Jelenlegi hely

Kaposvárimami Családi és Információs Nap -Gyermekeink LélekRajza

Biztosan ismered gyermekeid lelkét, gondolatait, problémáit?  És a sajátodat?

Szeretnéd tudni, hogy

  • mit árul el gyerkőcöd lelkiállapotáról egy pillantás, egy grimasz, az őrjítő hiszti, vagy a mély hallgatásban papírra rajzolt képecske?
  • hogyan oldhatod fel gyermeked szorongását rajzolás, alkotás által?
  • hogyan hat az anya feszültsége a gyermek lelkiállapotára?
  • hogyan kapcsolódhatsz ki TE, kreatív alkotással?

 

Ha ezekre a kérdésekre még nem találtad meg a választ, akkor információs napunkon biztosan megleled és közben a gyerekek is remekül szórakoznak majd!

ELŐADÁSOK - WORKSHOPOK – ALKOTÁS – KONCERT – TÁNCHÁZ

A rendezvény regisztráció nélkül is látogatható, de csak a regisztráltaknak tudunk ülőhelyet garantálni.

A részleteket olvasd el a plakát alatt!Kiknek szól a „Gyermekeink LélekRajza” információs nap?

 

  • Azoknak, akik szeretnék, hogy gyermekeik, és saját maguk kiegyensúlyozottan, harmóniában éljenek
  • Azoknak, akiknek fontos, hogy jól ismerjék gyermekük lelkét
  • Azoknak, akik meg akarják tudni, miért olyan nehéz néha a gyerekekkel
  • Mindazoknak, akik gyerekekkel foglalkoznak

 Anyukák és apukák, nagyszülők, óvónők és tanítók! Szeretettel várunk benneteket!


 

AZ ELŐADÓKRÓL ÉS AZ ELŐADÁSOKRÓL

 

9:10 - 9:55 Kölyök a családban

 

                                              

Előadó: Dr. József István Phd., okleveles pszichológus,
a Kaposvári Egyetem docense, a Fejlődéspszichológia tankönyv szerzője, gyermekpszichológus


Pörgős, lendületes előadó, aki gyermekekről szerzett tudását élvezhető formában adja át, személyes történetekkel fűszerezve. 

Több évtizede gyakorló gyermekpszichológus, iskolapszichológus és nem mellékesen több gyermek édesapja.
Ezen az előadáson  megismerhetjük a gyermeki lélek fejlődésének állomásait. Megtudhatjuk, melyik életkorban, jellemzően melyek a gyermeki lélek problémái, életkori sajátosságai és hogyan segíthetünk, hogy csemeténk boldog emberré válhasson. Választ kapunk, hogy hol is van a gyermek helye a családban és milyen nevelési, fegyelmezési módszerek, trükkök a leghatékonyabbak a kölykök kordában tartásában – melyek célja nem a megfélemlítés, hanem szeretet- és tiszteletteljes légkörben az együttműködés kialakítása. 


 

10:05-10:55 Rajzelemzés – avagy miről mesélnek a gyermekrajzok


                                           

Előadó: Gáspár Katalin okleveles grafológus, a HarmoNet alapítója, tanácsadója. Az ország egyik legkeresettebb, legismertebb grafológusa. 


Kati igazán érzi a lélek rezdüléseit, éleslátású, nyílt szívű.  Pszichológiát nem csak a pedagógusképzésben, hanem több alternatív iskolában is tanult. Rendszeresen részt vesz rajzelemzési és rajzterápiás csoporton, holisztikus szemléletű pszichológiai képzésen, grafológus továbbképzésen. Máig több mint 10.000 kézírást és gyermekrajzot látott és elemzett, így talán a legnagyobb gyakorlattal rendelkező grafológus szakember az országban. Eredeti szakmája óvónő, a gyermekrajzokat mindig is imádta.  Tudja, hogy a rajz a lélek tükre. „A gondos szülők nem csak jól és jókor dicsérnek, de pont úgy teszik, ahogy a gyereknek az jó. A rajzokban a gyerek kifejezi mi az, ami az ő számára a legjobb. A tudatos figyelem és a megfelelő eszközök biztosítják a gyereknek, hogy a legjobb tempóban fejlődjön. Gyere el, hogy megtudd a gyermekrajzok titkait.”

 

Az előadás után jelentős kedvezménnyel juthatsz hozzá Gáspár Katalin: Beszédes gyerekrajzok - gyermekrajzokról grafológus szemmel című Cd-hez!11:00-12:20 Rajzelemző workshop szülőknek

Gáspár Katalin grafológus vezetésével

Kinek szól a workshop?

Neked, ha részt vennél egy közel másfél órás, jó hangulatú közös munkában, mert úgy gondolod, hogy fontos számodra, hogy bepillantást nyerj gyermeked érzelmi világába a rajzain, mint önkifejezési eszközén keresztül.  Ha nem csak sablon- szótárat, hanem valódi tanácsokat, praktikákat szeretnél kapni, hogy még kerekebb, még harmonikusabb kapcsolat alakulhasson ki gyermekeddel.

 

FIGYELEM! A workshop ingyenes, de a létszám korlátozott!

