Jelenlegi hely

Interaktív játékokkal garantált a gyermek fejlődése

Az interaktív szó jelentése, hogy megköveteli a részvételt, azaz kétirányú párbeszéden alapul, ennél fogva kitalálható, mi az interaktív játékok legnagyobb előnye. Ha a gyermek ezeket használja, szórakozva tanulhat meg fontos és hasznos dolgokat.

Játszani öröm, a gyermekkor egyik legcsodásabb időtöltése. A szülő számára a játék azonban felelősség is, hiszen a gyermek foglalkozhat értelmetlen dolgokkal, amelyekből semmi haszna nincs, de eltöltheti az időt olyan tevékenységekkel is, amelyekkel fejlődik, tanul. Mindezt úgy, hogy a játékélményből semmit nem kell feláldozni. Ilyen előnyöket ígérnek az Alza kínálatában található interaktív játékok.

Mi tartozik az interaktív játékok közé?

Bármilyen szokatlan, léteznek már kifejezetten a gyermekek részére kitalált robotok, amelyek segítenek felkészülni a digitális világunkra. Egy olyan országban, ahol a legnépszerűbb szakmák között évek óta az élmezőnyben foglal helyet az informatikus, számítástechnikai szakember, programozó, elképesztően hasznos az ilyen irányú alapképzettség.

Az interaktív digitális játékok pedig igazán sokrétűek. Nem elrugaszkodott áron be lehet már szerezni olyan drónokat, amelyeket a gyermek irányíthat, ezzel akár fényképezni, filmeket készíteni is megtanulhat. Egy ilyen impulzus könnyedén a filmművészet irányába mozdíthatja el egy helyét kereső kamaszt.

Hasznos képességeket fejlesztenek

Az interaktív oktató játékok és játékkonzolok nem azok a felesleges eszközök, amelyek miatt csak bámulja a képernyőt egy gyermek. Ezek hasznos készségeket fejlesztenek, olyan helyzetek elé támasztják a kicsiket, amelyekkel biztosan találkoznak majd a felnőtté válásuk során. Ezt a célt szolgálhatja egy okosóra vagy tablet, illetve a gyermekrádió, amelyek szuperül beépíthetők a szabadtéri játékok kiegészítőjének is.

Az interaktív játékok növelik a gyermek tájékozottságát, kreativitását, logikai gondolkodását, kiemelhetik a legerősebb képességét. Minden életkorhoz választható erre tökéletesen alkalmas megoldás, amely garantáltan a gyermek kedvence lesz.

A fotó forrása:

goodmoments / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Mely napokon kapjuk kézhez a családi pótlékot? A hivatalos folyósítási dátumok és a családi pótlék összege 2021-ben.
Mindenki hazudik – Tényleg az vagy, amire klikkelsz?

Mindenki hazudik – Tényleg az vagy, amire klikkelsz?

A „Mindenki hazudik” című könyv szerzője szerint a Google-kereséseink sokkal reálisabb képet mutatnak rólunk, mint például a közösségi oldalakon megjelent posztjaink, hiszen itt olyan dolgokat is megvallunk, amiket különben sehol, senkinek máshol. Tudtad, hogy az algoritmusok jobban ismernek téged, mint te magadat?                                 
3 módszer, amivel kordában tarthatod a szülői szorongást

3 módszer, amivel kordában tarthatod a szülői szorongást

Jó, kimondom: kifejezetten szorongó alkat vagyok. Ha éppen nincs semmi különösebb, amin lehet aggódni, akkor biztos lehet benne mindenki, hogy pár órán belül találok valamit, amin a családommal együtt tudunk forgolódni. Mióta gyerekeim vannak, bevallom őszintén, nincs is túl nehéz dolgom. Anyaként mi mást is lehet csinálni, mint lépten-nyomon valami miatt aggódni? :)
Indul a 2021-es lakásfelújítási támogatás programja. Bele mersz vágni?

Indul a 2021-es lakásfelújítási támogatás programja. Bele mersz vágni?

Újdonság az államilag támogatot lakásfelújítás, nem csoda, ha rengeteg a kérdés. Körbejártuk a témát, ki, hogyan és mikor jogosult az igénylésre. Elő a számológépet, laptopot, papírt, és indulhat a tervezgetés!
Ugrás az oldal tetejére