Jelenlegi hely

A gyermeki lélek

Kedves [név]!

November 7-ét már most írd be a naptáradba, mert vétek lenne kihagyni egész napos, ingyenesen látogatható rendezvényünket, a Kaposvárimami Családi és Információs Napot, melyet a Takáts Gyula Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtárában tartunk. A gyerekeket sokszínű programmal várjuk egész nap: lesz kézműves játszóház, Csiribiri torna, Hangolda koncert, a Juhos együttes koncertje és táncház.

Anyukáknak, apukáknak pedig kihagyhatatlan és hasznos előadások, workshopok, családi táncház stb...

Az előadások és a programok alatt gyermekfelügyeletet biztosítunk a helyszínen, a Szent Margit Katolikus Óvoda óvónőivel.

Előadások, workshopok

Dr. József István okleveles pszichológus 9.10-kor kezdődő Kölyök a családban c. előadásán azt is megtudhatjuk, hogyan segíthetjük, hogy csemeténk boldog emberré váljon, milyen nevelési, fegyelmezési módszerek, trükkök a leghatékonyabbak a kölykök kordában tartásában – melyek célja nem a megfélemlítés, hanem szeretet- és tiszteletteljes légkörben az együttműködés kialakítása.

Nem is sejted, mennyi mindent elárulhat gyermeked egy rajza. A gyermekrajzelemzés nagyon hasznos információkkal szolgálhat, mert a rajz, bármily egyszerű is, eredendő üzenetet hordoz.

10.05-kor Gáspár Katalin okleveles grafológus Rajzelemzés- avagy miről mesélnek a gyermekrajzok című előadása következik.

14 órától Mucsi Tina rajzterapeuta Alkoss és töltődj fel! előadásán vehettek rész. 15 órától pedig Művészetterápia-rajzmeditáció workshopot tart, melyre maximum 10 fő részvétele lehetséges!

Figyelem! A workshopok ingyenesek, ám regisztráció szükséges, mert csak korlátozott számú jelentkezőt tudunk fogadni!

További részletek és workshop regisztráció ITT!

"A mi családunk"

Szeretnétek családi belépőket nyerni a Katica tanyára? Akkor zsírkrétát, ceruzát, filctollat, festéket elő! A Kaposvárimami Közhasznú Egyesület "A mi családunk" címmel rajzversenyt hirdet két kategóriában: óvodás valamint alsó tagozatos iskolás gyermekek részére. A családról szóló alkotásokat személyesen illetve postai úton juttassátok el a Takáts Gyula Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtárába.
Eredményhirdetés november 7-én a Kaposvárimami Információs és Családi napon.
További részletek: "A mi családunk" - Rajzverseny.

Vásárlás gyerekkel vagy nélküle

A Családi Napunkra nem kérdés, hogy gyerekekkel együtt gyertek, hisz ott minden róluk szól és unatkozni garantáltan nem fognak (ők sem), ám egy vásárlás, sorban állás nem biztos, hogy érdekfeszítő elfoglaltság nekik (hozzáteszem, olykor nekünk se túlzottan...) Vásárlás kisgyerekkel avagy te melyik szinten tartasz? Mészáros Edit édesanya és blogírónk cikke.

Hogyan töltsük el gyerekkel hasznosan vásárlás közben az időt? Erre kaphatunk ötleteket Tanuljunk együtt vásárolni! cikkünkből.

Visszakapunk egy órát!

Október 25-én ismét óraátállítás! Vasárnapra virradóra, pontban hajnali 3-kor kell átállítani az órákat 2-re: így a hétvége még egy plusz órával hosszabb lesz!

Figyeld a dátumot!

Amennyiben jogosult vagy rendszeres gyermekvédelmi támogatásra, érdemes figyelni a határozaton szereplő jogosultság dátumát, nehogy lecsússz a támogatásról!

Azok, akiknek a jogosultsága augusztus 1-jén, illetve november 1-jén fennáll, augusztus illetve november hónapokban Erzsébet utalvány formájában természetbeni támogatást kapnak – az iskolakezdést illetve az ünnepeket segítve.

Összegyűjtöttünk Nektek minden információt a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményről.

Programok

Október 17-18-án "Csináld magad!" - Játékok termésekből - tematikus hétvége a Szennai Skanzenben.

Október 17-én 14 órakor kezdődik a Szennai Bababörze.

Október 22-23 és 26-án Nemzeti Ünnep / Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc megemlékezései Kaposváron.

Október 23-án a Rippl Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum a és a nemzeti ünnepeken ingyenes belépést biztosít!


Még több aktuális program ITT!


Tartsatok velünk aFacebookon és a -mindig aktuális- Kaposvárimami weboldalunkon is!

Szeretettel:

Bedegi Hajnalka és Patak Cs. Gyöngyvér

www.kaposvar.imami.hu

Ezt a levelet azért kaptad, mert feliratkoztál a hírlevelünkre. Ha nem szeretnél több ilyen emailt kapni, az alábbi linkre kattintva egyetlen gomb nyomással azonnal és véglegesen törlünk az adatbázisból: [leiratkozási link]Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Halottak napja vagy Halloween?

Halottak napja vagy Halloween?

Halottak napja vagy Halloween? - Mit ünnepeljünk otthon a családdal, mit meséljünk az ünnepkörről gyerekeinknek? 
Ötletek vidám és finom Halloween ételek készítéséhez

Ötletek vidám és finom Halloween ételek készítéséhez

Szerencsére a Halloween az az ünnep, mikor a „minél rondább és gusztustalanabb, annál jobb és menőbb” a gyerekek között! Sütikészítős videóinkban igazán sok, kreatív és olcsó receptet és ötletet találtok!
VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

Pályázat típusa: gyerek-és diákpályázatKorosztály: 5-18 évesekBeküldési határidő: 2020. november 8.
Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin meséje tükröt tart elénk, hiszen a történetben szereplő patikában nem "gyógyszereket" lehet kapni. Te bemennél ide?
Ugrás az oldal tetejére