Biztosítsd a helyed időben, JELENTKEZZ MOST! >>>


14:00-14:50 Alkoss és töltődj fel! – avagy a kreatív önkifejezés stresszoldó hatásai az édesanyára és gyermekeire

 

Előadó: Mucsi Tina rajzterapeuta, Fengshui tanácsadó, a Rajzmeditáció felnőtteknek program kidolgozója, a Kreatívönismeret weboldal alapítója, a Tina rajztanodája oktatója.

Két gyermek édesanyjaként testközelből ismeri a szülőket és gyereküket nap mint nap próbára tevő stresszhelyzeteket. Légies, kedves személyisége magával ragadja a hallgatóságot. Eredeti szakmája pedagógus, Fengshui tanácsadó, aki a stresszoldás művészetét több mint 10 éve űzi.  Ekkor döbbent rá arra, hogy környezetünk mekkora hatással van lelkiállapotunkra. Fengshui tanácsadóként tudja, a kérdésekre a választ azonban csak magunkban találhatjuk meg. Így jutott el a stresszoldás eszközeinek csodájához.  2008-ban ismerkedett meg a jobb agyféltekés rajzterápia elveivel. Azóta szerelmese az alkotásban, rajzolásban, festésben, képzőművészetben megjelenő stresszoldásnak és terápiás lehetőségeknek. Elhivatottan tanulmányozza a problémamegoldás kreatív módszereit, a művészetterápiás eszközöket, a pszichológiai rajztesztek alkalmazási lehetőségeit és a kreatív önkifejezés egyéb terápiás formáit és ezeket alkalmazza is a kezelések során.


15:00-16:00 Művészetterápia workshop

Mucsi Tina vezetésével

Kinek szól a workshop?

Neked, ha szükséged van sikerélményre, energiára a rohanó hétköznapokban és alkotni is van kedved. A kreatív alkotó tevékenység gyermeknek és felnőttnek egyaránt nagyon nagy jelentőséggel bír. Nagyon fontos része az önmegismerésnek, önkifejezésnek és önkiteljesítésnek. Öröm a folyamat és a végeredmény is: az elmélyült alkotás pihentet, kikapcsol, felszabadultságot, időtlenséget, sikerélményeket, egyszóval energiát ad. Olyan energiákat, amelyekkel feltöltődve minden sokkal könnyebben megy, sok dolog szinte magától megoldódik és sokkal több energiánk, időnk lesz arra, hogy élvezzük az Életet. :)

FIGYELEM! A workshop ingyenes, de a létszám korlátozott! Csak az első 10 jelentkező regisztrációját tudjuk fogadni!

Biztosítsd a helyed időben, JELENTKEZZ MOST! >>>


CSALÁDI PROGRAMOK

 

9:10- 17:50 Kézműves játszóház, mondókázás, mesélés, játék a Szent Margit Katolikus óvoda pedagógusaival

10:00-10:40 Csiribiri torna: mozgásfejlesztő babatorna, gyerektorna zenével, dalokkal, mondókákkal

14:00 – 17:00 A „Nagy boldogság” című közös óriásrajz elkészítése.

16:00 A Mi családunk című rajzverseny eredményhirdetése

16:05-16:50 "Kicsi vagyok én" című Hangolda koncert. Népzenei alapokon nyugvó, gyerekeknek szóló műsor, ahol a közönség részesévé válik az előadásnak – a gyerekek dallal, tánccal, játékokkal veszik ki a részüket a mulatságból. >>>

17:00-17:50 Juhos Együttes koncert és gyermektáncház - moldvai zenével, síppal, dobbal, nádi hegedűvel. >>>

Az előadások és a programok alatt gyermekfelügyelet a helyszínen, a Szent Margit Katolikus Óvoda óvónőivel.

 

Helyszín:

Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára

Időpont:

2015. november 7. szombat


A BELÉPÉS INGYENES!

A workshopokra regisztráció szükséges, mert csak korlátozott számú jelentkezőt tudunk fogadni!

Regisztrálj most!

 

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Adventi kiállítás Monor főterén, ahogy még nem láthattad - nézd meg te is!

Adventi kiállítás Monor főterén, ahogy még nem láthattad - nézd meg te is!

Kruchió László dekoratőr idén 13. alkalommal készítette el Adventi kiállítását, amit évről évre vár szinte az egész város. Egy mesevilágba csöppenünk a kiállítást körbejárva, lélekben is készülve a karácsonyra.A város főtere megtelik játékossággal és a várakozásra való felkészüléssel. November 29 – december 13-ig látogatható a szabadtéri kiállítás Monor központjában, a Szent István téren.
Különleges adventi naptárak a világból

Különleges adventi naptárak a világból

Kezdődik az ünnepi visszaszámlálás, az adventi kalendáriumok ablakai fokozatosan feltárulnak. De nem csak a gyerekszobákban találhatóak, hanem több helyen a városok utcáin is elkápráztatják az embereket.
5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

Itt van a csúnya, sötét november, és vele együtt a hajlam a búskomorságra, letargiára, depresszióra, amit csak súlyosbít az újra támadásba lendült vírus okozta emberpróbáló helyzet, mely még a reményt hozó, közelgő advent fényeire is árnyékot vethet. Itt az idő felvenni a kesztyűt, mielőtt túl mélyre süllyedünk!
Adventi koszorú-pánik - tippek,ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik: tippek, ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik? Jogosnak tűnik az első adventi vasárnap előtt. Gyors megoldások, ihletadó fotók... gyere, szemezgess, még van időd vasárnapig!
Ugrás az oldal tetejére