Jelenlegi hely

Holnaptól nyitnak a játszóterek, több gyermeket fogadnak az óvodákban

Szita Károly szuper híreket jelentett be facebook oldalán a kaposvári szülőknek. Nézzük a részleteket.


kép forrás

Nyitnak a játszóterek szombattól

A Polgármester Úr kikérte a kisgyermekes szülők véleményét a játszóterek megnyitásáról, a szülők többsége a játszóterek megnyitása mellett tette le a voksát. Így szombattól megnyitnak a játszóterek Kaposváron.

Megkezdődött a játszóterek felkészítése, a homokcsere, a homok felfrissítése és a fűnyírás is folyamatos, valamint minden játszóteret fertőtlenítenek a nyitás előtt, majd ezt követően minden nap. 

Délelőtt 10 órától használjátok

A fertőtlenítési munkákkal 9 óráig mindenhol végeznek, az egyórás száradási idő után használhatják a játékokat a gyermekek. Ez több mint 100 játszóteret érint.

Szita Károly arra kéri a szülőket, hogy viseljenek maszkot.

A hétvégétől ismét megnyitják a desedai kilátót és a „Halacskás” játszóteret. Május 21-én, csütörtökön újraindul a Fekete István Látogatóközponttól induló elektromos kishajó, bizonyos óvintézkedések mellett. Csütörtöktől ismét lehet csónakokat is kölcsönözni a Desedán.

Így változnak az óvodai, bölcsődei intézkedések

Több gyermeket fogadnak az óvodákban, megszokott környezetben

Az óvónők jelezték, hogy megnövekedett az igény a szülők részéről, hogy gyermekeiket oviba vigyék. Ráadásul sok kisgyerek a saját óvónőjével, dadusával szeretne lenni, ezért az önkormányzat úgy döntött, hogy május 18-tól, mindegyik óvodáját bevonja az ügyeleti rendszerbe a kellő óvintézkedések mellett.

Szita Károly polgármester kezdeményezni fogja a kormány felé, hogy amint az ötfős csoportokkal betelnek az óvodák, úgy bővítsenek a csoportok létszámán és emeljék meg 10 főre a limitet, ha szükséges. A jelenlegi rendszer 410 gyermekig tudja biztosítani a felügyeletet.

Az önkormányzat ugyanakkor továbbra is arra kéri a szülőket, hogy aki megteheti, továbbra is felügyelje otthon a gyermekét. Aki a munkája miatt ezt nem tudja megtenni, azoktól továbbra is munkáltatói igazolást kérnek. Továbbá a szülőknek nyilatkozni kell arról is, hogy gyermekük nem beteg.

A gyermekek biztonsága érdekében a szükséges óvintézkedéseket az intézményekben betartják, helyben mossák az ágyneműket és a törölközőket. A tisztifőorvos ajánlására a gyerekek ne vigyenek be saját játékot, alvókát, kérjük a szülőktől ezt tartsák be!

A bölcsődei nevelés továbbra is ügyeleti rendszerben, jelenleg három intézményben folyik

A bölcsődék esetében hetente megvizsgálják, hogy szükséges-e bővíteni az ügyeleti rendszert. Egyelőre a három ügyeletes bölcsőde látja el a felügyeletet, A Tátika Bölcsőde (Nemzetőr sori bölcsőde) és a Petőfi utcai Tulipános Bölcsőde után a Somssich Pál utcai Százszorszép Bölcsőde 

Ügyeleti feltétel továbbra is, hogy azon szülők gyermekei vehetik igénybe az ellátást, akik munkájuk miatt nem tudják megoldani az otthoni felügyeletet. Erről szükséges mindkét szülő részéről munkáltatói igazolás. Továbbá a vonatkozó kormányrendelet értelmében a szülőnek nyilatkoznia kell arról is, hogy gyermeke egészséges, fertőző betegségben nem szenved. A szülőknek igényeikkel az intézményeket kell keresniük.

Osszátok meg, hogy mindenkihez eljusson!

Forrás: Szita Károly facebook oldal és https://koronavirus.kaposvar.hu/ 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

Pályázat típusa: gyerek-és diákpályázatKorosztály: 5-18 évesekBeküldési határidő: 2020. november 8.
Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin meséje tükröt tart elénk, hiszen a történetben szereplő patikában nem "gyógyszereket" lehet kapni. Te bemennél ide?
Az utolsó út

Az utolsó út

Szívhez szóló történet egy taxisofőrről és az utolsó útjára induló utasáról.
5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

Szinte a csapból is az folyik, hogy az egészségünk érdekében mozogjunk rendszeresen és figyeljünk oda a helyes táplálkozására, de arról jóval kevesebb szó esik, hogy miként őrizhető meg a mentális jóllétünk, pedig ez manapság, amikor a járványhelyzet miatt még bizonytalanabbá váltak a hétköznapok, a korábbiaknál is fontosabb. Október 10., vagyis a lelki egészség világnapja alkalmából dr. Koppány Szilveszter, az Unilever Orvos Tanácsadója összegyűjtött 5+1 tippet, melyek segítségével könnyebben őrizhetjük meg lelki egyensúlyunkat.
Ugrás az oldal tetejére