Jelenlegi hely

Interaktív játékokkal garantált a gyermek fejlődése

Az interaktív szó jelentése, hogy megköveteli a részvételt, azaz kétirányú párbeszéden alapul, ennél fogva kitalálható, mi az interaktív játékok legnagyobb előnye. Ha a gyermek ezeket használja, szórakozva tanulhat meg fontos és hasznos dolgokat.

Játszani öröm, a gyermekkor egyik legcsodásabb időtöltése. A szülő számára a játék azonban felelősség is, hiszen a gyermek foglalkozhat értelmetlen dolgokkal, amelyekből semmi haszna nincs, de eltöltheti az időt olyan tevékenységekkel is, amelyekkel fejlődik, tanul. Mindezt úgy, hogy a játékélményből semmit nem kell feláldozni. Ilyen előnyöket ígérnek az Alza kínálatában található interaktív játékok.

Mi tartozik az interaktív játékok közé?

Bármilyen szokatlan, léteznek már kifejezetten a gyermekek részére kitalált robotok, amelyek segítenek felkészülni a digitális világunkra. Egy olyan országban, ahol a legnépszerűbb szakmák között évek óta az élmezőnyben foglal helyet az informatikus, számítástechnikai szakember, programozó, elképesztően hasznos az ilyen irányú alapképzettség.

Az interaktív digitális játékok pedig igazán sokrétűek. Nem elrugaszkodott áron be lehet már szerezni olyan drónokat, amelyeket a gyermek irányíthat, ezzel akár fényképezni, filmeket készíteni is megtanulhat. Egy ilyen impulzus könnyedén a filmművészet irányába mozdíthatja el egy helyét kereső kamaszt.

Hasznos képességeket fejlesztenek

Az interaktív oktató játékok és játékkonzolok nem azok a felesleges eszközök, amelyek miatt csak bámulja a képernyőt egy gyermek. Ezek hasznos készségeket fejlesztenek, olyan helyzetek elé támasztják a kicsiket, amelyekkel biztosan találkoznak majd a felnőtté válásuk során. Ezt a célt szolgálhatja egy okosóra vagy tablet, illetve a gyermekrádió, amelyek szuperül beépíthetők a szabadtéri játékok kiegészítőjének is.

Az interaktív játékok növelik a gyermek tájékozottságát, kreativitását, logikai gondolkodását, kiemelhetik a legerősebb képességét. Minden életkorhoz választható erre tökéletesen alkalmas megoldás, amely garantáltan a gyermek kedvence lesz.

A fotó forrása:

goodmoments / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

Pályázat típusa: gyerek-és diákpályázatKorosztály: 5-18 évesekBeküldési határidő: 2020. november 8.
Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin meséje tükröt tart elénk, hiszen a történetben szereplő patikában nem "gyógyszereket" lehet kapni. Te bemennél ide?
Az utolsó út

Az utolsó út

Szívhez szóló történet egy taxisofőrről és az utolsó útjára induló utasáról.
5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

Szinte a csapból is az folyik, hogy az egészségünk érdekében mozogjunk rendszeresen és figyeljünk oda a helyes táplálkozására, de arról jóval kevesebb szó esik, hogy miként őrizhető meg a mentális jóllétünk, pedig ez manapság, amikor a járványhelyzet miatt még bizonytalanabbá váltak a hétköznapok, a korábbiaknál is fontosabb. Október 10., vagyis a lelki egészség világnapja alkalmából dr. Koppány Szilveszter, az Unilever Orvos Tanácsadója összegyűjtött 5+1 tippet, melyek segítségével könnyebben őrizhetjük meg lelki egyensúlyunkat.
Ugrás az oldal tetejére