Jelenlegi hely

Elmarad! Újra Nárcisz ünnep a Róma-villánál

A program a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel elmarad!

Rendkívül izgalmasnak ígérkezik a Nárcisz ünnep, melyet idén március 28-án, szombaton rendeznek meg. Az eseménynek immár hagyományosan a a Rippl-Rónai József Emlékház és Látogatóközpont ad otthont.


A kép forrása

A rengeteg virágzó nárcisz látványa mellett élménydús programokkal készülnek kicsiknek és nagyoknak. Már a kapuban meglepetés várja a nagyérdeműt, Kackiás verklis muzsikájával. A gyermekeknek lesz pónilovaglás, kreatív papírvirág és szélforgó készítés, lufihajtogatás, arcfestés, valamint hagyományörző játszóteret is kipróbálhatnak. 

A Compass Egyesület segítségével ismét korhű ruhákban sétáló hölgyek és urak idézik meg Rippl-Rónai korának hangulatát. Közös kép készítésére is lesz lehetőség.

Az alkotás szerelmeseire is gondoltak, hisz kipróbálhatják a nemezelést, a selyemfestést, gravírozást, kosárfonást, sőt még agyagedény készítésére is lehetőség nyílik. Ezen kívül szakmai előadások és színpadi produkciók is színesítik majd a napot.

A Róma-villába való eljutást idén is ingyenes kisvasút segíti, mely a rendezvény teljes ideje alatt a Sétáló utca és a Fodor József utca között közlekedik. Az idei évben rendhagyó módon egy külön helyijárat is a látogatók rendelkezésére áll majd, melynek kizárólagosan kettő megállója lesz majd egy a Róma-hegyen és egy Széchenyi téren. 

A részletes program

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hideg meggyleves: a nyári hideg levesek sztárja

Hideg meggyleves: a nyári hideg levesek sztárja

Felülmúlhatatlan. Ha a receptem szerint készíted el, családod imádni fogja.
Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Mindannyiunknak vannak olyan napjai, hetei, amikor úgy érezzük, nem vagyunk jól mentálisan. Akár egy külső életesemény, akár a saját energiatartalékaink lemerülése okozza (vagy akár mindkettő), ilyenkor nehéz lehet egyedül lenni magunkkal, a gondolatainkkal, de sokszor még a párunkkal vagy családunkkal is.
Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Meginvitálhatlak egy kis nosztalgiatáborozásra?
Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Itt a nyár, és az idő – tér – tömeg összefüggésrendszerében biztos sokkal többen lesznek, akik vonatra, buszra szállnak, vagy autóba ülnek a gyerkőcökkel. Körbenéztünk, milyen kedvezményeket tudnak a gyermekes családok igénybe venni utazáskor.
Ugrás az oldal tetejére