Jelenlegi hely

Levendulás programok Somogyországban - egy csokorban Neked

Te is imádod a levendulát, a színét, az illatát? Ha szívesen szednél egy csokorra valót, készítenél levendulakoszorút vagy csupán fotózkodnál az illatos lila levendulamezőn, akkor ez a cikk most kifejezetten neked szól! Összegyűjtöttünk Somogy megyében 7 helyszínt, ahol ezeket megteheted! Íme a mi levendulacsokrunk Neked, válogass kedvedre!

Márta levendulás kertje

Levendula szüret júniusban minden nap!

A levendulás kertünkbe a belépés levendula szüret idején ingyenes, ollót is adunk a szedéshez, 500- 1000- 2000 Ft-os különböző méretű tasakokba lehet szedni a virágot, ami belefér! Vannak kész csokrok is... Gyermekbarát kert, levendulaital, rózsaszörp, bodza limonádé a frissítő! 

Időpont: minden nap június 30-ig
Helyszín: Somogyvár

Bővebben >>

Levendulakert Deseda

IV. Szedd magad! szüreti napok

A szüret időpontja: 2020. június 18-28. között, kedden-csütörtökön-szombaton és vasárnap 14.00-18.00 között. A programra kérjük küldjétek el előzetes bejelentkezéseteket!

A szüretre hozzatok magatokkal metszőollót, vagy ollót, a virágot tépni nem lehet, mert megsérülhetnek a bokrok. Belépőjegy továbbra sincs, de a levendulát, ahogy az előző években is, tasakokban lehet csak hazavinni, melye(ke)t belépéskor változatlan 1000 forintos áron tudtok megvásárolni.

Idén is különlegességekkel, Levendulakertünk „gyümölcseiből” – olaj, víz, szörp, illatosító, levendulapalánták, stb. válogathattok a sátrunkban.

Bővebben >>

Tandurinda Levendula

Szedd magad és fonj koszorút!

Ismét várlak benneteket a Tandurinda Levendula földre egy kis feltöltődésre!

A szedd magad akcióban ezer forintért gyönyörű csokrot vihetsz haza és elkészítheted saját ajtókopogtató koszorúdat is. Természetesen fotózkodhattok is a kertben és lesz levendulaszörp is.

A nyílt napon június 20-án 10 órától várlak benneteket. Ollót hozzatok!
Helyszín: Somogyhatvan után Sellő Horgásztó

Bővebben >>

Levendulaszüret Ságváron

Szedd magad!

A levendula kizárólag éles ollóval vagy metszőollóval szedhető, amit lehetőség szerint mindenki hozzon magával! A levendula kizárólag a helyszínen előzetesen megvásárolt arató zacskóba szedhető, melynek ára 500 Ft/db.

Kérjük, hogy mindenki készüljön fel az időjárási körülményekre, gondoskodjon ivóvízről, napsütés elleni védelemről. A levendulaföldön pillangókkal, méhekkel és darazsakkal lehet találkozni, kérjük vegyék figyelembe, hogy csípés történhet.
A levendulás területére a belépés és a fotózás díjtalan.

Időpont: június 13-án és 14-én 9-18 óráig. Előzetes bejelentkezés ajánlott.
​Helyszín: Ságvár

Bővebben >>

Levendulás Dám Farm‎

Szedd Magad A Levendulát 2020

Ismét elérkezett az idő! A szarvasok hamarosan életet adnak pettyes borjaiknak, a Dexterek már vezetik kicsinyeiket,és tanítják nekik, hogy mit ehetnek meg a legelőn. A LEVENDULA PEDIG VIRÁGZIK!!!!!

A belépés ingyenes, a helyszínen aratótaskát 2500-Ft-ért vásárolhattok, levendulát csak éles ollóval vághattok,a kijelölt területen. A járványhelyzetre való tekintettel kérünk mindenkit, lehetőség szerint hozzon magával vágószerszámot.
A helyszínen sajáttermékeinkből, levendulás lekvárok, szörpök, olaj, levendulavíz... vásárolhattok, és 3-4 féle horgolt csipkeszalagból a csokorkötéshez.

Időpont: június 20-21 (- várhatóan júli közepéig) 9.00-19.00
Helyszín: Levendulás Dám Tanya 1 (Siófok felől Ságvár és Som között)

Bővebben >>

Kőröshegyi Levendulás

Levendulaszüret Kőröshegyen 2020. június 5-től

Közel 7 hektár aratható levendula, festői környezet és idillikus táj Kőröshegyen.

A leghosszabb levendulaszüret ideje alatt, egész nyáron sok szeretettel várunk – kutyával együtt - minden levendulaimádót, felfedezőt, nyaralót, túrázót, és azokat, akik saját kézzel aratott balatoni levendulával díszítenék otthonukat!

A birtok június 5. és augusztus 23. között minden nap 09:00-17:00-ig látogatható!
Aki levendulát szeretne szedni, az több, különböző méretű aratótáskából választhat, melyekhez metszőollót is kínálunk. Látogatói jegy megváltása után az is körülnézhet nálunk, aki kísérőként érkezik.

Bővebben >>

Kincsek Völgye

Szedd magad a levendulád :)

Szeretettel várunk mindenkit idén is a völgybe levendulázni.

Az idei évben úgy gondoltuk, hogy adományalapú lesz a levendula... mindenki annyival segíti a munkánkat, amennyi számára megengedhető :)
Vár benneteket idén nyáron is a Kincsek Völgye levendulása és kézműves termékei!

Időpont: június 10-26. 10.00-17.00

Bővebben >>


Jó levendulázást mindenkinek!

Elsner-Szentesi Mónika - Kaposvárimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

„Ha a reggel jól indul, jó lesz az egész napod” tartja ugyebár a mondás, de reggel annyiszor nem indul jól a napunk.  Mi szülők általában rohanunk, már a reggelünk is néha egy kész cirkuszi mutatvány, egyensúlyozunk a kötélen a reggeli rituálék között, kapkodunk, feszültek vagyunk, sürgetünk, néha veszekszünk, és néha elkésünk… De, hogy tudjuk mindezt elkerülni, és boldogabbá tenni a reggeli indulást? Fogadjátok szeretettel Jamrik Márta tanácsait.
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. De milyen könyvet és hogyan válasszunk nekik?
Túléltük az első hetet!

Túléltük az első hetet!

Beindult a verkli, elkezdődött az iskola, de mi lesz később? Hogyan folytatódik? Mint tudjuk, a gyereknevelés nagy kaland, de most egy kicsit izgalmasabb a szokásosnál.
Lassulj le és élvezd! - Tippek a rohanásmentes mindennapokhoz

Lassulj le és élvezd! - Tippek a rohanásmentes mindennapokhoz

Napok, hetek, hónapok, netén évek óta úgy érzed, hogy állandó rohanásban vagy, nem jut időd semmire, nem végzel a feladataiddal? Szeretnél változtatni? Mi lenne, ha most kezdenéd? Benne vagy? Akkor most szóról szóra, betűről betűre olvasd el ezt a cikket! Nem ér csak úgy gyorsan átfutni ám! Lassulj velem legalább pár perc erejéig, és a végén döntsd el, hogy futsz tovább, vagy lassítasz a továbbiakban egy kicsit Te is!
Ugrás az oldal tetejére