Jelenlegi hely

Ilyenek voltak a drónok - élménybeszámoló a porond mellől

Három hétévesünkkel meglátogattuk a Richter Flórián cirkuszt, Zamárdiban. Tartunk egy kis élménybeszámolót nektek, tartsatok velünk!

A kezdet

Nem az előadás része, de fontos meglepetés volt, hogy a sátorban finoman járt a levegő, a szokott  fullasztó meleg érzet teljesen elmaradt.
A nézőtér sem volt túlzsúfolva, így fel sem merült, hogy maszkra lenne szükségünk, mert a nyakunkba lihegnek.

A második a gyerekidomítás: a kezdés előtti pár másodperces villanyleoltás megtette a hatását, nem kellett szólni a gyerekeknek, hogy elég a mókából, maguktól leültek. Meglepődve néztünk össze, nem volt kérdés, ezt otthon is ki kell próbálni!  :D

Nyitányként a porond fölé emelkedő drónok azt voltak hivatottak jelezni, hogy a szokványostól eltérő futurisztikus előadás veszi kezdetét. A high tech élményből valóban bőven kijutott, a ledes jelmezek és a lézerek új világot tártak elénk. A műsorban azonban jelen voltak a hagyományos elemek is. A Richter névvel fémjelzett lovas és akrobata műsorszámok a megszokott magas minőséget hozták.  

Kevin és csapata 

Lovasakrobatika számukban szaltóvariációkat mutattak be a vágtázó lovak hátán és "eredeti" lólengést is láttunk - rögtön páros kivitelben.

Gyönyörű Angelina

Magasiskola számában csodálatos kűrt mutatott be egy fekete frízen. A ló és lovasa is szikrázóan gyönyörű volt, mesébe illően táncoltak együtt!

Angelina újdonságként egy Magyar Posta számot is hozott (két ló hátán állva lovagol körbe, miközben a lábaival széttolt lovak között engedi át a többi lovat). 

Richter Flórián

Idei számában fehér, fekete és tarka lovak láthatóak. A csoportos attrakciók mellett egyéni produkciókat is láthattunk: forgásokat, két lábon járást és egy tökéletesen kivitelezett kecses meghajlást is.

Kevinék hagyományos akrobata száma

Ugródeszka segítségével végrehajtott precízen kivitelezett szaltókat láthattunk, hol matracra érkezve, hol pedig az emberoszlop tetjére. Bizony helyére került az "ötödik elem" is.  

Kutya show

Fekete fehér "übercukker" uszkárok mókás produkcióját láthattuk gyermekeink nagy örömére.

Váratlan meglepetés a trapézon

A Monte-Carló ezüstdíjas Flying Michaels légtornász csapat igazán kitett magáért. Gyönyörű produkciót láttunk tripla szaltóval. Tátott szájjal néztük a műsorszámukat. Nem lövöm le a poént, de az utolsó emberke leérkezését ne hagyjátok ki! Váratlan meglepetésben lesz részetek. 

Csillagos ötöst a bohócnak!

Kiemelkedően intelligens humor és érzékenység jellemezte. 

Szuper jól dolgozott az időkeretekkel is. Rövidebb hosszabb etapokban tűnt fel, a játékba bevont felnőttek is a szokottnál nagyobb teret adott. Ciki feladatok helyett, valódi aktív közreműködést várt.

A "légteniszpárbajra" hívott apukával hatalmasat alakítottak.  Emellett a "farizombillegető" mutatványa is megér egy misét. Felnőttként az kell mondjam, abszolút vállalhatóan a jóizlés határain belül volt minden megmozdulása, a gyerekek pedig visítva fetrengtek mellettünk. Személy szerint nekem a legcsúcsszuperebb bohóc volt, akit eddig láttam!

Jöttek a ninják

Betoltak egy hosszú légpárnás ugrócsíkot és megérkeztek a ninják. Zene első taktusainál miközben a ninják felvették a kezdő pózukat, balomon ülő lányom izgatottan felkiáltott: Ez Naruto!!! Meghökkenve nézek rá: Azt hittem, ezt tizedikben kinőtted ?!?) - Aanyaaa...! Naruto örök! Narutotól függetlenül nekem is a ninják tetszettek a legjobban. Gyönyörűen kivitelezett ugrásokat láttunk. Lehet a ruha miatt is, nagyon látványosak voltak a mozgások. Ha az előadás egyik felében is csak ők ugráltak volna, akkor sem untam volna meg. Bevallom mikor a végén lekapták a maszkokat, meg is lepődtem, hogy nem ázsiai arcok bukkantak elő. Annyira lekötött a produkció, hogy nem is gondolkodtam azon, vajon ki kicsoda lehet... :) pedig teljesen egyértelmű volt! 

