Jelenlegi hely

Téli akciós programok a Bikali Élménybirtokon

január 15. (szombat) 10:00-16:00

Múltat idéző falusi porták, óvárosi céhes kézműves műhelyek várnak, ahol a mesteremberek élik dolgos mindennapjaikat, és portékáikat kézzel készítik. Szórakoztató színházi előadásokkal és kalandos játékokkal készülünk a család apraja-nagyjának, hol tudásukat, erejüket, ügyességüket összemérhetik.

A téli nyitvatartási napokon Élménybirtokunk rövidebb ideig tart nyitva, ezért belépőjegyeinket a tavalyi, 2021-es áron kínáljuk, így felnőtt jegyünket 3.000 Ft/fő helyett 2.200 Ft/fő áron vásárolhatod meg! Minden nap izgalmas lovagi tornával, szórakoztató színházi előadással készülünk, valamint kézműves programokkal várjuk az érdeklődőket.

A program a következő nyitva tartási napokra érvényes:

Január 8., 15., 22., 29. Február 5., 19., 26.

Élményteli időutazást kívánunk!

PROGRAMOK:

 • 10:00     Nyitás
 • 10:00-16:00     Interaktív házak a Faluban: Varázsfestő, Kovácsműhely, Boszorkányház és a Tündérkert
 • 10:00-16:00     Állatudvar – Hallgasd meg egy magyar népmesénket A kiskakas gyémánt félkrajcárját illetve, La Fontaine híres tanmeséjét, A róka és a holló történetét
 • 10:00-16:00     Nézz be a birtok összes kézműves műhelyébe, tekints bele a mesteremberek munkájába és vásárolj portékáik közül! Az óvárosi műhelyekben szívesen lát a mézeskalács készítő, a mézárus, a karikatúra készítő, a bőrműves, az ötvös, tűzzománc és üvegkép készítő, az ólomkatona festő, a könyvkötő, a szabóműhelyben a reneszánsz ruha készítő, valamint a városka egy kanyaros fordulatában a fafaragó.
 • 10:00-14:00     „Labirintus” játék a Birtok területén – Fedezd fel a 7,5 hektáron elterülő Birtokot, s közben keresd a középkori világ emblematikus képeit ábrázoló kártyákat!
 • 10:00-14:00     Titkos jelek, talányos helyek – Fejtsd meg a rejtélyes kódot a kincses térkép segítségével! A játékra a Mézeskalácsos műhelyben jelentkezz!
 • 12:00-15:00     Finom falatok órái – fenséges fogásokkal várnak a Fehér Hattyú Fogadóban
 • 13:30-14:00     Lovagi torna – látványos lovas előadás a György teremben
 • 14:30     Napi játékok eredményhirdetése az Apródképzőben
 • 14:30-15:30     Középkori arcok – György és Tamás lovag ismeretterjesztő előadása a középkori harcászatról az Apródképző Színháztermében

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Jó tudni!

 • Programjaink minden időjárási körülmények között megtartásra kerülnek.
 • Programjaink védettségi igazolvány nélkül is látogathatók.
 • Az Élménybirtok zárt tereiben a 633/2021 (XI 18.) kormányrendeletben előírtak szerint szájat és orrot eltakaró maszk viselése kötelező.
 • A középkori élménypark rendezvényeire a hatályos rendeletek alapján maximum 500 fő léphet be, ezért kérjük, garantáld helyed, előzetesen jelentkezz be a +36 72 459-547 telefonszámon.
 • Az Élménybirtok a Puchner Kastélyszálló felől közelíthető meg, a szálloda parkolója az autók rendelkezésére áll. A belépőjegyeket a szálloda recepcióján tudod megváltani!

 

Forrás: elmenybirtok.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

13+1 tipp az influenza ellen az otthonunkhoz

13+1 tipp az influenza ellen az otthonunkhoz

Minden évben drukkolunk, hogy idén ne kapjuk el az influenzát, és most már a covid is erre a listára került. Tudtad, hogy az omikron vírus műanyag felületen akár 200 órán keresztül is életképes? 13+1 tipp, amire eddig nem is figyeltünk, hogyan védekezzünk ellene otthon.
100 DIY jelmezötlet kartonból - avagy varrni nem tudó anyuk figyelem

100 DIY jelmezötlet kartonból - avagy varrni nem tudó anyuk figyelem

Tételezzük fel, hogy te is abba a táborba tartozol, aki nem vesz bolti jelmezt farsangra a gyerkőcnek, hanem magának varr egyet. De tételezzük fel, hogy nem tudsz varrni és ez örökké csak álom marad…
Nem hajlandó köszönni a büdös kölke!? Kell neki egyáltalán?

Nem hajlandó köszönni a büdös kölke!? Kell neki egyáltalán?

Előfordult már veled, hogy bármennyire is szeretted volna, drága gyermeked nem nyitotta ki a száját és nem köszönt ismerősnek, barátnak, szomszéd néninek, bárkinek? Felhúztad magad vagy elfogadtad, hogy ő ilyen és kész? Teveliné Horváth Melinda szakpszichológus véleményét kérdeztük a "nemköszönés" jelenségről.
Felsőoktatási Képzőművészeti Ösztöndíj

Felsőoktatási Képzőművészeti Ösztöndíj

Pályázat típusa: ösztöndíjBeküldési határidő: 2022. február 10.Korcsoport: felsőoktatásban tanulók részére
Ugrás az oldal tetejére