Jelenlegi hely

Gasztronómiai utazás Kaposváron: Legjobb ízek és élmények városa

Kaposvár, Dél-Magyarország egyik legszebb városa, mely rengeteg gasztronómiai élvezetben gazdag, történelmi és kulturális élményei mellett. Ha egyedi és különleges ízélményeket keresel, megmutatjuk, miért Kaposvár a legjobb választás!

Gasztronómiai utazás Kaposváron: ízek és titkok

A tájegység rendkívül gazdag ízélményekkel rendelkezik, melyet naphosszig sorolhatnánk. A káposzta mondhatni a helyiek legkedveltebb alapanyagának, ami kedvenc ételeiknek hozzávalóját képezi. Különféle módon ízesítik, például birsalmaszeletekkel és szegfűszeggel savanyítják, ezután a káposzta számos formában kerülhet elénk az asztalra. Kaposfüredi településen, 2001 óta rendezik meg a Káposztás Ételek Főzőversenyét, ahova elsősorban nem csak a káposzta imádókat várják a helyiek, hiszen rengeteg egyéb szórakoztató program közül válogathatnak a látogatók.

Emellett nagy népszerűségnek tesznek szert a különböző levesek, az aszalékleves készítése, például vegyes aszalt gyümölcsökből történik, de nagy hírneve van a becsinált levesnek, savanyúlevesnek is. A tájegység legkülönlegesebb ételei közé tartozik a halkocsonya, az ikrás halból készült változata ezek közül a legfinomabb, de nagy szeretetnek örvend a halgulyás és halpaprikás is. Kaposvár rejtett kincsei közé tartozik továbbá a citromfű-menta szörp, a csipkebogyó lekvár, a pálinka, mely a környék gyümölcseiből készül el és a híres zselici akácméz, az utóbbi 2017-ben elnyerte a Somogy méze címet. A felsoroltak közül mind védjegyet kaptak a településen, kitűnő minőségük végett.

Gasztronómiai utazás a fesztiválok között

A térségben évszaktól teljesen függetlenül részt vehetünk kulturális és gasztronómiai programokban. Akik jobban szeretnék megismerni a somogyi ételeket és hagyományokat, azoknak tökéletes program lehet a "Különleges asztali örömök Somogyban". A rendezvény 2004-ben elnyerte az év turisztikai díjat, melyen az amatőr szakácsoktól kezdve a profik is részt vehetnek, így kóstolhatunk tőlük hurkát, rétest, lecsót, különleges vadételeket, és még sok más finomságot. Érdemes megjegyezni, hogy a résztvevő települések közül mindegyik próbálkozik, hogy különböző ízekkel és lehetőségekkel várja az érdeklődőket. Egy másik különlegességnek örvend a Kaposvári mézfesztivál, melynek célja, hogy a látogatók megismerjék az igazi zselici mézet, így növeljék azon emberek közösségét, akik igazi mézet fogyasztanak. A helyszínen lehetőségünk van megkóstolni az illatos és édes mézek választékából, erre igazán nincsen lehetőségünk egy átlagos bevásárlásunk során…

Felejthetetlen ízélmények, ez a mi kedvencünk

A Memoriae étterem tágas belterével, modern megjelenésével már alapból levett a lábunkról, és még nem is említettem a bámulatos ízeket, és a remek kiszolgálást. Az étterem egy teljesen más koncepcióval nyitotta meg kapuit 2021-ben, különleges alapanyagok használatával, a hagyományos ételeket újszerűen közelítik meg. A szezonnak megfelelő alapanyagokból készülnek itt olyan ételek, mint hasrcsapaprikás kapros túrós csuszával, vaddisznópörkölt, vagy dödölle, hagymával, szalonnával, és tejföllel. A teljes étlap is megtekinthető a weboldalukon: Kaposvár étterem menü. Nyaranta teraszos résszel várnak!

-SZPONZORÁLT TARTALOM-

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Reggeli őrület és egy kis segítség, hogy mindenki számára élhető legyen

Igyekezz már, hol a cipőd, el fogunk késni, miért most jut eszedbe, hogy pisilni kell, jajj kell az úszás cucc, megőőőőrülöööök hogy minden reggel ez megy! Na tegye a szívére a kezét, akinél még nem hangzottak el ezek vagy ennél változatosabb, neaggyisten cifrább napindító mondatok. Ugyhogy ugye? Szerintem bátran és általánosan kijelenthetjük: a reggeli készülődés, és intézménybe-munkahelyre kerülés a nap egyik legstresszesebb része – minden résztvevőnek! No de, tudjuk-e hogy miért? Kis-Kovácsné Vancsa Barbi írása.
Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Ne vágj füvet májusban, adj teret a beporzóknak!

Itt a Vágatlan Május! Na ez igazán tetszeni fog a családnak, akárki is vágja a füvet nálatok! A nemzetközi kezdeményezés még 2019-ben Angliából indult, célja, hogy felhívja a beporzóbarát kertek jelentőségére a figyelmet.
Az Édesanya teremtése

Az Édesanya teremtése

Azt tudjuk, hogy 6 pár keze és 3 pár szeme van, gyógyítani is tud, de ki teremtette a könnycseppet?
Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Az anyák napja margójára - "Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy…"

Szia Anya! Visszahívla… de, persze, hogy fontos vagy… tudom, hogy ebben a hónapban még nem hívtalak, de még csak elseje van. Nem azért akarom letenni, mert már legszívesebben a temetőben tudnálak.
Ugrás az oldal tetejére