Duo-Lugo

A páros lézershowja igazán látványosra sikerült. Nem tudom, hogy ki mire asszociált, nekem olyan "kilorenesjedismátrixoskaptáras" feelingem volt. A látványon túl iszonyúan lendületes volt az egész produkció. Amikor a duó hölgy tagja a levegőbe emelkedve pillangóként repkedett kicsit még csalódott is voltam, mert az akrobata munkája nem látszott a fényshow miatt. Csak feltételezni lehetett, hogy igazán ügyes artista van a fényes hacuka alatt. A fellobbanó valódi lángok szintén hatásos showelemként jelentek meg. Bátran kijelenthetem, hogy a kölköknél és az apukáknál ez a szám áll az első helyen.

Az elképesztő Kimo

Az egyiptomi fiatalember lendülete elképesztő volt! Azt, hogy a "szoknyája" segítette a forgásban és az egyensúlyban, még el tudom képzelni... de trükk ide, trükk oda, 5 percig forogni majd hirtelen megállni és nem hanyattvágódni, na azt nem értem hány év gyakorlás... majdnem olyan fájdalmas volt, mint tavaly a gumiember, mikor betűrte magát az üvegdobozba....

Meg kell mondjam, nem csak a ledes ruhájával kápráztátott el mindenkit, hanem a személyiségével is. Az ovációért cserébe ráadást kaptunk a széksorok között is. Egy tőlünk jobbra ülő anyukától hangosabb tetszésnyilvánítást kapott a produkció közben. Az hogy mi tudtuk, hogy kitől jött a "hang", hiszen néhány szék távolságban ült tőlünk, az rendben van. De hogy ő hogyan érzékelte ennyire pontosan a porond közepén forogva, hogy ki volt a "tettes", az rejtély... mindenesetre az értékelésért cserébe a hölgy, elsőként kapott szoknyapörgetést a feje fölé, ráadásul extra ideig!

Külön ki kell emeljem a kosztümöket és a jelmezeket. Nem csak szépek, hanem elegánsak is! Nekem Angelina kék ruhája viszi el a pálmát, amit rögtön követ Flórián kék zakója - aminek az "ezüst paci" csillog a hátán. Nagyon tetszett a ninja jelmez, valamint a légtornászok és Kevinék fehér-piros ruhája is. 

A szünetben lehetőség volt a gyerekeknek lovagolni, az előadás végén pedig közös fotók készítésére is.

Jöjjön a gyerekszáj!

Mi tetszett a legjobban?

Lizi: A lézershow, meg a bácsi, aki végig forgott!

Amy: A pónik... hihetetlenkedve közbevágok: Milyen pónik?!? A fehérek meg a feketék is és a bohóc! Nagyon vicces volt, úgy mozgatta a fenekét, mint egy fokhagyma!

Zsombi: Az az illúziós! Az melyik? Az a villogófényes lézeres! Meg a forgós bácsi, meg a ninják és a bohóc is!

Összességében elmondhatjuk, hogy nagyon jól éreztük magunkat, mert egy olyan műsort láthattunk, ami korhatártól függetlenül mindenki számára élvezhető volt az első perctől az utolsóig. Talán a legtalálóbb, ha azt mondom, hogy túlzásoktól mentes és mégis kimaxolt produkciókat láttunk. 

Kedves Richtert Flórián Cirkusz! Jelentjük:  Nekünk bejött az "űrkorszak"! ;)

Gutheil Gabriella - Kaposvárimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

„Ha a reggel jól indul, jó lesz az egész napod” tartja ugyebár a mondás, de reggel annyiszor nem indul jól a napunk.  Mi szülők általában rohanunk, már a reggelünk is néha egy kész cirkuszi mutatvány, egyensúlyozunk a kötélen a reggeli rituálék között, kapkodunk, feszültek vagyunk, sürgetünk, néha veszekszünk, és néha elkésünk… De, hogy tudjuk mindezt elkerülni, és boldogabbá tenni a reggeli indulást? Fogadjátok szeretettel Jamrik Márta tanácsait.
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. De milyen könyvet és hogyan válasszunk nekik?
Túléltük az első hetet!

Túléltük az első hetet!

Beindult a verkli, elkezdődött az iskola, de mi lesz később? Hogyan folytatódik? Mint tudjuk, a gyereknevelés nagy kaland, de most egy kicsit izgalmasabb a szokásosnál.
Lassulj le és élvezd! - Tippek a rohanásmentes mindennapokhoz

Lassulj le és élvezd! - Tippek a rohanásmentes mindennapokhoz

Napok, hetek, hónapok, netén évek óta úgy érzed, hogy állandó rohanásban vagy, nem jut időd semmire, nem végzel a feladataiddal? Szeretnél változtatni? Mi lenne, ha most kezdenéd? Benne vagy? Akkor most szóról szóra, betűről betűre olvasd el ezt a cikket! Nem ér csak úgy gyorsan átfutni ám! Lassulj velem legalább pár perc erejéig, és a végén döntsd el, hogy futsz tovább, vagy lassítasz a továbbiakban egy kicsit Te is!
Ugrás az oldal tetejére