szállásvendégeket és sportolni vágyókat is fogadunk létesítményeinkben.

 
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Meghallgatlak! telefonos segítség az autizmussal élő gyermekek szüleinek

Meghallgatlak! telefonos segítség az autizmussal élő gyermekek szüleinek

A Nem Adom Fel Alapítvány Léleköntő programjának keretein belül indult telefonos szolgáltatás március 23-a óta elérhető a segítségre szoruló autizmussal vagy ADHD-vel élő gyermekek és szüleik számára. Céljuk, hogy a koronavírus miatt kialakult különleges helyzetben is segítségre találjanak az érintett családok.
Otthon nyaralunk! - Tippek, ötletek, hogy az idei is feledhetetlen legyen

Otthon nyaralunk! - Tippek, ötletek, hogy az idei is feledhetetlen legyen

Bizony nem a drága játékok, a luxus nyaralások azok, amikre a gyerekeink vágynak, hanem a velünk töltött időre, a bolondozásra, a sok mókára.
Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Te is szeretnéd biztonságban tudni a nagyobb gyerekeidet? Jó lenne, ha nyáron nem a kütyüket nyomkodnák egész nap? Találtam egy hasznos alkalmazást, amivel nyomon követheted, hogy mikor, merre jár, szabályozhatod a képernyőidőt és a tartalmakat is. Érdekel?
21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

Milyen babakocsiban tologatták a szüleinket és nagyszüleinket? A századfordulótól a 1980-as évekig bemutatjuk a legérdekesebb modelleket a Fortepan képei alapján.
Ugrás az oldal tetejére