Jelenlegi hely

Levendulás programok Somogyországban - egy csokorban Neked

Te is imádod a levendulát, a színét, az illatát? Ha szívesen szednél egy csokorra valót, készítenél levendulakoszorút vagy csupán fotózkodnál az illatos lila levendulamezőn, akkor ez a cikk most kifejezetten neked szól! Összegyűjtöttünk Somogy megyében 7 helyszínt, ahol ezeket megteheted! Íme a mi levendulacsokrunk Neked, válogass kedvedre!

Márta levendulás kertje

Levendula szüret júniusban minden nap!

A levendulás kertünkbe a belépés levendula szüret idején ingyenes, ollót is adunk a szedéshez, 500- 1000- 2000 Ft-os különböző méretű tasakokba lehet szedni a virágot, ami belefér! Vannak kész csokrok is... Gyermekbarát kert, levendulaital, rózsaszörp, bodza limonádé a frissítő! 

Időpont: minden nap június 30-ig
Helyszín: Somogyvár

Bővebben >>

Levendulakert Deseda

IV. Szedd magad! szüreti napok

A szüret időpontja: 2020. június 18-28. között, kedden-csütörtökön-szombaton és vasárnap 14.00-18.00 között. A programra kérjük küldjétek el előzetes bejelentkezéseteket!

A szüretre hozzatok magatokkal metszőollót, vagy ollót, a virágot tépni nem lehet, mert megsérülhetnek a bokrok. Belépőjegy továbbra sincs, de a levendulát, ahogy az előző években is, tasakokban lehet csak hazavinni, melye(ke)t belépéskor változatlan 1000 forintos áron tudtok megvásárolni.

Idén is különlegességekkel, Levendulakertünk „gyümölcseiből” – olaj, víz, szörp, illatosító, levendulapalánták, stb. válogathattok a sátrunkban.

Bővebben >>

Tandurinda Levendula

Szedd magad és fonj koszorút!

Ismét várlak benneteket a Tandurinda Levendula földre egy kis feltöltődésre!

A szedd magad akcióban ezer forintért gyönyörű csokrot vihetsz haza és elkészítheted saját ajtókopogtató koszorúdat is. Természetesen fotózkodhattok is a kertben és lesz levendulaszörp is.

A nyílt napon június 20-án 10 órától várlak benneteket. Ollót hozzatok!
Helyszín: Somogyhatvan után Sellő Horgásztó

Bővebben >>

Levendulaszüret Ságváron

Szedd magad!

A levendula kizárólag éles ollóval vagy metszőollóval szedhető, amit lehetőség szerint mindenki hozzon magával! A levendula kizárólag a helyszínen előzetesen megvásárolt arató zacskóba szedhető, melynek ára 500 Ft/db.

Kérjük, hogy mindenki készüljön fel az időjárási körülményekre, gondoskodjon ivóvízről, napsütés elleni védelemről. A levendulaföldön pillangókkal, méhekkel és darazsakkal lehet találkozni, kérjük vegyék figyelembe, hogy csípés történhet.
A levendulás területére a belépés és a fotózás díjtalan.

Időpont: június 13-án és 14-én 9-18 óráig. Előzetes bejelentkezés ajánlott.
​Helyszín: Ságvár

Bővebben >>

Levendulás Dám Farm‎

Szedd Magad A Levendulát 2020

Ismét elérkezett az idő! A szarvasok hamarosan életet adnak pettyes borjaiknak, a Dexterek már vezetik kicsinyeiket,és tanítják nekik, hogy mit ehetnek meg a legelőn. A LEVENDULA PEDIG VIRÁGZIK!!!!!

A belépés ingyenes, a helyszínen aratótaskát 2500-Ft-ért vásárolhattok, levendulát csak éles ollóval vághattok,a kijelölt területen. A járványhelyzetre való tekintettel kérünk mindenkit, lehetőség szerint hozzon magával vágószerszámot.
A helyszínen sajáttermékeinkből, levendulás lekvárok, szörpök, olaj, levendulavíz... vásárolhattok, és 3-4 féle horgolt csipkeszalagból a csokorkötéshez.

Időpont: június 20-21 (- várhatóan júli közepéig) 9.00-19.00
Helyszín: Levendulás Dám Tanya 1 (Siófok felől Ságvár és Som között)

Bővebben >>

Kőröshegyi Levendulás

Levendulaszüret Kőröshegyen 2020. június 5-től

Közel 7 hektár aratható levendula, festői környezet és idillikus táj Kőröshegyen.

A leghosszabb levendulaszüret ideje alatt, egész nyáron sok szeretettel várunk – kutyával együtt - minden levendulaimádót, felfedezőt, nyaralót, túrázót, és azokat, akik saját kézzel aratott balatoni levendulával díszítenék otthonukat!

A birtok június 5. és augusztus 23. között minden nap 09:00-17:00-ig látogatható!
Aki levendulát szeretne szedni, az több, különböző méretű aratótáskából választhat, melyekhez metszőollót is kínálunk. Látogatói jegy megváltása után az is körülnézhet nálunk, aki kísérőként érkezik.

Bővebben >>

Kincsek Völgye

Szedd magad a levendulád :)

Szeretettel várunk mindenkit idén is a völgybe levendulázni.

Az idei évben úgy gondoltuk, hogy adományalapú lesz a levendula... mindenki annyival segíti a munkánkat, amennyi számára megengedhető :)
Vár benneteket idén nyáron is a Kincsek Völgye levendulása és kézműves termékei!

Időpont: június 10-26. 10.00-17.00

Bővebben >>


Jó levendulázást mindenkinek!

Elsner-Szentesi Mónika - Kaposvárimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hideg meggyleves: a nyári hideg levesek sztárja

Hideg meggyleves: a nyári hideg levesek sztárja

Felülmúlhatatlan. Ha a receptem szerint készíted el, családod imádni fogja.
Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Mindannyiunknak vannak olyan napjai, hetei, amikor úgy érezzük, nem vagyunk jól mentálisan. Akár egy külső életesemény, akár a saját energiatartalékaink lemerülése okozza (vagy akár mindkettő), ilyenkor nehéz lehet egyedül lenni magunkkal, a gondolatainkkal, de sokszor még a párunkkal vagy családunkkal is.
Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Meginvitálhatlak egy kis nosztalgiatáborozásra?
Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Itt a nyár, és az idő – tér – tömeg összefüggésrendszerében biztos sokkal többen lesznek, akik vonatra, buszra szállnak, vagy autóba ülnek a gyerkőcökkel. Körbenéztünk, milyen kedvezményeket tudnak a gyermekes családok igénybe venni utazáskor.
Ugrás az oldal tetejére